Logg inn
Registrering


Bitnord blir til JuJu!
Vi endrer navn til JuJu og lanserer en ny og forbedret plattform som reflekterer dette.
Du kan logge inn med samme konto på den nye plattformen og all historikk og data er den samme.
Tilgangen til Bitnord-plattformen blir fjernet 1. Desember 2023.

Hjelpesenter


Her finner du veiledninger, guider, ofte stilte spørsmål og annen informasjon om Bitnord og relevant informasjon for markedet.

Dersom du er logget inn kan du opprette hjelpesaker som er knyttet til din konto.


Tilbake til hjelpesenter

Hva er en market-ordre


Publisert 02.11.2019 21:59:46  |  Sist oppdatert 03.07.2022 14:10:26


En market-ordre eller markedsordre er en ordretype hvor ordren umiddelbart vil matches og utføres med alle tilgjengelige ordre av motsatt side (kjøp/selg) til ordren blir fylt, markedet er tomt eller du ikke har mer tilgjengelig valuta å handle med.

Advarsel! Det er viktig å forstå hvordan en market-ordre fungerer før man velger å bruke denne typen ordre for større handler. Totalprisen på en market-ordre er helt og holdent styrt av tilgjengelige motpartsordre, og beløpene og prisene på disse. Med andre ord er det fort gjort at totalprisen på en market-ordre blir dårligere enn forventet. Sørg alltid for å se på tilgjengelige ordre i ordrebøkene før du oppretter en market-ordre.

En market-ordre vil først matche den første/beste (billigste for kjøper, dyreste for selger) ordren i ordreboken, deretter den nest beste ordren osv. Dersom ordren din er større enn det som er tilgjengelig i ordreboken vil kjøpsordren bli fylt med det som er tilgjengelig og deretter avsluttes.

Market-ordre hos Bitnord har også en fastsatt prisglidning-grense på 5%, for å unngå situasjoner hvor kunder får en svært urimelig pris. Dette betyr at en market-ordre vil avsluttes dersom prisen på hele eller en del av ordren blir mer enn +-5% fra markedspris ved øyeblikket ordren ble opprettet. Alle deler av ordren som ble utført innenfor +-5% forblir. Eksempelvis vil en kjøps-market-ordre bli avsluttet hvis markedsprisen er 100 NOK og ordren blir matchet med en salgsordre med pris 106 NOK, fordi dette er en pris som er 6% høyere enn markedsprisen. Det samme gjelder for for salgs-market-ordre bare motsatt prisretning, altså mer enn 5% lavere fra markedspris.

Fordelen med en market-ordre i motsetning til en limit-ordre er at ordren vil fylles umiddelbart så lenge det er tilgjengelig motpartsordre. Derfor er det mange som bruker market-ordre når de bare vil raskt kjøpe seg inn eller kvitte seg med valuta, og den nøyaktige prisen ikke er like viktig som hastigheten.

Les om hva en limit-ordre er her.

Eksempel: Kjøp av Bitcoin med market-ordre

Hvis du for eksempel oppretter en market-ordre hvor du ønsker å kjøpe 0.1 BTC (beløp/antall) og markedsprisen er 100 000 NOK vil dette koste 10500 NOK eller mindre, i tillegg til avgiften som vil være 52.50 NOK eller mindre for 0.5% avgift.


Eksempel på kjøp av BTC med market-ordre med avansert handel.


Les om hvordan du handler Bitcoin her.

Les om hva en stop-ordre er her.