Logg inn
Registrering


Nyhetsoppdatering #3 November 2021


Tirsdag 07. Desember 2021 19:34:50

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Zimbabwe

Ifølge Cointelegraph kan Zimbabwes regjering vurdere å ta i bruk Bitcoin som et lovlig betalingsalternativ for å møte den økende veksten som landet har hatt det siste året. Zimbabwe har ikke kommet med en offisiell uttalelse enda.

Bitcoin oppdatering - Taproot

14. November, på block 709 632, gikk den største Bitcoin-oppdateringen på 4 år live, nemmelig Taproot! Taproot vil øke personvern og effektivisere transaksjoner. Det vil i tillegg til en viss grad åpne opp for smartkontrakter på Bitcoin-blokkjeden. Smartkontrakter muliggjør automasjon, tilleggstjenester og mye annet på blokkjeden.

Bitcoin City - El salvador

El salvador sin president Nayib Bukele kunngjorde på den siste dagen av landets Bitcoin-konferanse at landet har planer om å bygge verdens første Bitcoin-by. Dette skal bli finansiert gjennom å utstede statsobligasjoner for å kjøpe Bitcoin. Basert i La Unión vil byen bli forsynt av energi fra vulkaner som ligger i nærheten. Byen skal være fri for inntekts- og eiendomsskatt, men det skal føres en merverdiavgift.

Fall i markedet på Black friday

Bitcoin falt med rundt 9% fredag den 26. November. Majoriteten av de andre kryptovalutaene fulgte også etter, og det var mye uro i andre markeder verden over (aksjer, valuta, mm.). Fallet kommer trolig av økt frykt etter at sørafrikanske myndigheter meldte om en ny variant av koronaviruset. Noe av fallet i kryptomarkedet har imidlertid kommet seg igjen kort tid etter.

PlanB bommet på November

I forrige nyhetsbrev skrev vi om PlanB og stock-to-flow modellen som prøver å forutsi prisen på Bitcoin. Denne modellen sa at prisen skulle bli ca 98 000 USD i November. Dette endte opp med å ikke stemme, da prisen i November på det høyeste var ca 69 000 USD og endte på ca 57 000 USD. PlanB har kommentert dette og skrevet at modellen som bommet var hans "Floor model", men at stock-to-flow modellen fremdeles er på god vei.

Facebook åpner døren for kryptoannonser

Facebook har i lengre tid ikke tillatt annonser med eller relatert til kryptovaluta, med unntak av noen få som har kvalifisert for dette. 1. Desember annonserte Facebook at de endrer dette, og vil igjen tillate langt flere aktører å reklamere på plattformen.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Utviklerverktøy (API)

I November har vi jobbet med å få på plass en mer fullstendig og produksjons-klar versjon av utviklerverktøy (API). Dette består av ny funksjonalitet med API-nøkler, standarisering av API-endepunkter og oppdatert dokumentasjon for dette. API-dokumentasjon finner du her: https://bitnord.no/APIInfo.

Vi vil bruke de kommende dagene og ukene på å finpusse dette, men den absolutt store majoriteten av API-arbeidet er ferdig.

ChainLink (LINK) og USD Coin (USDC)

Vi har nå lansert to nye kryptovalutaer på plattformen: ChainLink (LINK) og USD Coin (USDC). Vi har også åpnet to nye markeder: LINK/NOK og USDC/NOK.

Vi stiller med noe likviditet i markedene, og vil øke/justere dette etter som vi ser bruken av de.

Utbetaling av LINK, USDC og NOK (ERC20) er midlertidig deaktivert, til vi har fått på plass de siste nødvendige tekniske justeringene. Vi forventer å åpne dette om kort tid. Innbetaling er åpent. Vi minner også om at avgiftene på utbetaling av ERC20-valutaer for tiden er svært høy, grunnet mye aktivitet på Ethereum-blokkjeden.

Ny artikkel: "Blockchain - En kort og enkel forklaring"

Bitnord har skrevet en artikkel som forklarer på et overordnet og enkelt nivå hva blockchain teknologi er. Artikkelen finner du her: https://bitnord.no/helpCenter/article/36.


Hva er planen for neste månede for Bitnord?

Transaksjoner og skatteberegning

I tiden fremover vil vi jobbe med å få på plass sider, systemer og verktøy for visning, sortering og uttrekk av transaksjoner, samt verktøy og informasjon for skatteberegning.

Målet er å få på plass alt man trenger til skatteberegning på neste skattemelding (Senest April 2022).


Månedens tall

Kunder

448 +46

Handler

5.7K+ +137%

Volum

2.9M+ +12%


Månedens tips

Denne måneden vil vi tipse om en Youtube-kanal som har gode forklaringer om forskjellige krypto konsepter - "Whiteboard Crypto". Absolutt verdt et besøk!

Sjekk ut kanalen her: https://www.youtube.com/channel/UCsYYksPHiGqXHPoHI-fm5sg