Logg inn
Registrering


Nyheter


Her vil vi publisere nyheter om siden, kryptovalutamarkedet og andre ting som er relevant for våre medlemmer.

Registrering og innlogging med Vipps og BankID


Søndag 24. Oktober 2021 08:04:31

Det er nå mulig å registrere brukerkonto og logge inn med Vipps og BankID!

Vipps

Ved registrering med Vipps henter vi epostadresse, telefonnummer, adresse, navn og fødselsnummer slik at du slipper å skrive inn dette selv. Dette gir deg også muligheten til å logge inn med Vipps, som gjør det hele veldig enkelt og trygt.

Du kan også koble til Vipps hvis du allerede har en konto som ikke ble opprettet med dette. Dette gjøres på Kontoinnstillinger.

Du kan lese mer om innlogging med Vipps her: https://vipps.no/produkter-og-tjenester/privat/logg-inn-med-vipps/logg-inn-med-vipps/

BankID

Ved registrering av brukerkonto med BankID henter vi epostadresse, telefonnummer, adresse hvis tilgjengelig, i tillegg til navn og fødselsnummer. Da slipper du å gjøre dette senere og du kan også logge inn med BankID på samme måte som i nettbank.

Du kan også koble til BankID hvis du allerede har en konto som ikke ble opprettet med dette. Hvis du har BankID hos oss fra før av og ønsker å benytte deg av innlogging med BankID, må du aktivere dette på Kontoinnstillinger.


Registrering

Slik ser registreringssiden ut etter oppdateringen:

Innlogging

Slik ser innloggingssiden ut etter oppdateringen:


Allerede registrert?

Hvis du allerede har registrert deg kan du aktivere innlogging med Vipps og bankID på Kontoinnstillinger som ligger under Min konto.

Innstillinger for innlogging med Vipps

Innstillinger for innlogging med BankID


BankID varsler om ustabilitet


Onsdag 20. Oktober 2021 16:37:50

BankID varsler om ustabilitet mellom 21. oktober til 26. oktober 2021. Årsaken til dette er en større endring i BankID-tjenesten sentralt.

Dette kan påvirke våre kunder som benytter seg av BankID for innlogging og ved innbetaling med Open Banking.


Utdrag fra BankID:

Det gjøres nå en større endring i BankID-tjenesten sentralt. Fra og med torsdag 21. oktober til og med tirsdag 26. oktober kl. 08:00 kan du ikke aktivere en ny BankID eller åpne en sperret eller utgått BankID. BankID vil ikke fungere på natten 21. oktober fra kl. 00:01 – 08:00, og det kan også bli noe utilgjengelighet for BankID med kodebrikke og kodeapp lørdag 23. oktober. BankID på mobil skal fungere som normalt denne lørdagen. Vi beklager ulempen!


Les mer om dette på BankID og Vipps sine sider her:

https://vipps.no/om-oss/nyheter/flytter-43-millioner-bankid-brukere-til-ny-driftsleverandor/
https://www.bankid.no/status/

Nyhetsoppdatering #1 September 2021


Fredag 08. Oktober 2021 00:34:53

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

El Salvador innfører Bitcoin som valuta

Den 7. September ble El Salvador det første landet i verden som likestiller Bitcoin med landets offisielle valuta, som er amerikanske dollar. Det vil si at alle næringer i El Salvador må akseptere og få betalt i Bitcoin. Myndigheten har også lansert sin egen digitale lommebok, kalt Chivo. De som installerer Chivo vil få betalt 30 dollar i Bitcoin. På 10 dager hadde Chivo appen 1.1 millioner brukere. Så langt sitter El Salvador på 700 BTC (20.09.21).

Falsk pressemelding om Litecoin og Walmart

Den 12. September kom det kom en falsk pressemelding fra GlobalNewswire at Walmart-kunder kunne betale med Litecoin. Litecoin skrev selv om nyhetene på sin twitter-konto, men ble slettet etter kort tid. Charles Lee sa at personen som styrer twitter-kontoen til Litecoin ble selv lurt av den falske pressemeldingen. Litecoin økte med 30% før den etter en liten time falt tilbake.

Enorm vekst i Afrika

Det digitale analyseselskapet Chainalysis, gå nylig ut en rapport der man kan man se at Afrika har hatt en enorm vekst ved bruk av kryptovaluta. Det har steget med hele 1200% mellom juli 2020 til juni 2021. Kenya, Sør-Afrika, Nigeria og Tanzania var landene med størst vekst.

EU investerer i blokkjedeteknologi

Den europeiske union skal investere 177 milliarder dollar i områder som blokkjede, data infrastruktur, 5G, kvantedatamaskin og mer. Det er usikkert hvor pengene skal gå, og hvilke områder som får størst fokus.

Twitter tar i bruk Bitcoin

Twitter lanserte den 23. September en funksjon som heter "Tips". Det åpner for at alle som har iOS kan tipse andre brukere på plattformen med Bitcoin. Det skal også komme til Android om noen uker.

Kina forbyr kryptovaluta

Fredag 24. September melder People’s bank of China at kryptovaluta er ulovlig.

I de siste årene har handel og spekulasjon i bitcoin og andre kryptovalutaer blitt omfattende, har påvirket den økonomiske orden, gitt grobunn for hvitvasking, ulovlig pengeinnsamling, svindel, pyramidesvindel og andre ulovlige aktiviteter. - Uttaler Kinas sentralbank.

Markedet reagerte med en nedgang på rundt 10% og falt ned til 40.700 dollar.

Det er ikke så altfor lenge siden utvinning (mining) av kryptovaluta også ble ulovlig i Kina.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Nyhetsbrev!

Bitnord starter med månedlig nyhetsbrev, altså dette du leser nå! Her tar vi for oss de viktigste nyhetene innen krypto, nyheter fra Bitnord og litt ekstra.

Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger på support@bitnord.no!

Økt likviditet

Bitnord har i September jobbet med å få opp likviditeten på plattformen. Dette er kontinuerlig arbeid som pågår.

Kundemassen øker

Bitord har denne måneden hatt god vekst med kunder, samt drevet med videreutvikling av plattformen.

Nye tiltak mot hvitvasking

Bitnord har implementert daglige inn- og utbetalingsbegrensninger som tiltak mot hvitvasking. Du kan øke dine grenser ved å trykke på knappen "Øk grense" på inn- og utbetalingssidene.


Hva er planen for neste månede for Bitnord?

Registrering og innlogging med Vipps og BankID

I løpet av Oktober vil vi lansere registrering og innlogging med Vipps og BankID. Dette er for å gi kundene våre muligheten til å velge den innloggingsmetoden som de foretrekker, og for å forenkle prosessen med å oppgi og bekrefte epostadresse, telefonnummer, navn, adresse osv. Samtidig vil vi også fjerne brukernavn og heller belage oss på epostadresse. Det vil fremdeles være mulig å registrere seg og logge inn med epostadresse og passord.

Nye valutaer og markeder

Vi forbereder oss også på å lansere ChainLink (LINK) og USD Coin (USDC) på plattformen.

ChainLink er et desentralisert nettverk for orakler, som gir oppdatert informasjon til smartkontrakter på ulike blokkjeder. LINK er ChainLink sin token, som brukes til å betale for tjenestene i nettverket.

USD Coin er en stablecoin for amerikanske dollar. USD Coin vil gjøre det lettere og tryggere for våre kunder å handle mellom Bitnord, internasjonale kryptoaktører og DeFI med dollar.


Månedens tall

Kunder

332 +56

Handler

3K+ +38%

Volum

2.2M+ +40%


Månedens tips

Månedens tips er podcasten "Veien hit" av Finansavisen som har en episode kalt: "Krypto for Dummies". Dette er en kort og fin episode som forklarer hva både penger og kryptovaluta faktisk er. Flere i Bitnord har hørt på denne og mener den er å anbefale.

Shawn Munir er jurist. Hamza Nebolsi er seriegründer. De har brukt over tusen timer hver på virkelig å forstå blokkjede-mekanismene, har knekt noen koder og tjent seg rike på Ethereum. I denne episoden gjør de blant annet et dypdykk i pengenes historie, inflasjon, derivatmarkedet, Bitcoin, Ethereum og en oppskrift på hvilket nettsted som er det beste for kjøp og salg av kryptovaluta.

Spotify:

https://open.spotify.com/episode/3ALMRXpytqiGD800KnnzPl

Acast:

https://play.acast.com/s/veien-hit/kryptofordummies

Finansavisen:

https://finansavisen.no/podcast/veien-hit


Verveprogram


Mandag 26. April 2021 23:05:01

Bitnord lanserer verveprogram! Du og de du verver kan tjene opp til 100.00 NOK per verving.

Vi har nå åpnet opp verveprogramet vårt for alle registrerte kunder, etter noen uker i betatesting.

Alle registrerte og etablerte kunder kan opprette vervekoder for å verve nye kunder til Bitnord. Dette gjøres på Verving-side under Min konto.

Ved verving får både den som verver og den som blir vervet en eller flere bonuser/belønninger, forutsatt at betingelsene for bonusen/belønningen er møtt.

På nåværende tidspunkt er bonusene/belønningene som følger:

  • 50.00 NOK til den som verver en kunde som får etablert kundeforhold (bekreftet ID og KYC-skjema)
  • 50.00 NOK til den som verver en kunde som gjør sin første innbetaling
  • 100.00 NOK til den som blir vervet og får etablert kundeforhold (bekreftet ID og KYC-skjema)

Du finner mer informasjon om verving, bonuser/belønninger samt betingelser og vilkår for verving på informasjon og vilkår-siden for verving.

Vi har også skrevet en rask artikkel om verving på hjelpesenteret.


Eksterne vekslingskurser EUR og USD


Søndag 18. April 2021 18:54:18

Siden lanseringen av Bitnord 9. mars har vi selvfølgelig forsatt videreutviklingen, og i dag kommer vi med en liten oppdatering!

Vi er alltid opptatt av å fortsette utviklingen av plattformen og imøtekomme tilbakemeldingene vi får fra våre kunder. Fremtidens muligheter for Bitnord og for kryptomarkedet er enormt, og listen over ting vi ønsker å oppdatere eller legge til vil trolig aldri ta slutt.

I denne oppdateringen har vi hatt fokus på å legge til eksterne vekslingskurser mellom Euro, Amerikanske Dollar og Norske kroner. Vi vet at det er mange som forholder seg til prisene i kryptomarkedet i Euro og Dollar, og vi ønsker med dette å gjøre det enklere å sammenligne prisene mellom markedene hos Bitnord og eksterne aktører. Det vil i tillegg være fordelaktig for mange å ha enkel tilgang til oppdaterte vekslingskurser mellom EUR/NOK og USD/NOK.

Den mest synlige delen av denne oppdateringen er en ny mørk linje/rad på toppen av nettsiden hvor du finner vekslingskursene mellom EUR/NOK og USD/NOK. Du kan enkelt se alle NOK-priser vekslet til EUR eller USD ved å holde musepekeren over NOK-priser rundt på plattformen. Hvilken valuta det veksles til (EUR eller USD) velger du i nedtrekksmenyen øvrst til høyre.

Inkludert i denne oppdateringen er også:

  • Oppdatering av max-knappen ved handel. Max-knappen beregner seg nå ut ifra tilgjengelige ordre i ordreboka i stedet for å bruke nåværende markedspris, som fører til at ordren mer sannsynlig går gjennom som planlagt. Det beregnes nå også snittpris for handelen ved market-ordre.
  • Mindre kosmetiske endringer rundt om kring på plattformen.
  • Beta-implementasjon av vervesystem.
  • Andre mindre oppdateringer og optimaliseringer.

Det vil komme flere oppdateringer i tiden fremover, så det er bare å glede seg!