Logg inn
Registrering


Nyheter


Her vil vi publisere nyheter om siden, kryptovalutamarkedet og andre ting som er relevant for våre medlemmer.

Nyhetsoppdatering #21 Mai 2023


Mandag 05. Juni 2023 23:27:21

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Bitcoin Pizza Dag 2023

22. mai 2010 gjorde Laszlo Hanyecz det første dokumenterte kjøpet av en vare med Bitcoin. Byttehandelen involverte 10 000 BTC - verdt 41 dollar på den tiden - og to pizzaer fra en lokal restaurant i Florida. Denne milepælen har blitt en årlig feiring i kryptomiljøet, der medlemmer av fellesskapet ser tilbake på hvor langt bransjen har kommet siden siden den gang. På samme måte som tidligere år, feiret kryptofans dagen ved å spise pizza.

Over 1 Million BTC-adresser med 1 BTC

Data fra Glassnode, et analysefirma for on-chain-data, bekrefter at per 18. mai finnes det over 1 million adresser som inneholder minst 1 BTC. Det er også en økning i antall adresser som inneholder 1 000 til 9 999 BTC som har hatt en fallende trend siden midten av 2022. Adresser med 10 000 BTC og oppover er fortsatt innenfor samme område etter kollapsen av FTX i november i fjor (117 lommebøker for øyeblikket).

USAs sentralbank hever styringsrenten

Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve (Fed) hever styringsrenten nok en gang med 0.25 prosentpoeng og utelukker ikke ytterligere rentehevinger. Rentenivået ligger nå på 5.25 prosent. Sentralbanken har satt opp renten i store, hyppige sprang i forsøket på å tøyle en skyhøy prisvekst.

Bitcoin-minere har tjent 50 milliarder dollar fra BTC-blokkbelønninger og transaksjonsgebyrer siden 2010.

Beregninger fra analysefirmaet Glassnode, som analyserer data på blokkjeder, antyder at mining fra transaksjonsgebyrer og blokkbelønninger har gitt minere over 50 milliarder dollar. Minernes totale inntekt gjennom tidene er nesten 40% høyere enn deres estimerte kostnader. Inntektene ligger på 50.2 milliarder dollar, mens kostnadene er anslått til 36.6 milliarder dollar.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Store ting skjer i kulissene

Det jobbes på flere og store ting bak kulissene hos oss for tiden. Vi ønsker ikke å avsløre alt for mye, men det blir store endringer på utseende og grensesnitt på hele plattformen. Dette tar naturligvis litt tid, så det blir nok ikke all verden å vise til i noen måneder fremover. Vi gleder oss til å avduke dette i løpet av året, og håper det faller i smak hos eksisterende og nye kunder.


Månedens tall

Kunder

983 +24

Handler

680+ -20%

Volum

4.47M+ +29%


Månedens tips

Utforsking av blokkjedene med Blockchain Explorer

Hvor finnes dataen for alle transaksjoner i blokkjedene, lurer du kanskje? Svaret er rett foran deg - det er lagret på selve blokkjeden!... Den nøyaktige lokaliseringen av dataen og hvordan den distribueres mellom forskjellige noder i nettverket, er et komplekst tema. Men for å oppsummere, all denne informasjonen er lagret på datamaskinene som er en del av blokkjedenettverket og kjører det som kalles "fulle noder".

Men hvordan kan vi få tilgang til, utforske og søke i disse dataene? Svaret er ved hjelp av "Blockchain explorere".

En Blockchain explorer er et verktøy som gir deg detaljert innsikt i alle blokker, transaksjoner, adresser og mye mer som er lagret på en blokkjede. Det er mange slike explorere tilgjengelige, og de varierer basert på hvilken blokkjede de støtter. Her er noen av våre favoritter:

Med disse verktøyene kan du dykke ned i blokkjedenes verden, forstå transaksjonene bedre og kanskje til og med oppdage nye mønstre og innsikter. Prøv dem ut!


Nyhetsoppdatering #20 April 2023


Fredag 05. Mai 2023 17:03:24

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Musk bytter Twitter-logo til Dogecoin og sender prisen rett opp

Den 3. april overrasket Elon Musk nok en gang kryptovalutaverdenen ved å bytte ut Twitter-logoen med Dogecoin-logoen. Dette førte til en betydelig økning i Dogecoin-prisen, som steg med over 20% i løpet av noen timer etter Musks Twitter-stunt. Årsaken til endringen er uklar, men Musk delte nylig et skjermbilde fra en tidligere Twitter-utveksling der noen brukere foreslo at han burde kjøpe Twitter og endre logoen til Dogecoin. Musk svarte, "Haha, det ville vært sykt".

Ethereum oppgraderer til Shapella: åpner for uttak av tidligere låst Ether

Ethereum har gjennomført en oppgradering som gjør det mulig for brukerne å ta ut Ether som tidligere var låst på blokkjeden i staking. Oppgraderingen, kalt "Shapella", ble fullført 12. april. Shapella representerer den siste milepælen i Ethereum sitt flerårige skifte fra proof-of-work (PoW) til proof-of-stake (PoS) konsensus. Shapella er en stor utvikling for Ethereum på vei mot å oppnå sikkerhet, desentralisering og skalerbarhet.

MicroStrategy øker Bitcoin-beholdningen

Michael Saylors MicroStrategy fortsetter å vise sin tro på Bitcoin og har nylig kjøpt ytterligere 1 045 BTC til en gjennomsnittlig pris på 28 016 USD per BTC. Dette øker MicroStrategys totale Bitcoin-beholdning til 140 000 BTC, med en gjennomsnittspris på 29 803 USD per BTC. Selskapets investeringsstrategi for Bitcoin ser ut til å være basert på dollar-cost-averaging (DCA), men med betydelige pengebeløp.

JP Morgan tar kontroll over kriserammede First Republic Bank

Den kriserammede First Republic Bank i California er nå overtatt av JP Morgan. Den finansielle giganten har kjøpt en betydelig andel av bankens verdier og har samtidig tatt kontroll over banken for å forsøke å redde den fra konkurs. First Republic Bank er den tredje banken av betydelig størrelse som kollapser i USA i løpet av bare to måneder.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Ikke så mye denne måneden

Denne måneden har det rett og slett ikke skjedd så mye 🤷. Neida, det har skjedd en del, men det har mest vært på “bakrommet”. Vi kan si så mye som at vi forbereder oss på en periode med mest fokus på visuell design og utforming av plattformen.


Månedens tall

Kunder

959 +14

Handler

860+ -52%

Volum

3.46M+ +6%


Månedens tips

Bok: "Fraudcoin - 1000 år med inflasjon som politikk" av Rune Østgård

Denne måneden anbefaler vi boken "Fraudcoin" av Rune Østgård, som tar leserne med på en fascinerende reise gjennom inflasjonspolitikkens historie og dens innvirkning på samfunnet. Boken gir en dyp forståelse av hvordan ledere fra Harald Hardråde til Romerriket og Kina brukte inflasjon for å finansiere kriger, noe som førte til økonomisk oppløsning.

Boken avslører inflasjonspolitikkens konsekvenser på samfunnet, som omfordeling av rikdom, og viser hvordan dette har ført til økonomiske kriser gjennom historien. "Fraudcoin" er en viktig og innsiktsfull bok som hjelper leserne å forstå inflasjonens farer og dets påvirkning på vår økonomiske historie. Absolutt verdt å lese!


Nyhetsoppdatering #19 Mars 2023


Tirsdag 25. April 2023 01:11:23

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Silicon Valley Bank kollaps - Kryptovaluta er ikke å klandre

Silicon Valley Bank (SVB) har lenge vært en pioner innen teknologi og innovasjon, og har støttet mange av de mest suksessrike teknologiselskapene. Nylig opplevde banken imidlertid en dramatisk kollaps som skyldtes en rekke faktorer, blant annet dårlig risikostyring, manglende tilsyn og overeksponering mot ustabile teknologiinvesteringer.

Flere analytikere og medier har vært raske med å peke fingeren mot kryptovaluta som en mulig årsak til kollapsen. Men ifølge en nylig artikkel publisert på Cointelegraph, bør ikke kryptovaluta holdes ansvarlig for SVBs problemer. Faktisk har det blitt påpekt at bankens kollaps skyldes en rekke interne og eksterne faktorer som ikke nødvendigvis har direkte tilknytning til kryptovaluta. Selv om noen av disse investeringene kan ha vært risikable, finnes det ingen klare bevis som tyder på at kryptovaluta alene var en avgjørende faktor for bankens kollaps.

MicroStrategy kjøper 6,5k BTC og tilbakebetaler Silvergate-lån

Michael Saylor's MicroStrategy har tilbakebetalt sitt Silvergate-lån på 200 millioner dollar og kjøpt ytterligere 6,5k BTC til en gjennomsnittlig pris på 24 668 USD per BTC. Dette øker MicroStrategys totale Bitcoin-beholdning til over 120 000 BTC. Selskapet har utvist stor tillit til Bitcoins potensial som et lagringsmedium for verdi og har vært en pådriver for institusjonell adopsjon av kryptovalutaer.

USAs regjering planlegger å selge 41 000 Bitcoin knyttet til Silk Road

Den amerikanske regjeringen planlegger å selge 41 000 Bitcoin som er knyttet til det nedlagte nettstedet Silk Road. Disse Bitcoinene ble beslaglagt i forbindelse med nedleggelsen av Silk Road, et beryktet nettmarked for narkotika og ulovlige varer som ble stengt av amerikanske myndigheter i 2013. Salget av disse Bitcoinene kan potensielt påvirke kryptovalutamarkedet og prisen på Bitcoin.

Det forventes at salget vil foregå gjennom en auksjon, der interesserte kjøpere kan by på de beslaglagte kryptovalutaene. Detaljer om hvordan auksjonen vil bli gjennomført og hvilke krav som vil bli satt for deltakelse er ennå ikke offentliggjort.

Bitcoin når ny årsrekord på over 29 000 dollar

Prisen på Bitcoin nådde kortvarig over 29 000 dollar den 30. mars og satte ny rekord for året, til tross for nylige amerikanske regulatoriske innstramninger mot krypto-selskaper og økonomisk nedgangstid. Bitcoin nådde en topp på ca. 29 150 dollar og holdt seg litt under denne prisen ut måneden. Dette er priser vi ikke har sett siden juni 2022.

Prisøkningen skjer til tross for en rekke regulatoriske innstramninger i det siste, som søksmålet fra det amerikanske Commodity Futures Trading Commission (CFTC) mot Binance og deres administrerende direktør Changpeng "CZ" Zhao den 27. mars.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Oppdatering av skatteverktøy

Vi har foretatt forbedringer og oppdateringer på vårt skatteverktøy. Dette finner du under "Konto"-menyen og deretter "Skatteberegning".

Verktøyet hjelper deg med å beregne forventet skatt, tap/profit, inntekt fra verving og gir innsikt i mange interessante tall for skatteåret. Nå får du også full innsikt i transaksjoner, utregninger, saldoer, priser og mer. Du kan i tillegg eksportere skatterapporten som PDF, noe som blant annet kan være nyttig som vedlegg til skattemeldingen.

Skatteverktøyet støtter imidlertid ikke overføringer av kryptovaluta ennå. Dersom du har hatt ett eller flere innskudd eller uttak av kryptovaluta, kan du ikke benytte deg av verktøyet. Dette er en funksjonalitet vi håper å kunne tilby på et senere tidspunkt. I slike tilfeller kan du eksportere alle transaksjonene dine i et format som fungerer hos Kryptosekken.no. Dette gjør du nederst på samme side som skatteverktøyet. Du kan også se på og eksportere transaksjonene dine fra "Transaksjoner"-siden i vårt eget format (CSV).

Litt forsinket nyhetsbrev - beklager!

Både forrige og dette månedens nyhetsbrev er litt forsinket. Vi prøver vanligvis å sende ut nyhetsbrevet første uka i hver måned. Takk for forståelsen, og vi skal bli flinkere fremover.


Månedens tall

Kunder

945 +27

Handler

1800+ +140%

Volum

3.26M+ +83%


Månedens tips

Kryptovaluta-portfolio tracker for bedre oversikt

Det kan være vanskelig å holde oversikt over kryptovaluta-investeringene dine, spesielt hvis du har verdier på flere ulike steder eller hos ulike aktører. En kryptovaluta-portfolio tracker kan være løsningen for å holde styr på investeringene dine og få en oversiktlig presentasjon av verdiøkninger og -nedganger. Det finnes ulike gratis- og betalingsapper, samt nettsider, som tilbyr denne tjenesten. Ved å benytte en slik tracker, kan du enklere følge med på utviklingen og ta informerte beslutninger om når du eventuelt bør kjøpe eller selge kryptovalutaen din. Et eksempel på en slik potfolio tracker er: https://coinmarketcap.com/portfolio-tracker


Nyhetsoppdatering #18 Februar 2023


Fredag 24. Mars 2023 19:07:34

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Brasil tar steget

Brasils eldste bank, Caixa Economica Federal, tillater nå innbyggere å betale skatt med kryptovaluta. Dette er et viktig skritt for å øke adopsjonen av krypto i landet og kan gjøre det lettere for befolkningen å betale skatt. Tiltaket følger en økende trend med at stadig flere land tar i bruk kryptovaluta som en betalingsmåte.

Penger strømmer til Bitcoin

Institusjonelle investeringer i kryptovaluta har nådd en 7-måneders høyde, ifølge en rapport fra CoinShares. Denne rapporten viser at Bitcoin tok størsteparten av pengene som strømmer inn, og at investorene ser ut til å være mindre interessert i andre kryptovalutaer. Bitcoin-prisen har nådd en ny 2023-høyde på 25 000 dollar, og fortsetter å stige på grunn av økende interesse fra institusjonelle investorer og høy etterspørsel.

Tesla HODL

Det er nå ett år siden Tesla kunngjorde at de hadde kjøpt Bitcoin for 1.5 milliarder dollar. Siden den gang har de solgt en god del av dette, etter bekymringer rundt likviditet i forbindelse med pandemien. De har imidlertid beholdt alt etter dette. Beholdningen er på ca. 9720 BTC.

Bitcoin Lightning

Selv om Bitcoin Lightning Network fortsatt er en relativt ny teknologi, opplever den allerede organisk vekst fra virkelige brukere. Antallet noder og kanaler i nettverket øker stadig, og dette tyder på at flere og flere tar i bruk teknologien. Hittil i år har antall kanaler økt med over 2000. Nettverket gjør det mulig å utføre transaksjoner svært raskt og billig.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Oppdatering 4. Mars 2023

Vi har jobbet med interne systemer, funksjoner og infrastruktur i langt tid, og 4. Mars lanserte vi endelig disse oppdateringene. Vi utførte planlagt nedetid og vedlikehold i forbindelse med dette, og oppdateringen tok rundt 20 timer.

Endringene som kommer av denne oppdateringen er blant annet rettet mot effektivisering og automatisering av krypto inn- og utbetalinger, som vil være det mest synlige for våre kunder. Bak kulissene er det svært mange flere endringer, som vil gjøre arbeidet med drift enklere og mer effektivt i tiden fremover. Vi har også flyttet alle servere og systemer til Norge.

Vi er litt sent ute med månedens nyhetsbrev. Det har vært hektiske dager hos oss siden oppdateringen, da det er mye nytt å sette seg inn i. Det vil nok ta noe tid før vi har opparbeidet erfaring og justert alle nye systemer.

Nå skifter vi litt fokus over til mer kunderettede og spennende oppdateringer i 2023.


Månedens tall

Kunder

918 +21

Handler

750+ -25%

Volum

1.78M+ +1%


Månedens tips

Bruk et passordhvelv!

Sikkerhet er alltid viktig, kanskje nå mer enn noen gang. Hvis du ikke allerede bruker et program eller system for å administrere passordene og kontoene dine burde du gjøre det!

Du kan for eksempel ta i bruk Bitwarden: https://bitwarden.com

Bitwarden er i utgangspunktet gratis, med de aller fleste funksjoner. Hvis du er villig til å betale 10 dollar per år får du en hel del flere funksjoner og lagringsplass.

Med Bitwarden kan du lagre alle epostadresser, passord, kontoer, adresser, pin-koder osv. på en trygg og enkel måte, beskyttet med et master-passord. På denne måten trenger du aldri huske hva passordene dine er på de ulike tjenestene du bruker. Alt du trenger å huske er master-passordet ditt, som forøvrig bør være et langt og godt passord og ikke brukes noe annet sted enn Bitwarden.

Her er noen viktige sikkerhetstips som gjøres svært enkelt med et passordhvelv:

  • Bruk lange og gode passord på alle tjenester. Med et passordhvelv er det enkelt å generere lange tilfeldige passord (50+ symboler! 🤓).
  • Bruk unike passord på alle tjenester. Da unngår du at passord som kommer på avveie blir brukt på dine andre kontoer.
  • Aktiver totrinnsbekreftelse! De fleste tjenester tilbyr totrinnsbekreftelse, altså at du må oppgi en kode som endrer seg over tid i tillegg til passord. Dette øker sikkerheten på kontoene dine betraktelig.

Planlagt vedlikehold og nedetid


Fredag 03. Mars 2023 03:56:19

Lørdag. 4. Mars 2023, fra ca. klokken 17:00 vil det bli utført planlagt vedlikehold, som også kommer til å medføre at plattformen vil være utilgjengelig i en periode.

Vi forventer at dette vil ta rundt 10 timer, men det er mulig at det kan ta lengre tid. Vi regner ikke med at det vil ta mer enn 24 timer.

Prosessen vil bestå av rutinemessig vedlikehold, men også store oppdateringer på infrastruktur og nye systemer. Vi forventer at i ukene fremover vil flere ting, deriblant inn- og utbetalinger, være langt mer effektive enn tidligere. Det er også enkelte mindre kosmetiske oppdateringer.

Alle funksjoner på plattformen vil være utilgjengelig i vedlikeholdsperioden. Du vil ikke kunne logge inn, utføre handler, utføre uttak eller noe annet.

All handel vil midlertidig stanses og ordre som ikke avsluttes vil bli liggende. Handel vil bli startet opp igjen kort tid etter vedlikeholdet er ferdig, og ordre som har blitt liggende vil da eventuelt utføres hvis de matches.

Vi beklager kort varsel og eventuelle ulemper dette måtte medføre. Takk for din forståelse og tålmodighet.