Logg inn
Registrering


Bitnord blir til JuJu!
Vi endrer navn til JuJu og lanserer en ny og forbedret plattform som reflekterer dette.
Du kan logge inn med samme konto på den nye plattformen og all historikk og data er den samme.
Tilgangen til Bitnord-plattformen blir fjernet 1. Desember 2023.

Nyhetsoppdatering #13 September 2022


Tirsdag 04. Oktober 2022 19:39:14

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

MicroStrategy fyller på - igjen

MicroStrategy kjøpte 301 Bitcoin i September til en snittpris på 19.851 dollar. Selskapet holder nå ca. 0.62% av all Bitcoin som kommer til å bli laget (minet). Selskapet er den største eieren av Bitcoin i hele verden, og sitter nå på 130 000 BTC.

USAs sentralbank øker renten

Den amerikanske sentralbanken fortsetter renteøkning for tredje gang på rad. Dermed heves renten med 0.75% til intervallet 3.00 - 3.25%, sist den var så høy var i 2008. Sentralbanken venter at den underliggende inflasjonen vil nå det såkalte to-prosentmålet først i 2025. Det virket som om markedet allerede hadde priset dette inn, da det ikke slo ut noe særlig for Bitcoin-kursen.

Ethereum - The merge

15. September gikk endelig The merge live. Overgangen, eller oppdateringen, vil gjøre blokkjeden til Ethereum mer skalerbar, bærekraftig og sikrere. Oppgraderingen gikk som planlagt, uten problemer. Ifølge Ethereum vil overgangen fra Proof-of-Work (PoW) til Proof-of-Stake (PoS) redusere energiforbruket med 99.95%. Det tilsvarer at verdens energiforbruk reduseres med 0.2%.

Cardano - Vasil-oppgradering live

23. September startet Cardano sin oppgradering, Vasil. Denne oppgraderingen er en hard-fork som skal øke blokkjedens ytelese og redusere kostander. Det er også en oppdatering av programmeringsspråket til Cardano sine smartkontrakter som heter plutus. Cardano sin prisutvikling er ned ca 8-10% etter oppdateringen.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer ut 2022. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid. Det er også mye spennende som kommer etter dette!


Månedens tall

Kunder

812 +25

Handler

800+ +37%

Volum

2.3M+ +64%


Månedens tips

Indirekte spekulering i USD/NOK med USD Coin

Visste du at du veldig enkelt kan spekulere i USD/NOK gjennom USDC/NOK markedet hos oss?

USD Coin (USDC) er en stablecoin utviklet av Circle og har tilknytning til Coinbase. USDC har til hensikt å alltid ha samme verdi som den amerikanske dollaren (USD), slik at 1 USDC = 1 USD.

Hos oss kan du handle i markedet USDC/NOK, som da vil si at du indirekte handler dollar med norske kroner, og kan på denne måten spekulere i USD.

Vi har også planer om å legge til EURO Coin (EUROC) og en gull-token, som betyr at på sikt vil du kunne spekulere i USD, EURO og gull på en enkel måte hos oss.