Logg inn
Registrering


Nyheter


Her vil vi publisere nyheter om siden, kryptovalutamarkedet og andre ting som er relevant for våre medlemmer.

Nyhetsoppdatering #24 August 2023


Tirsdag 12. September 2023 17:58:37

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Bloomberg: Økte odds for godkjenning av Bitcoin ETF etter Grayscale-seier

Bloomberg-analytikere øker sannsynligheten for godkjenning av en spot-Bitcoin ETF innen 2023, etter Grayscale-seier over SEC. Eric Balchunas, senior ETF-analytiker hos Bloomberg, kunngjorde på X (Twitter) den 30. August at sannsynligheten nå er på 75%, en økning fra tidligere 65%. Dette skyldes dommernes enstemmige avvisning av SECs argumenter og utfordringen med å rettferdiggjøre ytterligere avslag.

Bloomberg-analytikerne James Seyffart og Elliot Stein estimerer at godkjenning av en spot Bitcoin ETF sannsynligvis vil skje i fjerde kvartal 2024, med en estimert godkjenningsrate på 95%.

X sikrer lisens for finansielle tjenester

X (Twitter) har fått godkjent en “money transmitter license” i Rhode Island, som gir selskapet grønt lys for krypto- og fiat-betalinger.

Den nylig utstedte lisensen tillater X å lagre, overføre og handle digitale valutaer i tillegg til tradisjonelle penger. Dette styrker Elon Musks visjon om å gjøre X til en allsidig betalingsplattform.

X har tidligere sikret lignende lisenser i flere amerikanske stater, og mens de i starten vil fokusere på fiat-valutatransaksjoner, er det planer om å inkludere kryptovalutaer i fremtiden. Detaljene om de kommende betalingsfunksjonene er imidlertid fortsatt uklare.

PayPal lanserer PYUSD Stablecoin på Ethereum

7. August kunngjorde PayPal lanseringen av sin dollar-festede stablecoin, PayPal USD (PYUSD). Valutaen benytter Ethereum som blokkjede. Stablecoinen er utstedet av Paxos Trust Co., og er fullt støttet av amerikanske dollarinnskudd og likvide kontantekvivalenter som kortsiktige statsobligasjoner.

PayPal ser på dette som et skritt mot å etablere seg som en betalingsgigant innen kryptovalutaer og ønsker å integrere stablecoinen som en viktig del av betalingsinfrastrukturen. Den blir nå gradvis tilgjengelig for utvalgte amerikanske kunder. PYUSD er ment for en rekke bruksområder, inkludert overføringer og betaling for PayPal-selgere. Den vil også bli tilgjengelig på Venmo i nær fremtid, og brukere vil kunne overføre den mellom de to plattformene. PYUSD kan også brukes med kompatible lommebøker som Coinbase Wallet og MetaMask.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Store ting skjer i kulissene

Som vi har nevnt i de siste nyhetsbrevene jobber vi på store ting bak kulissene. Nå er det innspurt, som også er grunnen til at vi er litt sene med nyhetsbrevet denne måneden (woopsie).

Vi gleder oss til å avdekke alt vi har jobbet med i lang tid. Helt når dette vil skje tør vi ikke si helt enda, men det kommer spennende ting i nær fremtid.


Månedens tall

Kunder

1074 +43

Handler

760+ -30%

Volum

2.43M+ -50%


Månedens tips

Vær obs på kryptosvindel

Vi får regelmessig henvendelser om svindel. Denne måneden har vi hatt en økning i antall svindel-saker, hvor kunder blir lurt til å overføre kryptovaluta. Vi ønsker derfor å benytte anledningen til å informere litt om kryptosvindel.

Her er noen kjennetegn på svindel. Hvis du kjenner deg igjen i noen av disse bør du si ifra til oss og vurdere situasjonen kritisk og nøye. Vi er alltid tilgjengelige for rådgivning og vurdering.

 • Noen har kontaktet deg og bedt deg bruke våre tjenester
 • Noen har kontaktet deg angående "investeringspakker" som skal gi en viss avkastning
 • Noen har kontaktet deg angående bistand til å få tilbake tapte midler eller midler du plutselig har et sted du ikke kjenner til
 • Noen har kontaktet deg og tilbyr "automatisk handel" som ofte skal gi en viss avkastning

Den generelle regelen er at alle som kontakter deg om penger du ikke kjenner til eller vil at du skal investere i noe er svindel. Spesielt utenlandske aktører og kryptovaluta.

Her er noen raske råd for å unngå svindel:

 • Unngå å ta i mot finansielle råd eller tips fra personer, aktører og nettsider du ikke kjenner til.
 • Bruk anerkjente børser og aktører for handel og andre aktiviteter, gjerne norske ;)
 • Unngå bli-rik-fort opplegg. Hvis noen lover urimelig høy avkastning, gjerne med garantier, per dag, uke, år osv, er det ofte svindel.
 • Du skal aldri trenge å overføre penger et sted for å få penger ut (i alle fall ikke mer enn noen kroner for verifisering av konto). En vanlig svindel-teknikk er å love at du skal få ta ut masse penger hvis du bare overfører litt først. Dette er tull og svindel.
 • Hvis noen hevder at du har penger et sted du ikke kjenner til er dette med nær sikkerhet svindel.
 • Husk på at det ikke bare er penger som har verdi. Personopplysningene dine har også stor verdi for kriminelle. Ikke gi fra deg personopplysninger, bankdetaljer, kortinformasjon, legitimasjon, o.l. med mindre du er helt sikker på at det er en legitim aktør du er i kontakt med.
 • Ikke bruk mer penger enn du har råd til å tape.

Nyhetsoppdatering #23 Juli 2023


Tirsdag 08. Auguest 2023 17:45:02

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Delvis seier for Ripple Labs i SEC-sak fører til prisoppgang for XRP

13. Juli oppnådde Ripple Labs en betydelig triumf i det sørlige distriktets tingrett i New York, etter at dommer Analisa Torres delvis fastslo at selskapet hadde rett i en rettssak mot U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) i 2020.

Ifølge rettsdokumenter fremlagt 13. Juli, konkluderte dommer Torres med en beslutning til fordel for Ripple Labs. Hun erklærte at XRP-tokenet, i forhold til programmatisk salg på digitale aktivautvekslinger, ikke er en sikkerhet (security).

På den annen side, klarte SEC å sikre en egen triumf i saken, da dommer Torres fastslo at XRP kvalifiserer som et verdipapir når det omsettes til institusjonelle investorer, på bakgrunn av kriteriene fra Howey-testen.

Nyheter om dommen medførte en betydelig prisøkning for XRP-tokenet. Prisen gikk opp fra 0.47 USD til 0.94 USD etter at nyheten ble offentliggjort. Prisen på XRP falt imidlertid noe etter denne toppen, og endte måneden på 0.69 USD.

Jacobi Asset Management forbereder lansering av Europas første Bitcoin-ETF

Europas første børsnoterte Bitcoin-fond (ETF) forventes endelig å gjøre sin debut senere i år etter en betydelig forsinkelse. Fondet, som tilbys av Jacobi Asset Management - en investeringsplattform for flere aktiva basert i London - var opprinnelig planlagt å bli lansert på Euronext Amsterdam-børsen i Juli 2022.

Uventede markedshendelser, som kollapsen av Terra-økosystemet i Mai 2022 og senere FTX-kollapsen i November samme år, tvang imidlertid kapitalforvalteren til å utsette børsnoteringen. Nå har kapitalforvalteren informert Financial Times om at de planlegger å lansere ETF-en på grunn av en gradvis økning i etterspørselen sammenlignet med 2022. En dato for lanseringen vil bli kunngjort snart, ifølge kapitalforvalteren. Investorer vil snart få muligheten til å handle Bitcoin gjennom dette børsnoterte fondet, og det vil bli en spennende utvikling for markedet.

Celsius Network nærmer seg konkursavslutning med kundeforlik

Celsius Network, som er under konkursbehandling, har kommet til enighet om to forlik som potensielt kan muliggjøre tilbakebetaling av eiendeler til sine kunder og avslutning av konkursprosessen, ifølge rettsdokumenter datert 20. Juli.

Forlikene skal vurderes av dommer Martin Glenn under en høring planlagt til 10. August, som håndterer usikrede krav på 78.2 milliarder dollar. Fristen for innlevering av eventuelle svar eller innvendinger til retten er satt til 3. August.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Store ting skjer i kulissene

Det jobbes på flere og store ting bak kulissene hos oss for tiden. Vi ønsker ikke å avsløre alt for mye, men det blir store endringer på utseende og grensesnitt på hele plattformen. Dette tar naturligvis litt tid, så det blir nok ikke all verden å vise til i noen måneder fremover. Vi gleder oss til å avduke dette i løpet av året, og håper det faller i smak hos eksisterende og nye kunder.


Månedens tall

Kunder

1019 +36

Handler

1100+ +76%

Volum

4.91M+ +9%


Månedens tips

Nyt sommeren og sol!

Vi vet alle at krypto aldri tar ferie, men det betyr ikke at du ikke bør det. Når solen er på sitt høyeste og dager er på sitt lengste, er det viktig å huske å ta en pause fra skjermen for å lade batteriene. Og husk, uansett hvor fristende det kan være å bruke all din tid på å følge markedet, så er det viktig å ta tid til å nyte sommeren. Selv om kryptomarkedet ikke tar ferie, så trenger du det! 🌞🌞🌞


Nyhetsoppdatering #22 Juni 2023


Fredag 07. Juli 2023 21:52:00

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Tether åpner lommeboken for El Salvadors prosjekt

Stablecoin-utsteder Tether skal samarbeide med El Salvador for å investere i et 1 milliard dollar fornybart energiinitiativ. Landet, som ble den første nasjonen til å gjøre Bitcoin til lovlig betalingsmiddel, planlegger en fornybar energipark i Metapán for å drive Bitcoin-gruvedrift med sol- og vindenergi. Tether investerer i den første runden for utviklingen av Volcano Energy, en 241 MW energipark. Beregningskraften (mining) forventes å overstige 1.3 eksahash per sekund, noe som vil plassere det blant de 20 beste Bitcoin-gruvebassengene globalt. Volcano Energy, der investorer og El Salvadors regjering vil eie henholdsvis 27% og 23% av inntektene, mener parken vil være et banebrytende eksempel på bærekraftig Bitcoin-gruvedrift.

Bitcoins markedsdominans krysser 50%

Bitcoin-dominans, som representerer Bitcoins andel av total kryptomarkedsverdi, har passert 50% for første gang på 2 år. Økningen skyldes hovedsakelig investorer som ser Bitcoin som en trygg havn etter FTX-krisen og økt regulatorisk granskning i USA. Til tross for økningen i Bitcoin-dominans, har Ethers markedsdominans holdt seg stabilt på rundt 20% i det siste året. Samlet utgjør Bitcoin og Ether nå omtrent 70% av det totale kryptomarkedet. Michael Saylor, medgründer av MicroStrategy, forventer at Bitcoins dominans vil nå 80% på grunn av økt regulatorisk press.

Federal reserve setter bremsene på renteøkninger

Federal Reserve (Fed), USAs sentralbank, har bestemt å beholde renten på 5 - 5.25 prosent, noe som markerer det første stoppet i renteøkning etter ti påfølgende hevinger. Beslutningen var i tråd med markedets forventninger. I tillegg har Fed signalisert at det kan bli to flere renteøkninger i 2023, som potensielt kan bringe renten til en topp på 5.6 prosent, en oppjustering fra den tidligere prognosen på 5.1 prosent. Det er imidlertid også antydet at det kan være rentekutt på horisonten i 2024.

BlackRock søker ETF

Fondsforvaltergiganten BlackRock har gjennom iShares søkt hos U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) om etablering av en spot Bitcoin ETF, kjent som iShares Bitcoin Trust. Fondet vil hovedsakelig inneholde Bitcoin, med Coinbase som depotmottaker. Til tross for SEC sine tidligere avslag på lignende søknader fra andre selskaper, kan BlackRock sin status som verdens største kapitalforvalter og politisk innflytelse gi dem bedre sjanser for godkjenning.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Store ting skjer i kulissene

Det jobbes på flere og store ting bak kulissene hos oss for tiden. Vi ønsker ikke å avsløre alt for mye, men det blir store endringer på utseende og grensesnitt på hele plattformen. Dette tar naturligvis litt tid, så det blir nok ikke all verden å vise til i noen måneder fremover. Vi gleder oss til å avduke dette i løpet av året, og håper det faller i smak hos eksisterende og nye kunder.


Månedens tall

Kunder

995 +12

Handler

990+ +45%

Volum

4.87M+ +9%


Månedens tips

Kryptopris.no - Norsk tjeneste for sammenligning av kryptovaluta

Denne måneden vil vi tipse om https://kryptopris.no

De tilbyr en gratis sammenligningstjeneste for kryptovaluta-priser, med mange markeder og kjente aktører som Binance, Coinbase, Kraken, samt alle de norske aktørene.

Sammenligningstjenesten gir deg god oversikt over priser for mange ulike kryptovalutaer. Prisene er justert slik at de inkluderer kostnader som prisglidning, avgifter og andre utgifter ved handel. På denne måten får man mye bedre innsikt i hvem som faktisk er billigst og dyrest.

Av markeder finner du BTC, ETH, LTC, LINK, MATIC, SOL, ADA, XRP, UNI, DOT og BNB.

Det er lov å smile litt når du ser at Bitnord stort sett er på toppen av listen, og ellers holder seg blant topp fem 🥳


Nyhetsoppdatering #21 Mai 2023


Mandag 05. Juni 2023 23:27:21

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Bitcoin Pizza Dag 2023

22. mai 2010 gjorde Laszlo Hanyecz det første dokumenterte kjøpet av en vare med Bitcoin. Byttehandelen involverte 10 000 BTC - verdt 41 dollar på den tiden - og to pizzaer fra en lokal restaurant i Florida. Denne milepælen har blitt en årlig feiring i kryptomiljøet, der medlemmer av fellesskapet ser tilbake på hvor langt bransjen har kommet siden siden den gang. På samme måte som tidligere år, feiret kryptofans dagen ved å spise pizza.

Over 1 Million BTC-adresser med 1 BTC

Data fra Glassnode, et analysefirma for on-chain-data, bekrefter at per 18. mai finnes det over 1 million adresser som inneholder minst 1 BTC. Det er også en økning i antall adresser som inneholder 1 000 til 9 999 BTC som har hatt en fallende trend siden midten av 2022. Adresser med 10 000 BTC og oppover er fortsatt innenfor samme område etter kollapsen av FTX i november i fjor (117 lommebøker for øyeblikket).

USAs sentralbank hever styringsrenten

Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve (Fed) hever styringsrenten nok en gang med 0.25 prosentpoeng og utelukker ikke ytterligere rentehevinger. Rentenivået ligger nå på 5.25 prosent. Sentralbanken har satt opp renten i store, hyppige sprang i forsøket på å tøyle en skyhøy prisvekst.

Bitcoin-minere har tjent 50 milliarder dollar fra BTC-blokkbelønninger og transaksjonsgebyrer siden 2010.

Beregninger fra analysefirmaet Glassnode, som analyserer data på blokkjeder, antyder at mining fra transaksjonsgebyrer og blokkbelønninger har gitt minere over 50 milliarder dollar. Minernes totale inntekt gjennom tidene er nesten 40% høyere enn deres estimerte kostnader. Inntektene ligger på 50.2 milliarder dollar, mens kostnadene er anslått til 36.6 milliarder dollar.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Store ting skjer i kulissene

Det jobbes på flere og store ting bak kulissene hos oss for tiden. Vi ønsker ikke å avsløre alt for mye, men det blir store endringer på utseende og grensesnitt på hele plattformen. Dette tar naturligvis litt tid, så det blir nok ikke all verden å vise til i noen måneder fremover. Vi gleder oss til å avduke dette i løpet av året, og håper det faller i smak hos eksisterende og nye kunder.


Månedens tall

Kunder

983 +24

Handler

680+ -20%

Volum

4.47M+ +29%


Månedens tips

Utforsking av blokkjedene med Blockchain Explorer

Hvor finnes dataen for alle transaksjoner i blokkjedene, lurer du kanskje? Svaret er rett foran deg - det er lagret på selve blokkjeden!... Den nøyaktige lokaliseringen av dataen og hvordan den distribueres mellom forskjellige noder i nettverket, er et komplekst tema. Men for å oppsummere, all denne informasjonen er lagret på datamaskinene som er en del av blokkjedenettverket og kjører det som kalles "fulle noder".

Men hvordan kan vi få tilgang til, utforske og søke i disse dataene? Svaret er ved hjelp av "Blockchain explorere".

En Blockchain explorer er et verktøy som gir deg detaljert innsikt i alle blokker, transaksjoner, adresser og mye mer som er lagret på en blokkjede. Det er mange slike explorere tilgjengelige, og de varierer basert på hvilken blokkjede de støtter. Her er noen av våre favoritter:

Med disse verktøyene kan du dykke ned i blokkjedenes verden, forstå transaksjonene bedre og kanskje til og med oppdage nye mønstre og innsikter. Prøv dem ut!


Nyhetsoppdatering #20 April 2023


Fredag 05. Mai 2023 17:03:24

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Musk bytter Twitter-logo til Dogecoin og sender prisen rett opp

Den 3. april overrasket Elon Musk nok en gang kryptovalutaverdenen ved å bytte ut Twitter-logoen med Dogecoin-logoen. Dette førte til en betydelig økning i Dogecoin-prisen, som steg med over 20% i løpet av noen timer etter Musks Twitter-stunt. Årsaken til endringen er uklar, men Musk delte nylig et skjermbilde fra en tidligere Twitter-utveksling der noen brukere foreslo at han burde kjøpe Twitter og endre logoen til Dogecoin. Musk svarte, "Haha, det ville vært sykt".

Ethereum oppgraderer til Shapella: åpner for uttak av tidligere låst Ether

Ethereum har gjennomført en oppgradering som gjør det mulig for brukerne å ta ut Ether som tidligere var låst på blokkjeden i staking. Oppgraderingen, kalt "Shapella", ble fullført 12. april. Shapella representerer den siste milepælen i Ethereum sitt flerårige skifte fra proof-of-work (PoW) til proof-of-stake (PoS) konsensus. Shapella er en stor utvikling for Ethereum på vei mot å oppnå sikkerhet, desentralisering og skalerbarhet.

MicroStrategy øker Bitcoin-beholdningen

Michael Saylors MicroStrategy fortsetter å vise sin tro på Bitcoin og har nylig kjøpt ytterligere 1 045 BTC til en gjennomsnittlig pris på 28 016 USD per BTC. Dette øker MicroStrategys totale Bitcoin-beholdning til 140 000 BTC, med en gjennomsnittspris på 29 803 USD per BTC. Selskapets investeringsstrategi for Bitcoin ser ut til å være basert på dollar-cost-averaging (DCA), men med betydelige pengebeløp.

JP Morgan tar kontroll over kriserammede First Republic Bank

Den kriserammede First Republic Bank i California er nå overtatt av JP Morgan. Den finansielle giganten har kjøpt en betydelig andel av bankens verdier og har samtidig tatt kontroll over banken for å forsøke å redde den fra konkurs. First Republic Bank er den tredje banken av betydelig størrelse som kollapser i USA i løpet av bare to måneder.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Ikke så mye denne måneden

Denne måneden har det rett og slett ikke skjedd så mye 🤷. Neida, det har skjedd en del, men det har mest vært på “bakrommet”. Vi kan si så mye som at vi forbereder oss på en periode med mest fokus på visuell design og utforming av plattformen.


Månedens tall

Kunder

959 +14

Handler

860+ -52%

Volum

3.46M+ +6%


Månedens tips

Bok: "Fraudcoin - 1000 år med inflasjon som politikk" av Rune Østgård

Denne måneden anbefaler vi boken "Fraudcoin" av Rune Østgård, som tar leserne med på en fascinerende reise gjennom inflasjonspolitikkens historie og dens innvirkning på samfunnet. Boken gir en dyp forståelse av hvordan ledere fra Harald Hardråde til Romerriket og Kina brukte inflasjon for å finansiere kriger, noe som førte til økonomisk oppløsning.

Boken avslører inflasjonspolitikkens konsekvenser på samfunnet, som omfordeling av rikdom, og viser hvordan dette har ført til økonomiske kriser gjennom historien. "Fraudcoin" er en viktig og innsiktsfull bok som hjelper leserne å forstå inflasjonens farer og dets påvirkning på vår økonomiske historie. Absolutt verdt å lese!