Logg inn
Registrering


Nyhetsoppdatering #9 Mai 2022


Torsdag 02. Juni 2022 22:21:38

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Terra Luna og UST kollaps

Terra var en svært populær blokkjede, hvor kryptovalutaene LUNA og UST levde. LUNA var et topp 10-prosjekt i markedsverdi og UST var også svært høyt på listen. LUNA hadde en markedsverdi på over 40 milliarder dollar i løpet av April, og UST var oppe på 18 milliarder dollar. Disse to valutaene hang sammen på en algoritmisk måte, og endte opp med å dra hverandre ned i total kollaps 9. Mai.

LUNA hadde en pris på 116 dollar i April, og UST, som var en dollar-stablecoin, hadde en pris på 1 dollar. Begge valutaene er nå bare verdt en brøkdel av en krone.

Et så stort fall har kun skjedd med såkalte "memecoins", men aldri for et prosjekt med størrelsen til LUNA og UST. Kollapsen var så stor at den påvirket hele kryptomarkedet, også andre stablecoins som USDC og USDT. Samme dag som kollapsen til LUNA og UST falt Bitcoin fra 34 000 dollar til 25 000 dollar.

Ønsker du å gå mer i dybden på hva som skjedde med Terra LUNA og UST anbefales denne artikkelen fra Bitcoinsentralen.no: https://bitcoinsentralen.no/kollapsen-terra-luna-ust/

BTC faller og faller

Bitcoin sliter og setter ny rekord med 9 uker nedgang. Så langt er Bitcoin ned ca 17% denne måneden. Fra toppen Bitcoin hadde på 69 000 dollar er vi nå på dag 200 med nedgang, noe som gjør den til det fjerde lengste fallet Bitcoin har hatt. Den lengste nedgangen Bitcoin hadde var i 2014-15, og varte i 402 dager. Mai måneden fikk imidlertid en liten opptur de siste par dagene på rundt 10%.

Gode ord fra J.P Morgan

JP. morgan, en av de største bankene i USA, sa at en rettferdig pris på Bitcoin er 38 000 dollar. Det er 22% over dagens verdi på 31.000 dollar. Banken sendte også ut et notat der de skrev følgende:

"Den siste månedens kryptomarkedskorreksjon ser mer ut som kapitulasjon i forhold til januar/februar i fjor, og fremover ser vi oppside for Bitcoin og kryptomarkedet generelt."

Videre i notatet sa banken at krypto har overgått eiendom som den foretrukne "alternativ eiendel" for banken, sammen med hedgefond.

Sentralbank møte El salvador

El salvador sin president, Nayib Bukele, inviterte 32 sentralbanker og 12 finansmyndigheter for å diskutere finansiell inkludering, digital økonomi, banktjenester uten bank og fordelene Bitcoin-utrullingen har hatt for landet. El salvador er ledende når det kommer til adopsjon av Bitcoin, landet skal blant annet bygge en egen Bitcoin by og utvinne Bitcoin med geotermisk energi.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer til etter sommeren. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid.


Månedens tall

Kunder

699 +36

Handler

2.4K+ +300%

Volum

4.3M+ +230%


Månedens tips

Real Vision Crypto podkast

Denne måneden vil vi tipse om en podkast som heter Real Vision Crypto. De prater om alt mulig innenfor blokkjede, kryptovaluta, DeFi, NFTs og mye mer. Definitivt verdt en titt hvis du er fan av podkaster.

Podkasten finner du her: https://open.spotify.com/show/24PQW8mOGmfCH6j1SjlPAZ