Logg inn
Registrering


Bitnord blir til JuJu!
Vi endrer navn til JuJu og lanserer en ny og forbedret plattform som reflekterer dette.
Du kan logge inn med samme konto på den nye plattformen og all historikk og data er den samme.
Tilgangen til Bitnord-plattformen blir fjernet 1. Desember 2023.

Nyhetsoppdatering #22 Juni 2023


Fredag 07. Juli 2023 21:52:00

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Tether åpner lommeboken for El Salvadors prosjekt

Stablecoin-utsteder Tether skal samarbeide med El Salvador for å investere i et 1 milliard dollar fornybart energiinitiativ. Landet, som ble den første nasjonen til å gjøre Bitcoin til lovlig betalingsmiddel, planlegger en fornybar energipark i Metapán for å drive Bitcoin-gruvedrift med sol- og vindenergi. Tether investerer i den første runden for utviklingen av Volcano Energy, en 241 MW energipark. Beregningskraften (mining) forventes å overstige 1.3 eksahash per sekund, noe som vil plassere det blant de 20 beste Bitcoin-gruvebassengene globalt. Volcano Energy, der investorer og El Salvadors regjering vil eie henholdsvis 27% og 23% av inntektene, mener parken vil være et banebrytende eksempel på bærekraftig Bitcoin-gruvedrift.

Bitcoins markedsdominans krysser 50%

Bitcoin-dominans, som representerer Bitcoins andel av total kryptomarkedsverdi, har passert 50% for første gang på 2 år. Økningen skyldes hovedsakelig investorer som ser Bitcoin som en trygg havn etter FTX-krisen og økt regulatorisk granskning i USA. Til tross for økningen i Bitcoin-dominans, har Ethers markedsdominans holdt seg stabilt på rundt 20% i det siste året. Samlet utgjør Bitcoin og Ether nå omtrent 70% av det totale kryptomarkedet. Michael Saylor, medgründer av MicroStrategy, forventer at Bitcoins dominans vil nå 80% på grunn av økt regulatorisk press.

Federal reserve setter bremsene på renteøkninger

Federal Reserve (Fed), USAs sentralbank, har bestemt å beholde renten på 5 - 5.25 prosent, noe som markerer det første stoppet i renteøkning etter ti påfølgende hevinger. Beslutningen var i tråd med markedets forventninger. I tillegg har Fed signalisert at det kan bli to flere renteøkninger i 2023, som potensielt kan bringe renten til en topp på 5.6 prosent, en oppjustering fra den tidligere prognosen på 5.1 prosent. Det er imidlertid også antydet at det kan være rentekutt på horisonten i 2024.

BlackRock søker ETF

Fondsforvaltergiganten BlackRock har gjennom iShares søkt hos U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) om etablering av en spot Bitcoin ETF, kjent som iShares Bitcoin Trust. Fondet vil hovedsakelig inneholde Bitcoin, med Coinbase som depotmottaker. Til tross for SEC sine tidligere avslag på lignende søknader fra andre selskaper, kan BlackRock sin status som verdens største kapitalforvalter og politisk innflytelse gi dem bedre sjanser for godkjenning.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Store ting skjer i kulissene

Det jobbes på flere og store ting bak kulissene hos oss for tiden. Vi ønsker ikke å avsløre alt for mye, men det blir store endringer på utseende og grensesnitt på hele plattformen. Dette tar naturligvis litt tid, så det blir nok ikke all verden å vise til i noen måneder fremover. Vi gleder oss til å avduke dette i løpet av året, og håper det faller i smak hos eksisterende og nye kunder.


Månedens tall

Kunder

995 +12

Handler

990+ +45%

Volum

4.87M+ +9%


Månedens tips

Kryptopris.no - Norsk tjeneste for sammenligning av kryptovaluta

Denne måneden vil vi tipse om https://kryptopris.no

De tilbyr en gratis sammenligningstjeneste for kryptovaluta-priser, med mange markeder og kjente aktører som Binance, Coinbase, Kraken, samt alle de norske aktørene.

Sammenligningstjenesten gir deg god oversikt over priser for mange ulike kryptovalutaer. Prisene er justert slik at de inkluderer kostnader som prisglidning, avgifter og andre utgifter ved handel. På denne måten får man mye bedre innsikt i hvem som faktisk er billigst og dyrest.

Av markeder finner du BTC, ETH, LTC, LINK, MATIC, SOL, ADA, XRP, UNI, DOT og BNB.

Det er lov å smile litt når du ser at Bitnord stort sett er på toppen av listen, og ellers holder seg blant topp fem 🥳