Logg inn
Registrering


Nyheter


Her vil vi publisere nyheter om siden, kryptovalutamarkedet og andre ting som er relevant for våre medlemmer.

Nyhetsoppdatering #18 Februar 2023


Fredag 24. Mars 2023 19:07:34

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Brasil tar steget

Brasils eldste bank, Caixa Economica Federal, tillater nå innbyggere å betale skatt med kryptovaluta. Dette er et viktig skritt for å øke adopsjonen av krypto i landet og kan gjøre det lettere for befolkningen å betale skatt. Tiltaket følger en økende trend med at stadig flere land tar i bruk kryptovaluta som en betalingsmåte.

Penger strømmer til Bitcoin

Institusjonelle investeringer i kryptovaluta har nådd en 7-måneders høyde, ifølge en rapport fra CoinShares. Denne rapporten viser at Bitcoin tok størsteparten av pengene som strømmer inn, og at investorene ser ut til å være mindre interessert i andre kryptovalutaer. Bitcoin-prisen har nådd en ny 2023-høyde på 25 000 dollar, og fortsetter å stige på grunn av økende interesse fra institusjonelle investorer og høy etterspørsel.

Tesla HODL

Det er nå ett år siden Tesla kunngjorde at de hadde kjøpt Bitcoin for 1.5 milliarder dollar. Siden den gang har de solgt en god del av dette, etter bekymringer rundt likviditet i forbindelse med pandemien. De har imidlertid beholdt alt etter dette. Beholdningen er på ca. 9720 BTC.

Bitcoin Lightning

Selv om Bitcoin Lightning Network fortsatt er en relativt ny teknologi, opplever den allerede organisk vekst fra virkelige brukere. Antallet noder og kanaler i nettverket øker stadig, og dette tyder på at flere og flere tar i bruk teknologien. Hittil i år har antall kanaler økt med over 2000. Nettverket gjør det mulig å utføre transaksjoner svært raskt og billig.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Oppdatering 4. Mars 2023

Vi har jobbet med interne systemer, funksjoner og infrastruktur i langt tid, og 4. Mars lanserte vi endelig disse oppdateringene. Vi utførte planlagt nedetid og vedlikehold i forbindelse med dette, og oppdateringen tok rundt 20 timer.

Endringene som kommer av denne oppdateringen er blant annet rettet mot effektivisering og automatisering av krypto inn- og utbetalinger, som vil være det mest synlige for våre kunder. Bak kulissene er det svært mange flere endringer, som vil gjøre arbeidet med drift enklere og mer effektivt i tiden fremover. Vi har også flyttet alle servere og systemer til Norge.

Vi er litt sent ute med månedens nyhetsbrev. Det har vært hektiske dager hos oss siden oppdateringen, da det er mye nytt å sette seg inn i. Det vil nok ta noe tid før vi har opparbeidet erfaring og justert alle nye systemer.

Nå skifter vi litt fokus over til mer kunderettede og spennende oppdateringer i 2023.


Månedens tall

Kunder

918 +21

Handler

750+ -25%

Volum

1.78M+ +1%


Månedens tips

Bruk et passordhvelv!

Sikkerhet er alltid viktig, kanskje nå mer enn noen gang. Hvis du ikke allerede bruker et program eller system for å administrere passordene og kontoene dine burde du gjøre det!

Du kan for eksempel ta i bruk Bitwarden: https://bitwarden.com

Bitwarden er i utgangspunktet gratis, med de aller fleste funksjoner. Hvis du er villig til å betale 10 dollar per år får du en hel del flere funksjoner og lagringsplass.

Med Bitwarden kan du lagre alle epostadresser, passord, kontoer, adresser, pin-koder osv. på en trygg og enkel måte, beskyttet med et master-passord. På denne måten trenger du aldri huske hva passordene dine er på de ulike tjenestene du bruker. Alt du trenger å huske er master-passordet ditt, som forøvrig bør være et langt og godt passord og ikke brukes noe annet sted enn Bitwarden.

Her er noen viktige sikkerhetstips som gjøres svært enkelt med et passordhvelv:

 • Bruk lange og gode passord på alle tjenester. Med et passordhvelv er det enkelt å generere lange tilfeldige passord (50+ symboler! 🤓).
 • Bruk unike passord på alle tjenester. Da unngår du at passord som kommer på avveie blir brukt på dine andre kontoer.
 • Aktiver totrinnsbekreftelse! De fleste tjenester tilbyr totrinnsbekreftelse, altså at du må oppgi en kode som endrer seg over tid i tillegg til passord. Dette øker sikkerheten på kontoene dine betraktelig.

Planlagt vedlikehold og nedetid


Fredag 03. Mars 2023 03:56:19

Lørdag. 4. Mars 2023, fra ca. klokken 17:00 vil det bli utført planlagt vedlikehold, som også kommer til å medføre at plattformen vil være utilgjengelig i en periode.

Vi forventer at dette vil ta rundt 10 timer, men det er mulig at det kan ta lengre tid. Vi regner ikke med at det vil ta mer enn 24 timer.

Prosessen vil bestå av rutinemessig vedlikehold, men også store oppdateringer på infrastruktur og nye systemer. Vi forventer at i ukene fremover vil flere ting, deriblant inn- og utbetalinger, være langt mer effektive enn tidligere. Det er også enkelte mindre kosmetiske oppdateringer.

Alle funksjoner på plattformen vil være utilgjengelig i vedlikeholdsperioden. Du vil ikke kunne logge inn, utføre handler, utføre uttak eller noe annet.

All handel vil midlertidig stanses og ordre som ikke avsluttes vil bli liggende. Handel vil bli startet opp igjen kort tid etter vedlikeholdet er ferdig, og ordre som har blitt liggende vil da eventuelt utføres hvis de matches.

Vi beklager kort varsel og eventuelle ulemper dette måtte medføre. Takk for din forståelse og tålmodighet.


Nyhetsoppdatering #17 Januar 2023


Tirsdag 07. Februar 2023 00:21:45

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Bitcoin-comeback

2022 er endelig over og kryptomarkedet har virkelig fått testet seg med et av de verste bear-markeder som er registrert. Året hadde en topp på rundt 48 500 dollar og en bunn på 15 500 dollar. Den globale økonomien er preget av ettervirkninger fra pandemien, krig, uro og inflasjon. Dette har hatt en stor innflytelse på kryptomarkedet. Flere aktører innen krypto har kjent på dette, og enkelte klarte seg ikke gjennom året. Her er en oversikt over selskapene som ikke kom seg gjennom 2022:

 • Voyager Digital
 • Celsius
 • BlockFi
 • FTX
 • Three Arrows Capital
 • TerraUSD/Luna

Nå kan det se ut som stormen har roet seg. Januar 2023 skyter Bitcoin fart og gjør unna den beste Januar måned siden 2013, med en økning på rett over 44%!

Twitter med flere kryptofunksjoner

Twitter har i stillhet lagt til over 30 nye kryptovalutaer på sin nye prissøkefunksjon. Tweet eller søk etter kryptovalutaen du ønsker med "$" foran navnet for å se livekurs. MATIC, LTC, SOL og DOGE er noen av de som er lagt til. Twitter jobber også med et betalingsverktøy som kun skal støtte fiat, men Elon Musk har nevnt at det vil bygges for å potensielt støtte forskjellige kryptovalutaer i fremtiden.

Flere kvinner hopper på kryptotoget

eToro har gjennomført en undersøkelse der det kommer frem at det har vært en betydelig økning av kvinner mellom 18-34 som holder kryptovaluta. Det ble undersøkt rundt 10 000 retail-investorer i 13 land. Data viser at det var en økning fra 29% i tredje kvartal 2022 til 34% i fjerde kvartal 2022. I følge eToro kan dette antyde at kryptovaluta "lykkes der tradisjonelle finansmarkeder noen ganger har sviktet".


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

Nå har vi jobber med interne systemer og funksjoner i langt tid, og ting begynner å falle på plass. Vi jobber nå på spreng med å sette en endelig dato for en større oppdatering på hele plattformen. Dette blir trolig i Februar eller Mars. Endringene som kommer med denne oppdateringen vil effektivisere mange deler av plattformen, deriblant innskudd og uttak.

Vi gleder oss å ta fatt på mer synlige og spennende kunde-rettede oppdateringer videre i 2023.


Månedens tall

Kunder

897 +27

Handler

1K+ +38%

Volum

1.75M+ -18%


Månedens tips

Bitcoin- og kryptodokumentarer

Denne måneden vil vi tipse om interessante og spennende dokumentarer om Bitcoin og kryptovaluta. Her er en liten liste over forskjellige Bitcoin-dokumentarer som er verdt å få med seg!

 • The Rise and Rise of Bitcoin (2014)
 • Bitcoin: The End of Money as We Know It (2015)
 • Banking on Bitcoin (2016)
 • Magic Money: The Bitcoin Revolution (2017)
 • Cryptopia: Bitcoin, Blockchains and the Future of the Internet (2018)

Nyhetsoppdatering #16 Desember 2022


Mandag 09. Januar 2023 18:53:03

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Michael Saylor

MicroStrategy fyller på med 2 500 BTC og holder nå totalt 132 500 BTC, med en snittpris på 30 397 dollar per Bitcoin. Selskapet skal også ha solgt 704 Bitcoin den 22. Desember. Selskapet har også planer om å legge til Bitcoin lightning network i løpet av 2023.

FTX-kollapsen

Blockchain-analyseselskapet Chainalysis har sammenlignet FTX-kollapsen med tidligere store kryptokollapser i 2022. Da fant de at kollapsen av Three Arrows Capital og Celsius så ukentlig realisert tap på 33 milliarder dollar, og var den største i 2022. Kollapsen av Terra USD så en topp på 20.6 milliarder dollar i tap. FTX-kollapsen nådde en topp på 9 milliarder dollar i tap, og var overraskende liten i forhold til de to andre.

Twitter

Hvis du søker etter "$Bitcoin", "BTC pris" eller "Bitcoin" vil du nå se Bitcoin-prisen live på Twitter. Det samme gjelder også for Ethereum. Twitter-sjef Elon Musk nevnte at den nye funksjonen er en av mange produktforbedringer som kommer til finans-twitter fremover.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer i tiden fremover. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid. Vi håper å komme med flere nye og spennende oppdateringer i løpet av 2023.


Månedens tall

Kunder

870 +14

Handler

750+ -46%

Volum

2.2M+ -42%


Månedens tips

Overfør Litecoin (LTC) for å spare tid og penger

Hvis du skal overføre midler til et annet sted for å veksle de til noe annet kan det lønne seg å overføre det som Litecoin (LTC).

Litecoin er som regel både raskere og billigere å overføre enn Bitcoin, og er som regel mye billigere enn Ethereum.

Teoretisk sett er kanskje USD Coin (USDC) det beste å overføre i forhold til prisbevegelse og prisglidning ved handel, men USD Coin er også mye dyrere å overføre (mining-avgift). I skrivende stund koster det ca. 3.00 USDC (ca. 30.00 NOK) å overføre USD Coin, mens Litecoin bare koster ca. 0.0001 LTC (ca. 0.08 NOK). Det er 375 ganger billigere!

Hvis du sender store beløper så spiller kanskje ikke dette så stor rolle, men hvis du sender 100 NOK å må betale 30 NOK i avgift, så er dette en stor forskjell.

Når du har mottatt midlene der du har sendt de kan du veksle dette til det du ønsker. Kanskje får du litt mer siden du overførte med Litecoin!


Nyhetsoppdatering #15 November 2022


Torsdag 08. Desember 2022 02:30:56

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

FTX konkurs

FTX var en av de største kryptoselskapene i verden, som har hatt en enorm vekst de siste årene. I November, over en periode på omtrent 10 dager, kollapset selskapet på grunn av en likviditetsskvis. Kort tid etter kom Binance, verdens største kryptobørs, med et forslag til en redningspakke. Binance trakk imidlertid tilbudet dagen etter, etter å ha sett nærmere på tallene til FTX. FTX begjærte seg konkurs 11. November. Noen timer etter kunngjøringen ble FTX også hacket. Hackerne kan ha stjålet rundt 500 millioner dollar. Privatpersoner og aktører over hele verden har reagert med sjokk og vantro etter hendelsen. Kryptomarkedet gikk også signifikant ned.

BlockFi konkrus

Kryptoaktøren BlockFi søkte konkursbeskyttelse 28. November. BlockFi fikk en redningspakke av FTX etter krisen BlockFi hadde i Juni. BlockFi hadde derfor stor eksponering mot FTX. BlockFi har stoppet alle innskudd og uttak, og meldte at kundenes krav vil bli behandlet gjennom konkursbeskyttelsen.

El Salvador - Nayib Bukele

El Salvador holder 2 381 BTC med en investering på 103 millioner dollar. Investeringen er ned ca. 39 millioner med dagens kurs. Nayib Bukele annonserte 16. November at El salvador skal kjøpe 1 BTC på daglig basis fra og med 17. November. Det er nesten tre måneder siden landet gjorde sin forrige BTC-handel.

Ny rekord i antall Bitcoin-"wholecoinere"

Tross store uroligheter i marked fortsetter Bitcoin-adresser som holder mer en 1 BTC å vokse. Ifølge analyseselskapet Glassnode er det nå 950 000 adresser som eier på 1 BTC eller mer.


Sikkerhet hos Bitnord

I lys av hendelsene og urolighetene i kryptomarkedet den siste tiden ønsker vi å forsikre våre kunder med at noe lignende ikke kan skje med Bitnord.

Bitnord er en selvstendig aktør uten gjeld til eksterne investorer. Kundemidler, både kryptovaluta og norske kroner, brukes ikke til noe annet enn å være kundemidler. Med andre ord er midlene våre kunder oppbevarer på plattformen alltid hundre prosent likviditets-sikret. Alle våre kunder kunne tatt ut alt samtidig, og det ville ikke vært noe problem.

Innskutt kapital til selskapet er gjort av Bitnords grunnleggere, og denne kapitalen vil ansees som tapt ved eventuell nedleggelse eller konkurs. Kundemidler oppbevares også separert fra selskapets midler, og vil ikke være del av konkursboet.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer ut 2022. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid. Det er også mye spennende som kommer etter dette!


Månedens tall

Kunder

856 +18

Handler

1400+ +140%

Volum

3.8M+ +245%


Månedens tips

Sikker oppbevaring av kryptovaluta

Den tryggeste måten å lagre krypto på er med en hardware wallet (cold wallet). Cold wallets er wallets hvor nøklene er lagret på enheter som ikke er koblet til internett - dvs. offline.

Dette gjøres ofte på enheter som er spesialdesignet for å sikre kryptovaluta. Den mest brukte er Ledger. På denne kan du lagre over 5500 kryptovalutaer på en trygg måte. Skal du kjøpe en er det anbefalt og kjøpe den rett fra Ledger sin hjemmeside. Det er ikke kjempedyrt, og er overraskende lett å sette opp!

Du kan lese Bitnord sin guide om wallets her: https://bitnord.no/helpCenter/article/35.