Logg inn
Registrering


Nyhetsoppdatering #18 Februar 2023


Fredag 24. Mars 2023 19:07:34

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Brasil tar steget

Brasils eldste bank, Caixa Economica Federal, tillater nå innbyggere å betale skatt med kryptovaluta. Dette er et viktig skritt for å øke adopsjonen av krypto i landet og kan gjøre det lettere for befolkningen å betale skatt. Tiltaket følger en økende trend med at stadig flere land tar i bruk kryptovaluta som en betalingsmåte.

Penger strømmer til Bitcoin

Institusjonelle investeringer i kryptovaluta har nådd en 7-måneders høyde, ifølge en rapport fra CoinShares. Denne rapporten viser at Bitcoin tok størsteparten av pengene som strømmer inn, og at investorene ser ut til å være mindre interessert i andre kryptovalutaer. Bitcoin-prisen har nådd en ny 2023-høyde på 25 000 dollar, og fortsetter å stige på grunn av økende interesse fra institusjonelle investorer og høy etterspørsel.

Tesla HODL

Det er nå ett år siden Tesla kunngjorde at de hadde kjøpt Bitcoin for 1.5 milliarder dollar. Siden den gang har de solgt en god del av dette, etter bekymringer rundt likviditet i forbindelse med pandemien. De har imidlertid beholdt alt etter dette. Beholdningen er på ca. 9720 BTC.

Bitcoin Lightning

Selv om Bitcoin Lightning Network fortsatt er en relativt ny teknologi, opplever den allerede organisk vekst fra virkelige brukere. Antallet noder og kanaler i nettverket øker stadig, og dette tyder på at flere og flere tar i bruk teknologien. Hittil i år har antall kanaler økt med over 2000. Nettverket gjør det mulig å utføre transaksjoner svært raskt og billig.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Oppdatering 4. Mars 2023

Vi har jobbet med interne systemer, funksjoner og infrastruktur i langt tid, og 4. Mars lanserte vi endelig disse oppdateringene. Vi utførte planlagt nedetid og vedlikehold i forbindelse med dette, og oppdateringen tok rundt 20 timer.

Endringene som kommer av denne oppdateringen er blant annet rettet mot effektivisering og automatisering av krypto inn- og utbetalinger, som vil være det mest synlige for våre kunder. Bak kulissene er det svært mange flere endringer, som vil gjøre arbeidet med drift enklere og mer effektivt i tiden fremover. Vi har også flyttet alle servere og systemer til Norge.

Vi er litt sent ute med månedens nyhetsbrev. Det har vært hektiske dager hos oss siden oppdateringen, da det er mye nytt å sette seg inn i. Det vil nok ta noe tid før vi har opparbeidet erfaring og justert alle nye systemer.

Nå skifter vi litt fokus over til mer kunderettede og spennende oppdateringer i 2023.


Månedens tall

Kunder

918 +21

Handler

750+ -25%

Volum

1.78M+ +1%


Månedens tips

Bruk et passordhvelv!

Sikkerhet er alltid viktig, kanskje nå mer enn noen gang. Hvis du ikke allerede bruker et program eller system for å administrere passordene og kontoene dine burde du gjøre det!

Du kan for eksempel ta i bruk Bitwarden: https://bitwarden.com

Bitwarden er i utgangspunktet gratis, med de aller fleste funksjoner. Hvis du er villig til å betale 10 dollar per år får du en hel del flere funksjoner og lagringsplass.

Med Bitwarden kan du lagre alle epostadresser, passord, kontoer, adresser, pin-koder osv. på en trygg og enkel måte, beskyttet med et master-passord. På denne måten trenger du aldri huske hva passordene dine er på de ulike tjenestene du bruker. Alt du trenger å huske er master-passordet ditt, som forøvrig bør være et langt og godt passord og ikke brukes noe annet sted enn Bitwarden.

Her er noen viktige sikkerhetstips som gjøres svært enkelt med et passordhvelv:

  • Bruk lange og gode passord på alle tjenester. Med et passordhvelv er det enkelt å generere lange tilfeldige passord (50+ symboler! 🤓).
  • Bruk unike passord på alle tjenester. Da unngår du at passord som kommer på avveie blir brukt på dine andre kontoer.
  • Aktiver totrinnsbekreftelse! De fleste tjenester tilbyr totrinnsbekreftelse, altså at du må oppgi en kode som endrer seg over tid i tillegg til passord. Dette øker sikkerheten på kontoene dine betraktelig.