Logg inn
Registrering


Nyhetsoppdatering #4 Desember 2021


Tirsdag 04. Januar 2022 23:05:27

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

El Salvador

El Salvador kjøpte ytterligere 150 BTC til en snittpris på 48 670 dollar 4. Desember. De kjøpte også 21 BTC 21. Desember. Dette var for å feire "siste 21. dag i år 21 av det 21. århundre". El Salvador holder nå til sammen 1391 BTC, som nå er verdt 572 millioner norske kroner.

Undersøkelse - Krypto eller aksjer?

En ny undersøkelse gjort av CivicScience ser at det er en stor økning av investorer som selger aksjer for å kjøpe mer krypto. Undersøkelsen ble sendt til folk over 18 år gjennom forskjellige tider i 2021. Av 3700 spurte økte antallet som sa at de ville være mer sannsynlig å investere pengene sine i kryptovaluta enn aksjer med 140% på bare fem måneder. I Juni var det bare 10% av de spurte som ville være mer sannsynlig å investere pengene sine i kryptovaluta enn aksjer, som steg til 24% i November. Det ble også utført en undersøkelse av Grayscale Investments som kom fram til at en fjerdedel av amerikanske investorer (26%) eier Bitcoin. Av denne gruppen hadde 46% og 44% også til felles at de eide Ethereum og Dogecoin. Tre fjerdedeler av deltakerne (77%) sa at de sannsynligvis ville få eksponering mot Bitcoin gjennom børsfond.

90% av alle Bitcoin er nå utvunnet gjennom mining

Fersk data fra Blockchain.com viser nå at 90% av Bitcoin sin totale beholdning er utvunnet gjennom mining. De første 90% av Bitcoin tok omtrent 12 år for å utvinne, de siste 10% vil ikke bli utvunnet før om 119 år. Dette er grunnet halveringen som skjer hvert 4 år på nettverket, som halverer gevinsten til alle som deltar med datakraft til nettverket (mining). Neste halvering er i 2024, da vil gevinsten være på 3.125 BTC for å lage en ny blokk.

Kun 1.3 millioner Bitcoin i sirkulasjon på børser

Bitcoin-tørken fortsetter på kryptovalutabørsene i verden. Den 24. Desember holdes bare 6.3% av all Bitcoin på kryptovalutabørser. Dette tilsvarer 1.3 millioner Bitcoin. Børs-lommebøkene utgjorde 9.5% av alle Bitcoin i Oktober 2020 og 7.3% i Juli 2021. Desember 2021 var tallet på 6.3%, og er det laveste som er registret i 2021. Dette vil si at rundt 17.5 millioner Bitcoin oppbevares andre steder.

Tyske sparebanker vil åpne for krypto

Tyske sparebanker planlegger nå at kunder skal kunne investere i kryptovaluter som Bitcoin og Ethereum direkte fra brukskontoer. Sparebanker i den tyske finansgruppen Sparkassen har også planer om å lansere en egen kryptovaluta-lommebok og vekslingstjeneste neste år (2022). Prosjektet skal godkjennes av sparebankkomiteen tidlig neste år (2022). En talsperson for den tyske sparebankforeningen bekreftet nyhetene til Cointelegraph og uttalte:

"Flere og flere forbrukere er interessert i kryptoaktiva. En av ti kunder i de tyske sparebankene oppgir at han/hun eier eller har eid kryptoaktiva. Med tanke på deres forventninger, må Savings Banks Finance Group også se nærmere på kryptoaktiva."


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Transaksjoner og skatteberegning

Bitnord har jobbet med å få på plass sider, systemer og verktøy for visning, sortering og uttrekk av transaksjoner, samt verktøy og informasjon for skatteberegning. Første del av dette vil bli tilgjengelig i løpet av Januar (transaksjoner).

Ferdigstilling av API og dokumentasjon

Som del av systemene rundt visning og uttrekk av transaksjoner har dette også blitt lagt til som API-endepunkter og tilhørende dokumentasjon. Dette blir også tilgjengelig i løpet av Januar.

ChainLink og USD Coin

Vi har jobbet videre med implementasjon av ChainLink og USD Coin, og forventer å ferdigstille og åpne for uttak av disse valutaene, samt Stable NOK som ERC20-token, i løpet av Januar.


Hva er planen for neste månede for Bitnord?

OTC (Over-the-counter)

Bitnord vil i tiden fremover lansere OTC-avtaler/handel. Dette blir trolig i løpet av Januar eller Februar. OTC-handel vil være en tjeneste hvor kunder kan handle (kjøp og salg) for større summer enn det våre interne markeder kan håndtere, samt kunne tilby langt flere valutaer. Minimumsbeløp for OTC-avtale vil trolig ligge på 200 000 NOK.

Enklere grensesnitt for handel (hurtighandel)

For å gjøre det enklere å handle uten å kunne så mye om forskjellige ordretyper, grafer, volum, likviditet osv. vil vi komme med et enklere grensesnitt for handel. Grensesnittet vil være tilgjengelig fra flere steder på plattformen og ha sin egen dedikerte side. Her skriver du bare inn hvor mye NOK du vil bruke eller hvor mye BTC du vil kjøpe/selge, så tar grensesnittet seg av resten.


Månedens tall

Kunder

472 +24

Handler

3.6K+ -36%

Volum

3.0M+ +3%


Månedens tips

Denne måneden vil vi tipse om en god YouTube-video som handler om kryptovaluta og skatt i Norge. Videoen er fra KryptoOle, som er en etablert figur i kryptomiljøet i Norge.

Sjekk ut videoen her: https://www.youtube.com/watch?v=idvNlnc4YLQ