Logg inn
Registrering


Nyheter


Her vil vi publisere nyheter om siden, kryptovalutamarkedet og andre ting som er relevant for våre medlemmer.

Nyhetsoppdatering #3 November 2021


Tirsdag 07. Desember 2021 19:34:50

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Zimbabwe

Ifølge Cointelegraph kan Zimbabwes regjering vurdere å ta i bruk Bitcoin som et lovlig betalingsalternativ for å møte den økende veksten som landet har hatt det siste året. Zimbabwe har ikke kommet med en offisiell uttalelse enda.

Bitcoin oppdatering - Taproot

14. November, på block 709 632, gikk den største Bitcoin-oppdateringen på 4 år live, nemmelig Taproot! Taproot vil øke personvern og effektivisere transaksjoner. Det vil i tillegg til en viss grad åpne opp for smartkontrakter på Bitcoin-blokkjeden. Smartkontrakter muliggjør automasjon, tilleggstjenester og mye annet på blokkjeden.

Bitcoin City - El salvador

El salvador sin president Nayib Bukele kunngjorde på den siste dagen av landets Bitcoin-konferanse at landet har planer om å bygge verdens første Bitcoin-by. Dette skal bli finansiert gjennom å utstede statsobligasjoner for å kjøpe Bitcoin. Basert i La Unión vil byen bli forsynt av energi fra vulkaner som ligger i nærheten. Byen skal være fri for inntekts- og eiendomsskatt, men det skal føres en merverdiavgift.

Fall i markedet på Black friday

Bitcoin falt med rundt 9% fredag den 26. November. Majoriteten av de andre kryptovalutaene fulgte også etter, og det var mye uro i andre markeder verden over (aksjer, valuta, mm.). Fallet kommer trolig av økt frykt etter at sørafrikanske myndigheter meldte om en ny variant av koronaviruset. Noe av fallet i kryptomarkedet har imidlertid kommet seg igjen kort tid etter.

PlanB bommet på November

I forrige nyhetsbrev skrev vi om PlanB og stock-to-flow modellen som prøver å forutsi prisen på Bitcoin. Denne modellen sa at prisen skulle bli ca 98 000 USD i November. Dette endte opp med å ikke stemme, da prisen i November på det høyeste var ca 69 000 USD og endte på ca 57 000 USD. PlanB har kommentert dette og skrevet at modellen som bommet var hans "Floor model", men at stock-to-flow modellen fremdeles er på god vei.

Facebook åpner døren for kryptoannonser

Facebook har i lengre tid ikke tillatt annonser med eller relatert til kryptovaluta, med unntak av noen få som har kvalifisert for dette. 1. Desember annonserte Facebook at de endrer dette, og vil igjen tillate langt flere aktører å reklamere på plattformen.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Utviklerverktøy (API)

I November har vi jobbet med å få på plass en mer fullstendig og produksjons-klar versjon av utviklerverktøy (API). Dette består av ny funksjonalitet med API-nøkler, standarisering av API-endepunkter og oppdatert dokumentasjon for dette. API-dokumentasjon finner du her: https://bitnord.no/APIInfo.

Vi vil bruke de kommende dagene og ukene på å finpusse dette, men den absolutt store majoriteten av API-arbeidet er ferdig.

ChainLink (LINK) og USD Coin (USDC)

Vi har nå lansert to nye kryptovalutaer på plattformen: ChainLink (LINK) og USD Coin (USDC). Vi har også åpnet to nye markeder: LINK/NOK og USDC/NOK.

Vi stiller med noe likviditet i markedene, og vil øke/justere dette etter som vi ser bruken av de.

Utbetaling av LINK, USDC og NOK (ERC20) er midlertidig deaktivert, til vi har fått på plass de siste nødvendige tekniske justeringene. Vi forventer å åpne dette om kort tid. Innbetaling er åpent. Vi minner også om at avgiftene på utbetaling av ERC20-valutaer for tiden er svært høy, grunnet mye aktivitet på Ethereum-blokkjeden.

Ny artikkel: "Blockchain - En kort og enkel forklaring"

Bitnord har skrevet en artikkel som forklarer på et overordnet og enkelt nivå hva blockchain teknologi er. Artikkelen finner du her: https://bitnord.no/helpCenter/article/36.


Hva er planen for neste månede for Bitnord?

Transaksjoner og skatteberegning

I tiden fremover vil vi jobbe med å få på plass sider, systemer og verktøy for visning, sortering og uttrekk av transaksjoner, samt verktøy og informasjon for skatteberegning.

Målet er å få på plass alt man trenger til skatteberegning på neste skattemelding (Senest April 2022).


Månedens tall

Kunder

448 +46

Handler

5.7K+ +137%

Volum

2.9M+ +12%


Månedens tips

Denne måneden vil vi tipse om en Youtube-kanal som har gode forklaringer om forskjellige krypto konsepter - "Whiteboard Crypto". Absolutt verdt et besøk!

Sjekk ut kanalen her: https://www.youtube.com/channel/UCsYYksPHiGqXHPoHI-fm5sg


Nyhetsoppdatering #2 Oktober 2021


Tirsdag 02. November 2021 12:56:22

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Litecoin 10 år 🚀

13. Oktober 2021 feiret Litecoin 10 år. Litecoin ble utviklet av Charlie Lee, og er en av verdens første “alt coins”. Litecoin er nesten en identisk kopi av Bitcoin utenom noen få forskjeller, deriblant hashing-algoritmen (Scrypt), blokk-tid (2.5 minutter) og total antall coins (84 millioner LTC).

Mastercard inngår sammarbeid med Bakkt

Mastercard inngår et samarbeid med Bakkt - som skal gjøre det enklere for forhandlere, banker og fintech-aktører å tilby diverse kryptovaluta-relaterte løsninger og tjenester.

Bitcoin og Ethereum all-time-high

20. Oktober traff Bitcoin en ny all-time-high pris på ca. 67 000 USD eller ca. 560 000 NOK. Bitcoin er da opp ca. 131% hittil i år. 1. Januar 2021 kostet en Bitcoin ca. 29 000 USD eller ca 250 000 NOK.

Kort tid etter at Bitcoin slo sin tidligere all-time-high fulgte Ethereum etter. 29. Oktober traff Ethereum (Ether) en ny all-time-high pris på ca. 4460 USD eller ca. 37 500 NOK. Ether var var prisgitt til ca. 740 USD eller ca. 6 350 NOK i starten av 2021. Dette er en økning på ca. 500%.

Bitcoin ETF

ProShares Bitcoin Strategy ETF, forkortelse BITO, er verdens første amerikanske Bitcoin ETF. Kort forklart er en ETF et børsfond som følger prisen til Bitcoin. Dette gjør det mulig å investere i Bitcoin uten at du fysisk eier kryptovaluta selv, og gjør det lettere for investorer å handle Bitcoin. På åpningsdagen 19. Oktober hadde BITO nesten rekordnivå med handelsvolum på hele 1.01 milliard USD.

PlanB

PlanB har vokst seg veldig stor i det siste på Twitter. Han la ut en tweet 20. Juni der han mente Bitcoin skulle til 135 000 USD til Desember, samtidig spådde han Bitcoin til dette:

  • August: 47 000 USD
  • September: 43 000 USD
  • October: 63 000 USD
  • November: 98 000 USD
  • Desember: 135 000 USD

Hittil har han truffet ganske godt på 3 av 5 måneder, og det blir spennende å se om han treffer 5 av 5 i månedene fremover. Han baserer prognosene på en modell som heter stock-to-flow. Du kan lese mer om den her, samt se tweeten fra 20. Juni:

Stock-to-flow: https://medium.com/@100trillionUSD/modeling-bitcoins-value-with-scarcity-91fa0fc03e25

Tweet: https://twitter.com/100trillionUSD/status/1406577006230245376

El Salvador oppdatering

I forrige nyhetsoppdatering skrev vi om El Salvador som innførte Bitcoin som valuta i landet (7. September). Siden da har landet kjøpt inn ytterligere Bitcoin og sitter nå på ca. 1120 BTC til en verdi av ca. 66 millioner dollar. Landet bruker også energi fra vulkaner for bruk i utvinning (mining) av Bitcoin. Landets digitale lommebok Chivo har blitt lastet ned av mer enn 2 millioner personer, som i teorien utgjør omtrent en tredjedel av befolkningen i landet. Det er imidlertid enkelte som melder om identitetstyveri, feil, mangler og negativ utnyttelse av appen og adopsjonen av Bitcoin i landet. Det er uansett spennende å følge utviklingen i dette eksperimentet.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Vipps og BankID

Du kan nå registrere brukerkonto og logge deg inn med både Vipps og BankID på Bitnord. Les mer om dette her: https://bitnord.no/news/article/11

Ny artikkel: Hva er en wallet/lommebok?

Bitnord har skrevet en artikkel som forklarer hva en wallet/lommebok faktisk er. Artikkelen finner du her: https://bitnord.no/helpCenter/article/35

Likviditet og videreutvikling

Bitnord har jobbet videre med å øke likviditeten i alle markeder denne måneden. I tillegg gjør vi kontinuerlig små endringer og oppdateringer på plattformen.


Hva er planen for neste månede for Bitnord?

ChainLink (LINK) og USD Coin (USDC)

Bitnord sikter seg inn på å implementere både ChainLink (LINK) og USD Coin (USDC) som nye valutaer i løpet av November. Dette vil åpne for markedene LINK/NOK og USDC/NOK.

Utviklerverktøy (API)

I November vil vi også jobbe med å få på plass en mer fullstendig og produksjons-klar versjon av utviklerverktøy (API). Dette vil primært bestå av ny funksjonalitet med API-nøkler, standarisering av API-endepunkter og oppdatert dokumentasjon for dette.


Månedens tall

Kunder

403 +71

Handler

2.4K+ -20%

Volum

2.6M+ +20%


Månedens tips

Denne måneden vil vi tipse om en Youtube-kanal som har mye bra innhold om krypto - "Coin Bureau". Her forklares det både om fundamentale konsepter, guider, samt nyheter om krypto.

Sjekk ut kanalen her: https://www.youtube.com/c/CoinBureau


Registrering og innlogging med Vipps og BankID


Søndag 24. Oktober 2021 08:04:31

Det er nå mulig å registrere brukerkonto og logge inn med Vipps og BankID!

Vipps

Ved registrering med Vipps henter vi epostadresse, telefonnummer, adresse, navn og fødselsnummer slik at du slipper å skrive inn dette selv. Dette gir deg også muligheten til å logge inn med Vipps, som gjør det hele veldig enkelt og trygt.

Du kan også koble til Vipps hvis du allerede har en konto som ikke ble opprettet med dette. Dette gjøres på Kontoinnstillinger.

Du kan lese mer om innlogging med Vipps her: https://vipps.no/produkter-og-tjenester/privat/logg-inn-med-vipps/logg-inn-med-vipps/

BankID

Ved registrering av brukerkonto med BankID henter vi epostadresse, telefonnummer, adresse hvis tilgjengelig, i tillegg til navn og fødselsnummer. Da slipper du å gjøre dette senere og du kan også logge inn med BankID på samme måte som i nettbank.

Du kan også koble til BankID hvis du allerede har en konto som ikke ble opprettet med dette. Hvis du har BankID hos oss fra før av og ønsker å benytte deg av innlogging med BankID, må du aktivere dette på Kontoinnstillinger.


Registrering

Slik ser registreringssiden ut etter oppdateringen:

Innlogging

Slik ser innloggingssiden ut etter oppdateringen:


Allerede registrert?

Hvis du allerede har registrert deg kan du aktivere innlogging med Vipps og bankID på Kontoinnstillinger som ligger under Min konto.

Innstillinger for innlogging med Vipps

Innstillinger for innlogging med BankID


BankID varsler om ustabilitet


Onsdag 20. Oktober 2021 16:37:50

BankID varsler om ustabilitet mellom 21. oktober til 26. oktober 2021. Årsaken til dette er en større endring i BankID-tjenesten sentralt.

Dette kan påvirke våre kunder som benytter seg av BankID for innlogging og ved innbetaling med Open Banking.


Utdrag fra BankID:

Det gjøres nå en større endring i BankID-tjenesten sentralt. Fra og med torsdag 21. oktober til og med tirsdag 26. oktober kl. 08:00 kan du ikke aktivere en ny BankID eller åpne en sperret eller utgått BankID. BankID vil ikke fungere på natten 21. oktober fra kl. 00:01 – 08:00, og det kan også bli noe utilgjengelighet for BankID med kodebrikke og kodeapp lørdag 23. oktober. BankID på mobil skal fungere som normalt denne lørdagen. Vi beklager ulempen!


Les mer om dette på BankID og Vipps sine sider her:

https://vipps.no/om-oss/nyheter/flytter-43-millioner-bankid-brukere-til-ny-driftsleverandor/
https://www.bankid.no/status/

Nyhetsoppdatering #1 September 2021


Fredag 08. Oktober 2021 00:34:53

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

El Salvador innfører Bitcoin som valuta

Den 7. September ble El Salvador det første landet i verden som likestiller Bitcoin med landets offisielle valuta, som er amerikanske dollar. Det vil si at alle næringer i El Salvador må akseptere og få betalt i Bitcoin. Myndigheten har også lansert sin egen digitale lommebok, kalt Chivo. De som installerer Chivo vil få betalt 30 dollar i Bitcoin. På 10 dager hadde Chivo appen 1.1 millioner brukere. Så langt sitter El Salvador på 700 BTC (20.09.21).

Falsk pressemelding om Litecoin og Walmart

Den 12. September kom det kom en falsk pressemelding fra GlobalNewswire at Walmart-kunder kunne betale med Litecoin. Litecoin skrev selv om nyhetene på sin twitter-konto, men ble slettet etter kort tid. Charles Lee sa at personen som styrer twitter-kontoen til Litecoin ble selv lurt av den falske pressemeldingen. Litecoin økte med 30% før den etter en liten time falt tilbake.

Enorm vekst i Afrika

Det digitale analyseselskapet Chainalysis, gå nylig ut en rapport der man kan man se at Afrika har hatt en enorm vekst ved bruk av kryptovaluta. Det har steget med hele 1200% mellom juli 2020 til juni 2021. Kenya, Sør-Afrika, Nigeria og Tanzania var landene med størst vekst.

EU investerer i blokkjedeteknologi

Den europeiske union skal investere 177 milliarder dollar i områder som blokkjede, data infrastruktur, 5G, kvantedatamaskin og mer. Det er usikkert hvor pengene skal gå, og hvilke områder som får størst fokus.

Twitter tar i bruk Bitcoin

Twitter lanserte den 23. September en funksjon som heter "Tips". Det åpner for at alle som har iOS kan tipse andre brukere på plattformen med Bitcoin. Det skal også komme til Android om noen uker.

Kina forbyr kryptovaluta

Fredag 24. September melder People’s bank of China at kryptovaluta er ulovlig.

I de siste årene har handel og spekulasjon i bitcoin og andre kryptovalutaer blitt omfattende, har påvirket den økonomiske orden, gitt grobunn for hvitvasking, ulovlig pengeinnsamling, svindel, pyramidesvindel og andre ulovlige aktiviteter. - Uttaler Kinas sentralbank.

Markedet reagerte med en nedgang på rundt 10% og falt ned til 40.700 dollar.

Det er ikke så altfor lenge siden utvinning (mining) av kryptovaluta også ble ulovlig i Kina.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Nyhetsbrev!

Bitnord starter med månedlig nyhetsbrev, altså dette du leser nå! Her tar vi for oss de viktigste nyhetene innen krypto, nyheter fra Bitnord og litt ekstra.

Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger på support@bitnord.no!

Økt likviditet

Bitnord har i September jobbet med å få opp likviditeten på plattformen. Dette er kontinuerlig arbeid som pågår.

Kundemassen øker

Bitord har denne måneden hatt god vekst med kunder, samt drevet med videreutvikling av plattformen.

Nye tiltak mot hvitvasking

Bitnord har implementert daglige inn- og utbetalingsbegrensninger som tiltak mot hvitvasking. Du kan øke dine grenser ved å trykke på knappen "Øk grense" på inn- og utbetalingssidene.


Hva er planen for neste månede for Bitnord?

Registrering og innlogging med Vipps og BankID

I løpet av Oktober vil vi lansere registrering og innlogging med Vipps og BankID. Dette er for å gi kundene våre muligheten til å velge den innloggingsmetoden som de foretrekker, og for å forenkle prosessen med å oppgi og bekrefte epostadresse, telefonnummer, navn, adresse osv. Samtidig vil vi også fjerne brukernavn og heller belage oss på epostadresse. Det vil fremdeles være mulig å registrere seg og logge inn med epostadresse og passord.

Nye valutaer og markeder

Vi forbereder oss også på å lansere ChainLink (LINK) og USD Coin (USDC) på plattformen.

ChainLink er et desentralisert nettverk for orakler, som gir oppdatert informasjon til smartkontrakter på ulike blokkjeder. LINK er ChainLink sin token, som brukes til å betale for tjenestene i nettverket.

USD Coin er en stablecoin for amerikanske dollar. USD Coin vil gjøre det lettere og tryggere for våre kunder å handle mellom Bitnord, internasjonale kryptoaktører og DeFI med dollar.


Månedens tall

Kunder

332 +56

Handler

3K+ +38%

Volum

2.2M+ +40%


Månedens tips

Månedens tips er podcasten "Veien hit" av Finansavisen som har en episode kalt: "Krypto for Dummies". Dette er en kort og fin episode som forklarer hva både penger og kryptovaluta faktisk er. Flere i Bitnord har hørt på denne og mener den er å anbefale.

Shawn Munir er jurist. Hamza Nebolsi er seriegründer. De har brukt over tusen timer hver på virkelig å forstå blokkjede-mekanismene, har knekt noen koder og tjent seg rike på Ethereum. I denne episoden gjør de blant annet et dypdykk i pengenes historie, inflasjon, derivatmarkedet, Bitcoin, Ethereum og en oppskrift på hvilket nettsted som er det beste for kjøp og salg av kryptovaluta.

Spotify:

https://open.spotify.com/episode/3ALMRXpytqiGD800KnnzPl

Acast:

https://play.acast.com/s/veien-hit/kryptofordummies

Finansavisen:

https://finansavisen.no/podcast/veien-hit