Logg inn
Registrering


Bitnord blir til JuJu!
Vi endrer navn til JuJu og lanserer en ny og forbedret plattform som reflekterer dette.
Du kan logge inn med samme konto på den nye plattformen og all historikk og data er den samme.
Tilgangen til Bitnord-plattformen blir fjernet 1. Desember 2023.

Nyhetsoppdatering #15 November 2022


Torsdag 08. Desember 2022 02:30:56

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

FTX konkurs

FTX var en av de største kryptoselskapene i verden, som har hatt en enorm vekst de siste årene. I November, over en periode på omtrent 10 dager, kollapset selskapet på grunn av en likviditetsskvis. Kort tid etter kom Binance, verdens største kryptobørs, med et forslag til en redningspakke. Binance trakk imidlertid tilbudet dagen etter, etter å ha sett nærmere på tallene til FTX. FTX begjærte seg konkurs 11. November. Noen timer etter kunngjøringen ble FTX også hacket. Hackerne kan ha stjålet rundt 500 millioner dollar. Privatpersoner og aktører over hele verden har reagert med sjokk og vantro etter hendelsen. Kryptomarkedet gikk også signifikant ned.

BlockFi konkrus

Kryptoaktøren BlockFi søkte konkursbeskyttelse 28. November. BlockFi fikk en redningspakke av FTX etter krisen BlockFi hadde i Juni. BlockFi hadde derfor stor eksponering mot FTX. BlockFi har stoppet alle innskudd og uttak, og meldte at kundenes krav vil bli behandlet gjennom konkursbeskyttelsen.

El Salvador - Nayib Bukele

El Salvador holder 2 381 BTC med en investering på 103 millioner dollar. Investeringen er ned ca. 39 millioner med dagens kurs. Nayib Bukele annonserte 16. November at El salvador skal kjøpe 1 BTC på daglig basis fra og med 17. November. Det er nesten tre måneder siden landet gjorde sin forrige BTC-handel.

Ny rekord i antall Bitcoin-"wholecoinere"

Tross store uroligheter i marked fortsetter Bitcoin-adresser som holder mer en 1 BTC å vokse. Ifølge analyseselskapet Glassnode er det nå 950 000 adresser som eier på 1 BTC eller mer.


Sikkerhet hos Bitnord

I lys av hendelsene og urolighetene i kryptomarkedet den siste tiden ønsker vi å forsikre våre kunder med at noe lignende ikke kan skje med Bitnord.

Bitnord er en selvstendig aktør uten gjeld til eksterne investorer. Kundemidler, både kryptovaluta og norske kroner, brukes ikke til noe annet enn å være kundemidler. Med andre ord er midlene våre kunder oppbevarer på plattformen alltid hundre prosent likviditets-sikret. Alle våre kunder kunne tatt ut alt samtidig, og det ville ikke vært noe problem.

Innskutt kapital til selskapet er gjort av Bitnords grunnleggere, og denne kapitalen vil ansees som tapt ved eventuell nedleggelse eller konkurs. Kundemidler oppbevares også separert fra selskapets midler, og vil ikke være del av konkursboet.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer ut 2022. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid. Det er også mye spennende som kommer etter dette!


Månedens tall

Kunder

856 +18

Handler

1400+ +140%

Volum

3.8M+ +245%


Månedens tips

Sikker oppbevaring av kryptovaluta

Den tryggeste måten å lagre krypto på er med en hardware wallet (cold wallet). Cold wallets er wallets hvor nøklene er lagret på enheter som ikke er koblet til internett - dvs. offline.

Dette gjøres ofte på enheter som er spesialdesignet for å sikre kryptovaluta. Den mest brukte er Ledger. På denne kan du lagre over 5500 kryptovalutaer på en trygg måte. Skal du kjøpe en er det anbefalt og kjøpe den rett fra Ledger sin hjemmeside. Det er ikke kjempedyrt, og er overraskende lett å sette opp!

Du kan lese Bitnord sin guide om wallets her: https://bitnord.no/helpCenter/article/35.