Logg inn
Registrering


Bitnord blir til JuJu!
Vi endrer navn til JuJu og lanserer en ny og forbedret plattform som reflekterer dette.
Du kan logge inn med samme konto på den nye plattformen og all historikk og data er den samme.
Tilgangen til Bitnord-plattformen blir fjernet 1. Desember 2023.

Nyhetsoppdatering #12 August 2022


Mandag 05. September 2022 21:13:42

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Ethereum 2.0 - "The Merge"

Ethereum har lenge hatt planer om å gå fra proof-of-work (POW) til proof-of-stake (POS). Overgangen, eller oppdateringen, vil gjøre blokkjeden til Ethereum mer skalerbar, bærekraftig og sikrere. Med proof-of-stake har man validators istedenfor miners for å prosessere transaksjoner og lage nye blokker. Alle kan bidra til å holde nettverket sikkert gjennom staking. Original dato for oppdateringen var estimert til 15. September 2022, men har siden blitt fremskyndet til 13. September 2022. Det nøyaktige tidspunktet er umulig å fastslå med sikkerhet, men det nærmer seg med stormskritt.

Bitcoin transaksjonskostnad under 1 dollar

For første gang på over 2 år er den gjennomsnittlige transaksjonsgebyren på Bitcoin under 1 dollar. Dette kommer av blant annet oppgraderinger på Lightning network og Taproot, samt aktivitetsnivået på blokkjeden. I uke 34 var den gjennomsnittlige transaksjonsgebyren på 0.82 dollar. Sist den var så lav var 13. Juni 2020. Det er viktig at Bitcoin klarer å holde en lav transaksjonsgebyr for å overleve som et finansielt system.

Fed-sjef - Jerome Powell

Mange investorer ventet i spenning da Jerome Powell talte i Jackson Hole, Wyoming, USA, Fredag 26. August:

- "Å gjenopprette prisstabilitet vil sannsynligvis kreve å opprettholde en restriktiv politikk en stund. Historien advarer sterkt mot å løsne politikken for tidlig", sier Fed-sjefen.

Han lovet også at Fed vil ta i bruk alle verktøyene med kraft for å angripe inflasjonen som fortsatt er økende. I September får vi se hva Fed velger å gjøre med renten, mange økonomer ser for seg at det blir nok en økning på 0.75 prosentpoeng.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer til etter sommeren. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid.

Ethereum 2.0 - "The Merge"

Bitnord forbereder seg på overgangen til Ethereum 2.0. Vi kommer til å midlertidig stenge alle inn- og utbetalinger på Ethereum-blokkjeden. De berørte valutaene er:

  • Ethereum (ETH)
  • Chainlink (LINK) (ERC20)
  • USD Coin (USDC) (ERC20)
  • Stable NOK (NOK) (ERC20)

Dette gjøres av sikkerhetsmessige årsaker, til vi er sikre på at implementasjonen mot Ethereum-nettverket fungerer som det skal og oppdateringen har stabilisert seg. Vi sender ut mer informasjon om dette i oppfølgende eposter.


Månedens tall

Kunder

787+18

Handler

600+ -44%

Volum

1.4M+ -41%


Månedens tips

Billigste måte å overføre midler til/fra internasjonale aktører?

Denne måneden vil vi tipse om en av de potensielt billigste måtene å overføre midler til eller fra en norsk bankkonto og en internasjonal krypto-aktør. Mange bruker oss og andre norske aktører som on-off-ramper for andre aktører, og det er selvfølgelig helt i orden.

Strategien går ut på å veksle og overføre seg gjennom Litecoin (LTC) kryptovalutaen og blokkjeden.

Du kan for eksempel kjøpe Litecoin (LTC) hos Bitnord og overføre dette til en ekstern aktør for nesten ingenting, eller motsatt vei. Overføringer på Litecoin-blokkjeden koster i skrivende stund bare 0.06 NOK (basert på nåværende priser) hos oss. Deretter veksler du dette tilbake til det du ønsker på andre siden.

Dette kan være en raskere og billigere måte å overføre midler til/fra bankkonto til/fra internasjonale aktører fremfor å overføre gjennom Dollar eller Euro.