Logg inn
Registrering


Nyhetsoppdatering #19 Mars 2023


Tirsdag 25. April 2023 01:11:23

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Silicon Valley Bank kollaps - Kryptovaluta er ikke å klandre

Silicon Valley Bank (SVB) har lenge vært en pioner innen teknologi og innovasjon, og har støttet mange av de mest suksessrike teknologiselskapene. Nylig opplevde banken imidlertid en dramatisk kollaps som skyldtes en rekke faktorer, blant annet dårlig risikostyring, manglende tilsyn og overeksponering mot ustabile teknologiinvesteringer.

Flere analytikere og medier har vært raske med å peke fingeren mot kryptovaluta som en mulig årsak til kollapsen. Men ifølge en nylig artikkel publisert på Cointelegraph, bør ikke kryptovaluta holdes ansvarlig for SVBs problemer. Faktisk har det blitt påpekt at bankens kollaps skyldes en rekke interne og eksterne faktorer som ikke nødvendigvis har direkte tilknytning til kryptovaluta. Selv om noen av disse investeringene kan ha vært risikable, finnes det ingen klare bevis som tyder på at kryptovaluta alene var en avgjørende faktor for bankens kollaps.

MicroStrategy kjøper 6,5k BTC og tilbakebetaler Silvergate-lån

Michael Saylor's MicroStrategy har tilbakebetalt sitt Silvergate-lån på 200 millioner dollar og kjøpt ytterligere 6,5k BTC til en gjennomsnittlig pris på 24 668 USD per BTC. Dette øker MicroStrategys totale Bitcoin-beholdning til over 120 000 BTC. Selskapet har utvist stor tillit til Bitcoins potensial som et lagringsmedium for verdi og har vært en pådriver for institusjonell adopsjon av kryptovalutaer.

USAs regjering planlegger å selge 41 000 Bitcoin knyttet til Silk Road

Den amerikanske regjeringen planlegger å selge 41 000 Bitcoin som er knyttet til det nedlagte nettstedet Silk Road. Disse Bitcoinene ble beslaglagt i forbindelse med nedleggelsen av Silk Road, et beryktet nettmarked for narkotika og ulovlige varer som ble stengt av amerikanske myndigheter i 2013. Salget av disse Bitcoinene kan potensielt påvirke kryptovalutamarkedet og prisen på Bitcoin.

Det forventes at salget vil foregå gjennom en auksjon, der interesserte kjøpere kan by på de beslaglagte kryptovalutaene. Detaljer om hvordan auksjonen vil bli gjennomført og hvilke krav som vil bli satt for deltakelse er ennå ikke offentliggjort.

Bitcoin når ny årsrekord på over 29 000 dollar

Prisen på Bitcoin nådde kortvarig over 29 000 dollar den 30. mars og satte ny rekord for året, til tross for nylige amerikanske regulatoriske innstramninger mot krypto-selskaper og økonomisk nedgangstid. Bitcoin nådde en topp på ca. 29 150 dollar og holdt seg litt under denne prisen ut måneden. Dette er priser vi ikke har sett siden juni 2022.

Prisøkningen skjer til tross for en rekke regulatoriske innstramninger i det siste, som søksmålet fra det amerikanske Commodity Futures Trading Commission (CFTC) mot Binance og deres administrerende direktør Changpeng "CZ" Zhao den 27. mars.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Oppdatering av skatteverktøy

Vi har foretatt forbedringer og oppdateringer på vårt skatteverktøy. Dette finner du under "Konto"-menyen og deretter "Skatteberegning".

Verktøyet hjelper deg med å beregne forventet skatt, tap/profit, inntekt fra verving og gir innsikt i mange interessante tall for skatteåret. Nå får du også full innsikt i transaksjoner, utregninger, saldoer, priser og mer. Du kan i tillegg eksportere skatterapporten som PDF, noe som blant annet kan være nyttig som vedlegg til skattemeldingen.

Skatteverktøyet støtter imidlertid ikke overføringer av kryptovaluta ennå. Dersom du har hatt ett eller flere innskudd eller uttak av kryptovaluta, kan du ikke benytte deg av verktøyet. Dette er en funksjonalitet vi håper å kunne tilby på et senere tidspunkt. I slike tilfeller kan du eksportere alle transaksjonene dine i et format som fungerer hos Kryptosekken.no. Dette gjør du nederst på samme side som skatteverktøyet. Du kan også se på og eksportere transaksjonene dine fra "Transaksjoner"-siden i vårt eget format (CSV).

Litt forsinket nyhetsbrev - beklager!

Både forrige og dette månedens nyhetsbrev er litt forsinket. Vi prøver vanligvis å sende ut nyhetsbrevet første uka i hver måned. Takk for forståelsen, og vi skal bli flinkere fremover.


Månedens tall

Kunder

945 +27

Handler

1800+ +140%

Volum

3.26M+ +83%


Månedens tips

Kryptovaluta-portfolio tracker for bedre oversikt

Det kan være vanskelig å holde oversikt over kryptovaluta-investeringene dine, spesielt hvis du har verdier på flere ulike steder eller hos ulike aktører. En kryptovaluta-portfolio tracker kan være løsningen for å holde styr på investeringene dine og få en oversiktlig presentasjon av verdiøkninger og -nedganger. Det finnes ulike gratis- og betalingsapper, samt nettsider, som tilbyr denne tjenesten. Ved å benytte en slik tracker, kan du enklere følge med på utviklingen og ta informerte beslutninger om når du eventuelt bør kjøpe eller selge kryptovalutaen din. Et eksempel på en slik potfolio tracker er: https://coinmarketcap.com/portfolio-tracker