Logg inn
Registrering


Nyheter


Her vil vi publisere nyheter om siden, kryptovalutamarkedet og andre ting som er relevant for våre medlemmer.

Nyhetsoppdatering #15 November 2022


Torsdag 08. Desember 2022 02:30:56

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

FTX konkurs

FTX var en av de største kryptoselskapene i verden, som har hatt en enorm vekst de siste årene. I November, over en periode på omtrent 10 dager, kollapset selskapet på grunn av en likviditetsskvis. Kort tid etter kom Binance, verdens største kryptobørs, med et forslag til en redningspakke. Binance trakk imidlertid tilbudet dagen etter, etter å ha sett nærmere på tallene til FTX. FTX begjærte seg konkurs 11. November. Noen timer etter kunngjøringen ble FTX også hacket. Hackerne kan ha stjålet rundt 500 millioner dollar. Privatpersoner og aktører over hele verden har reagert med sjokk og vantro etter hendelsen. Kryptomarkedet gikk også signifikant ned.

BlockFi konkrus

Kryptoaktøren BlockFi søkte konkursbeskyttelse 28. November. BlockFi fikk en redningspakke av FTX etter krisen BlockFi hadde i Juni. BlockFi hadde derfor stor eksponering mot FTX. BlockFi har stoppet alle innskudd og uttak, og meldte at kundenes krav vil bli behandlet gjennom konkursbeskyttelsen.

El Salvador - Nayib Bukele

El Salvador holder 2 381 BTC med en investering på 103 millioner dollar. Investeringen er ned ca. 39 millioner med dagens kurs. Nayib Bukele annonserte 16. November at El salvador skal kjøpe 1 BTC på daglig basis fra og med 17. November. Det er nesten tre måneder siden landet gjorde sin forrige BTC-handel.

Ny rekord i antall Bitcoin-"wholecoinere"

Tross store uroligheter i marked fortsetter Bitcoin-adresser som holder mer en 1 BTC å vokse. Ifølge analyseselskapet Glassnode er det nå 950 000 adresser som eier på 1 BTC eller mer.


Sikkerhet hos Bitnord

I lys av hendelsene og urolighetene i kryptomarkedet den siste tiden ønsker vi å forsikre våre kunder med at noe lignende ikke kan skje med Bitnord.

Bitnord er en selvstendig aktør uten gjeld til eksterne investorer. Kundemidler, både kryptovaluta og norske kroner, brukes ikke til noe annet enn å være kundemidler. Med andre ord er midlene våre kunder oppbevarer på plattformen alltid hundre prosent likviditets-sikret. Alle våre kunder kunne tatt ut alt samtidig, og det ville ikke vært noe problem.

Innskutt kapital til selskapet er gjort av Bitnords grunnleggere, og denne kapitalen vil ansees som tapt ved eventuell nedleggelse eller konkurs. Kundemidler oppbevares også separert fra selskapets midler, og vil ikke være del av konkursboet.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer ut 2022. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid. Det er også mye spennende som kommer etter dette!


Månedens tall

Kunder

856 +18

Handler

1400+ +140%

Volum

3.8M+ +245%


Månedens tips

Sikker oppbevaring av kryptovaluta

Den tryggeste måten å lagre krypto på er med en hardware wallet (cold wallet). Cold wallets er wallets hvor nøklene er lagret på enheter som ikke er koblet til internett - dvs. offline.

Dette gjøres ofte på enheter som er spesialdesignet for å sikre kryptovaluta. Den mest brukte er Ledger. På denne kan du lagre over 5500 kryptovalutaer på en trygg måte. Skal du kjøpe en er det anbefalt og kjøpe den rett fra Ledger sin hjemmeside. Det er ikke kjempedyrt, og er overraskende lett å sette opp!

Du kan lese Bitnord sin guide om wallets her: https://bitnord.no/helpCenter/article/35.


Nyhetsoppdatering #14 Oktober 2022


Lørdag 05. November 2022 14:26:06

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Google med ny søkefunksjon

Google sin siste kryptofunksjon gjør det mulig å søke opp enkelte Ethereum-adresser for å se saldo sporet rett fra Google sin søkemotor. Det er mange Ethereum-adresser som ikke fungerer, så funksjonalitet er enn så lenge svært begrenset. Foreløpig er det kun Ethereum man kan søke på, Bitcoin fungerer ikke.

Elon musk - The Dogefather

Dogecoin skyter opp med langt over 100% etter at Elon Musk gikk ut med at kjøpet av Twitter var gjennomført. Elon Musk er en kjent for å stadig fronte Dogecoin. Mange investorer spekulerer nå i om Dogecoin kan få en rolle på Twitter-plattformen, eksempelvis bli en av kryptovalutaene man kan tipse andre med på Twitter.

Høyeste Bitcoin hash-rate

Bitcoin har nådd en ny hash-rate-rekord med over 266 exahashes per sekund (12. Oktober 2022). Hash-rate definerer hvor fort nettverket utfører en spesifikk oppgave som er sentral i mining (utvinning) av Bitcoin. Vanskelighetsgraden for å fullføre en blokk øker i takt med hash-raten på Bitcoin-nettverket. Lønnsomheten for å utvinne Bitcoin er nær det laveste nivået som har vært.

McDonald's tar i bruk Bitcoin som betalingsmiddel

Hurtigmatkjeden McDonald's som ligger i Lugano i Sveits har tatt i bruk Bitcoin som betalingsmiddel. Lugano er en by med ca. 63.000 mennesker og er i ferd med å bli et hotspot for kryptoadopsjon i Vest-Europa. Overføring av Bitcoin utføres med Lightning Network.

Nysgjerrig på hvordan man betaler med Bitcoin? Sjekk ut denne lille videosnutten fra Lugano! https://twitter.com/BitcoinMagazine/status/1576985578268418048


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer ut 2022. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid. Det er også mye spennende som kommer etter dette!


Månedens tall

Kunder

838 +26

Handler

580+ -28%

Volum

1.1M+ -52%


Månedens tips

Verveprogram

Har du fått med deg at Bitnord har verveprogram? For alle du verver får både du og personen du verver opptil 100 NOK!

Les mer på hjelpesenteret til Bitnord her: https://bitnord.no/helpCenter/article/34.


Nyhetsoppdatering #13 September 2022


Tirsdag 04. Oktober 2022 19:39:14

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

MicroStrategy fyller på - igjen

MicroStrategy kjøpte 301 Bitcoin i September til en snittpris på 19.851 dollar. Selskapet holder nå ca. 0.62% av all Bitcoin som kommer til å bli laget (minet). Selskapet er den største eieren av Bitcoin i hele verden, og sitter nå på 130 000 BTC.

USAs sentralbank øker renten

Den amerikanske sentralbanken fortsetter renteøkning for tredje gang på rad. Dermed heves renten med 0.75% til intervallet 3.00 - 3.25%, sist den var så høy var i 2008. Sentralbanken venter at den underliggende inflasjonen vil nå det såkalte to-prosentmålet først i 2025. Det virket som om markedet allerede hadde priset dette inn, da det ikke slo ut noe særlig for Bitcoin-kursen.

Ethereum - The merge

15. September gikk endelig The merge live. Overgangen, eller oppdateringen, vil gjøre blokkjeden til Ethereum mer skalerbar, bærekraftig og sikrere. Oppgraderingen gikk som planlagt, uten problemer. Ifølge Ethereum vil overgangen fra Proof-of-Work (PoW) til Proof-of-Stake (PoS) redusere energiforbruket med 99.95%. Det tilsvarer at verdens energiforbruk reduseres med 0.2%.

Cardano - Vasil-oppgradering live

23. September startet Cardano sin oppgradering, Vasil. Denne oppgraderingen er en hard-fork som skal øke blokkjedens ytelese og redusere kostander. Det er også en oppdatering av programmeringsspråket til Cardano sine smartkontrakter som heter plutus. Cardano sin prisutvikling er ned ca 8-10% etter oppdateringen.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer ut 2022. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid. Det er også mye spennende som kommer etter dette!


Månedens tall

Kunder

812 +25

Handler

800+ +37%

Volum

2.3M+ +64%


Månedens tips

Indirekte spekulering i USD/NOK med USD Coin

Visste du at du veldig enkelt kan spekulere i USD/NOK gjennom USDC/NOK markedet hos oss?

USD Coin (USDC) er en stablecoin utviklet av Circle og har tilknytning til Coinbase. USDC har til hensikt å alltid ha samme verdi som den amerikanske dollaren (USD), slik at 1 USDC = 1 USD.

Hos oss kan du handle i markedet USDC/NOK, som da vil si at du indirekte handler dollar med norske kroner, og kan på denne måten spekulere i USD.

Vi har også planer om å legge til EURO Coin (EUROC) og en gull-token, som betyr at på sikt vil du kunne spekulere i USD, EURO og gull på en enkel måte hos oss.


Nyhetsoppdatering #12 August 2022


Mandag 05. September 2022 21:13:42

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Ethereum 2.0 - "The Merge"

Ethereum har lenge hatt planer om å gå fra proof-of-work (POW) til proof-of-stake (POS). Overgangen, eller oppdateringen, vil gjøre blokkjeden til Ethereum mer skalerbar, bærekraftig og sikrere. Med proof-of-stake har man validators istedenfor miners for å prosessere transaksjoner og lage nye blokker. Alle kan bidra til å holde nettverket sikkert gjennom staking. Original dato for oppdateringen var estimert til 15. September 2022, men har siden blitt fremskyndet til 13. September 2022. Det nøyaktige tidspunktet er umulig å fastslå med sikkerhet, men det nærmer seg med stormskritt.

Bitcoin transaksjonskostnad under 1 dollar

For første gang på over 2 år er den gjennomsnittlige transaksjonsgebyren på Bitcoin under 1 dollar. Dette kommer av blant annet oppgraderinger på Lightning network og Taproot, samt aktivitetsnivået på blokkjeden. I uke 34 var den gjennomsnittlige transaksjonsgebyren på 0.82 dollar. Sist den var så lav var 13. Juni 2020. Det er viktig at Bitcoin klarer å holde en lav transaksjonsgebyr for å overleve som et finansielt system.

Fed-sjef - Jerome Powell

Mange investorer ventet i spenning da Jerome Powell talte i Jackson Hole, Wyoming, USA, Fredag 26. August:

- "Å gjenopprette prisstabilitet vil sannsynligvis kreve å opprettholde en restriktiv politikk en stund. Historien advarer sterkt mot å løsne politikken for tidlig", sier Fed-sjefen.

Han lovet også at Fed vil ta i bruk alle verktøyene med kraft for å angripe inflasjonen som fortsatt er økende. I September får vi se hva Fed velger å gjøre med renten, mange økonomer ser for seg at det blir nok en økning på 0.75 prosentpoeng.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer til etter sommeren. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid.

Ethereum 2.0 - "The Merge"

Bitnord forbereder seg på overgangen til Ethereum 2.0. Vi kommer til å midlertidig stenge alle inn- og utbetalinger på Ethereum-blokkjeden. De berørte valutaene er:

  • Ethereum (ETH)
  • Chainlink (LINK) (ERC20)
  • USD Coin (USDC) (ERC20)
  • Stable NOK (NOK) (ERC20)

Dette gjøres av sikkerhetsmessige årsaker, til vi er sikre på at implementasjonen mot Ethereum-nettverket fungerer som det skal og oppdateringen har stabilisert seg. Vi sender ut mer informasjon om dette i oppfølgende eposter.


Månedens tall

Kunder

787+18

Handler

600+ -44%

Volum

1.4M+ -41%


Månedens tips

Billigste måte å overføre midler til/fra internasjonale aktører?

Denne måneden vil vi tipse om en av de potensielt billigste måtene å overføre midler til eller fra en norsk bankkonto og en internasjonal krypto-aktør. Mange bruker oss og andre norske aktører som on-off-ramper for andre aktører, og det er selvfølgelig helt i orden.

Strategien går ut på å veksle og overføre seg gjennom Litecoin (LTC) kryptovalutaen og blokkjeden.

Du kan for eksempel kjøpe Litecoin (LTC) hos Bitnord og overføre dette til en ekstern aktør for nesten ingenting, eller motsatt vei. Overføringer på Litecoin-blokkjeden koster i skrivende stund bare 0.06 NOK (basert på nåværende priser) hos oss. Deretter veksler du dette tilbake til det du ønsker på andre siden.

Dette kan være en raskere og billigere måte å overføre midler til/fra bankkonto til/fra internasjonale aktører fremfor å overføre gjennom Dollar eller Euro.


Nyhetsoppdatering #11 Juli 2022


Torsdag 18. Auguest 2022 17:33:11

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Tesla selger Bitcoin

Tesla gjør nedskrivninger og tar tap knyttet til Bitcoin på 170 millioner dollar i første halvår av 2022. Det kommer frem i en innrapportering til det amerikanske finanstilsynet (SEC) mandag. Det tilsvarer om lag 1.67 milliarder kroner med dagens kurs.

Elbilprodusenten meldte ved tallslippet forrige uke at det hadde kvittet seg med mye av bitcoin-beholdningen selskapet skaffet seg i fjor.

Tesla kjøpte Bitcoin for 1.5 milliarder dollar i starten av 2021. Selskapet opplyser at det ved utgangen av andre kvartal hadde vekslet 75 prosent av verdiene inn i tradisjonell valuta.

Celsius søker konkursbeskyttelse

Celsius har praktisk talt nedbetalt all gjeld til låneplattformene (DeFi) Compound, Aave og Maker, på totalt 820 millioner dollar. Likevel sendte de frivillig inn begjæring om kapittel 11 (omorganisering/konkurs) i midten av Juli. Dette betyr at selskapet kan fortsette å drifte selskapet i et forsøk på å få orden i sakene. Enkelte mener dette kan bety at det vil ta lang tid før kundene eventuelt får tilbake midlene har hos dem.

Fed - renteendring sender markedet noe opp

28. Juli satt Fed opp renten i USA med 0.75 prosentpoeng nok en gang. Dermed ligger renteintervallet i USA på 2.25 - 2.50 prosent. Markedet responderte med å øke litt, noe som kan tyde på at dette var forventet og allerede priset inn. Neste renteøkning vil bli i September 2022.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer til etter sommeren. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid.


Månedens tall

Kunder

769 +37

Handler

1.1K+ -39%

Volum

2.4M+ -36%


Månedens tips

Glassnode

Glassnode er en side som tilbyr mange forskjellige analyseverktøy til Bitcoin og mange andre kryptovalutaer. Glassnode tilbyr langt over 100 forskjellige analyseverktøy som er basert på on-chain data. Det er gratis og opprette konto, men du får ikke tilgang til alle verktøyene. Anbefales på det sterkeste hvis du er opptatt av analyser og forskjellige indikatorer.

Sjekk det ut! https://glassnode.com