Logg inn
Registrering


Bitnord blir til JuJu!
Vi endrer navn til JuJu og lanserer en ny og forbedret plattform som reflekterer dette.
Du kan logge inn med samme konto på den nye plattformen og all historikk og data er den samme.
Tilgangen til Bitnord-plattformen blir fjernet 1. Desember 2023.

Nyhetsoppdatering #24 August 2023


Tirsdag 12. September 2023 17:58:37

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Bloomberg: Økte odds for godkjenning av Bitcoin ETF etter Grayscale-seier

Bloomberg-analytikere øker sannsynligheten for godkjenning av en spot-Bitcoin ETF innen 2023, etter Grayscale-seier over SEC. Eric Balchunas, senior ETF-analytiker hos Bloomberg, kunngjorde på X (Twitter) den 30. August at sannsynligheten nå er på 75%, en økning fra tidligere 65%. Dette skyldes dommernes enstemmige avvisning av SECs argumenter og utfordringen med å rettferdiggjøre ytterligere avslag.

Bloomberg-analytikerne James Seyffart og Elliot Stein estimerer at godkjenning av en spot Bitcoin ETF sannsynligvis vil skje i fjerde kvartal 2024, med en estimert godkjenningsrate på 95%.

X sikrer lisens for finansielle tjenester

X (Twitter) har fått godkjent en “money transmitter license” i Rhode Island, som gir selskapet grønt lys for krypto- og fiat-betalinger.

Den nylig utstedte lisensen tillater X å lagre, overføre og handle digitale valutaer i tillegg til tradisjonelle penger. Dette styrker Elon Musks visjon om å gjøre X til en allsidig betalingsplattform.

X har tidligere sikret lignende lisenser i flere amerikanske stater, og mens de i starten vil fokusere på fiat-valutatransaksjoner, er det planer om å inkludere kryptovalutaer i fremtiden. Detaljene om de kommende betalingsfunksjonene er imidlertid fortsatt uklare.

PayPal lanserer PYUSD Stablecoin på Ethereum

7. August kunngjorde PayPal lanseringen av sin dollar-festede stablecoin, PayPal USD (PYUSD). Valutaen benytter Ethereum som blokkjede. Stablecoinen er utstedet av Paxos Trust Co., og er fullt støttet av amerikanske dollarinnskudd og likvide kontantekvivalenter som kortsiktige statsobligasjoner.

PayPal ser på dette som et skritt mot å etablere seg som en betalingsgigant innen kryptovalutaer og ønsker å integrere stablecoinen som en viktig del av betalingsinfrastrukturen. Den blir nå gradvis tilgjengelig for utvalgte amerikanske kunder. PYUSD er ment for en rekke bruksområder, inkludert overføringer og betaling for PayPal-selgere. Den vil også bli tilgjengelig på Venmo i nær fremtid, og brukere vil kunne overføre den mellom de to plattformene. PYUSD kan også brukes med kompatible lommebøker som Coinbase Wallet og MetaMask.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Store ting skjer i kulissene

Som vi har nevnt i de siste nyhetsbrevene jobber vi på store ting bak kulissene. Nå er det innspurt, som også er grunnen til at vi er litt sene med nyhetsbrevet denne måneden (woopsie).

Vi gleder oss til å avdekke alt vi har jobbet med i lang tid. Helt når dette vil skje tør vi ikke si helt enda, men det kommer spennende ting i nær fremtid.


Månedens tall

Kunder

1074 +43

Handler

760+ -30%

Volum

2.43M+ -50%


Månedens tips

Vær obs på kryptosvindel

Vi får regelmessig henvendelser om svindel. Denne måneden har vi hatt en økning i antall svindel-saker, hvor kunder blir lurt til å overføre kryptovaluta. Vi ønsker derfor å benytte anledningen til å informere litt om kryptosvindel.

Her er noen kjennetegn på svindel. Hvis du kjenner deg igjen i noen av disse bør du si ifra til oss og vurdere situasjonen kritisk og nøye. Vi er alltid tilgjengelige for rådgivning og vurdering.

 • Noen har kontaktet deg og bedt deg bruke våre tjenester
 • Noen har kontaktet deg angående "investeringspakker" som skal gi en viss avkastning
 • Noen har kontaktet deg angående bistand til å få tilbake tapte midler eller midler du plutselig har et sted du ikke kjenner til
 • Noen har kontaktet deg og tilbyr "automatisk handel" som ofte skal gi en viss avkastning

Den generelle regelen er at alle som kontakter deg om penger du ikke kjenner til eller vil at du skal investere i noe er svindel. Spesielt utenlandske aktører og kryptovaluta.

Her er noen raske råd for å unngå svindel:

 • Unngå å ta i mot finansielle råd eller tips fra personer, aktører og nettsider du ikke kjenner til.
 • Bruk anerkjente børser og aktører for handel og andre aktiviteter, gjerne norske ;)
 • Unngå bli-rik-fort opplegg. Hvis noen lover urimelig høy avkastning, gjerne med garantier, per dag, uke, år osv, er det ofte svindel.
 • Du skal aldri trenge å overføre penger et sted for å få penger ut (i alle fall ikke mer enn noen kroner for verifisering av konto). En vanlig svindel-teknikk er å love at du skal få ta ut masse penger hvis du bare overfører litt først. Dette er tull og svindel.
 • Hvis noen hevder at du har penger et sted du ikke kjenner til er dette med nær sikkerhet svindel.
 • Husk på at det ikke bare er penger som har verdi. Personopplysningene dine har også stor verdi for kriminelle. Ikke gi fra deg personopplysninger, bankdetaljer, kortinformasjon, legitimasjon, o.l. med mindre du er helt sikker på at det er en legitim aktør du er i kontakt med.
 • Ikke bruk mer penger enn du har råd til å tape.