Logg inn
Registrering


Nyheter


Her vil vi publisere nyheter om siden, kryptovalutamarkedet og andre ting som er relevant for våre medlemmer.

Nyhetsoppdatering #10 Juni 2022


Mandag 25. Juli 2022 15:13:57

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

El salvador og Saylor

Michael Saylor sitt selskap MicroStrategy kjøpte 480 Bitcoin for 10 millioner dollar og eier nå 129 699 Bitcoin. El salvador benyttet seg også av kursfallet og kjøpte 80 Bitcoin til en snittpris på 19 000 dollar.

Paypal

Paypal åpnet for handel av krypto i oktober 2020 på sin plattform. Nå har de også åpnet opp for overføringer (sende og motta) av kryptovaluta mellom Paypal og andre aktører eller lommebøker. Tjenesten blir kun tilgjengelig for utvalgte amerikanske bruker, men vil bli tilgjengelig for alle amerikanske bruker i løpet av de kommende ukene. Det er ukjent om eller når dette blir tilgjengelig andre steder. De første kryptovalutaene som støttes blir Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash og Litecoin. De hinter også til en mulig lansering av "Paypal Coin".

Markedsnedgang og CeFi krasj

Bitcoin sin åpningskurs i Juni var ca. 32 000 dollar og avsluttet på ca. 20 000 dollar, en videre nedgang på hele 37.5%. Det er ikke bare Bitcoin og krypto som har hatt en tung måned, det samme har aksjemarkedet og den globale økonomien. Dette er trolig som følge av krigen som pågår i Ukraina, ettervirkninger fra pandemien, høy inflasjon og økte renter. Nedturen fortsatt da Celsius Network, en av verdens største låneselskap for kryptovaluta, bestemte seg for å fryse uttak og overførsler pga. ekstreme markedsforhold. Samtidig ble 3AC (Three Arrows Capital), som var et kryptovaluta-hedgefond, likvidert etter Terra Luna kresjet. Selskapet var tungt investert i Luna og Bitcoin.

Circle - Euro Coin (EUROC)

Circle lanserer Euro Coin (EUROC) - En stablecoin som reflekterer verdien til EURO.
Circle er også selskapet som står bak USD Coin (USDC).
Bitnord støtter allerede USD Coin, og planlegger å støtte Euro Coin.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer til etter sommeren. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid.


Månedens tall

Kunder

732 +33

Handler

1.8K+ -25%

Volum

3.8M+ -12%


Månedens tips

NiceHash mining

Har du et noenlunde moderne skjermkort som du ofte ikke bruker? Eller kanskje du har et ekstra skjermkort liggende? Laste ned NiceHash Miner eller NiceHash QuickMinger å tjen Bitcoin (BTC). Det er kanskje ikke mange tusenlapper, men en god måte å spare over tid.

Vær obs på strømprisen ⚡

NiceHash finner du her: https://www.nicehash.com


Nyhetsoppdatering #9 Mai 2022


Torsdag 02. Juni 2022 22:21:38

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Terra Luna og UST kollaps

Terra var en svært populær blokkjede, hvor kryptovalutaene LUNA og UST levde. LUNA var et topp 10-prosjekt i markedsverdi og UST var også svært høyt på listen. LUNA hadde en markedsverdi på over 40 milliarder dollar i løpet av April, og UST var oppe på 18 milliarder dollar. Disse to valutaene hang sammen på en algoritmisk måte, og endte opp med å dra hverandre ned i total kollaps 9. Mai.

LUNA hadde en pris på 116 dollar i April, og UST, som var en dollar-stablecoin, hadde en pris på 1 dollar. Begge valutaene er nå bare verdt en brøkdel av en krone.

Et så stort fall har kun skjedd med såkalte "memecoins", men aldri for et prosjekt med størrelsen til LUNA og UST. Kollapsen var så stor at den påvirket hele kryptomarkedet, også andre stablecoins som USDC og USDT. Samme dag som kollapsen til LUNA og UST falt Bitcoin fra 34 000 dollar til 25 000 dollar.

Ønsker du å gå mer i dybden på hva som skjedde med Terra LUNA og UST anbefales denne artikkelen fra Bitcoinsentralen.no: https://bitcoinsentralen.no/kollapsen-terra-luna-ust/

BTC faller og faller

Bitcoin sliter og setter ny rekord med 9 uker nedgang. Så langt er Bitcoin ned ca 17% denne måneden. Fra toppen Bitcoin hadde på 69 000 dollar er vi nå på dag 200 med nedgang, noe som gjør den til det fjerde lengste fallet Bitcoin har hatt. Den lengste nedgangen Bitcoin hadde var i 2014-15, og varte i 402 dager. Mai måneden fikk imidlertid en liten opptur de siste par dagene på rundt 10%.

Gode ord fra J.P Morgan

JP. morgan, en av de største bankene i USA, sa at en rettferdig pris på Bitcoin er 38 000 dollar. Det er 22% over dagens verdi på 31.000 dollar. Banken sendte også ut et notat der de skrev følgende:

"Den siste månedens kryptomarkedskorreksjon ser mer ut som kapitulasjon i forhold til januar/februar i fjor, og fremover ser vi oppside for Bitcoin og kryptomarkedet generelt."

Videre i notatet sa banken at krypto har overgått eiendom som den foretrukne "alternativ eiendel" for banken, sammen med hedgefond.

Sentralbank møte El salvador

El salvador sin president, Nayib Bukele, inviterte 32 sentralbanker og 12 finansmyndigheter for å diskutere finansiell inkludering, digital økonomi, banktjenester uten bank og fordelene Bitcoin-utrullingen har hatt for landet. El salvador er ledende når det kommer til adopsjon av Bitcoin, landet skal blant annet bygge en egen Bitcoin by og utvinne Bitcoin med geotermisk energi.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer til etter sommeren. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid.


Månedens tall

Kunder

699 +36

Handler

2.4K+ +300%

Volum

4.3M+ +230%


Månedens tips

Real Vision Crypto podkast

Denne måneden vil vi tipse om en podkast som heter Real Vision Crypto. De prater om alt mulig innenfor blokkjede, kryptovaluta, DeFi, NFTs og mye mer. Definitivt verdt en titt hvis du er fan av podkaster.

Podkasten finner du her: https://open.spotify.com/show/24PQW8mOGmfCH6j1SjlPAZ


Nyhetsoppdatering #8 April 2022


Tirsdag 03. Mai 2022 21:50:01

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Bare 2 millioner Bitcoin igjen!

19 millioner Bitcoin er nå i sirkulasjon. Da er det bare 2 millioner igjen som vil ta godt over 110 år for å utvinne (mine)! Den 19 million Bitcoinen ble utvunnet 1. April i blokk 730002 av SBI crypto. Selskapet fikk utbetalt 6.32 BTC for å ha løst blokken.

Bitcoin - Et steg nærmere valuta

Morgan Stanley skriver i en rapport at Bitcoin har nådd en viktig milepæl for å bli akseptert som en betalingsvaluta. Betalingsselskapet Strike har annonsert et partnerskap med NCR og Blackhawk som blir brukt av et stort antall butikker og restauranter for betalingsløsninger. Strike sitt planlagte betalingssystem skal ta i bruk Bitcoin Lightning network som vil gjøre at transaksjoner blir overført nesten umiddelbart med en avgift som er nær null.

Lån med sikkerhet i krypto

En talsperson fra Goldman Sachs fortalte Bloomberg at banken for første gang i historien hadde lånt ut kontanter med Bitcoin som sikkerhet. Bitcoin er fortsatt veldig volatilt noe som gjør at slike lån er risikable - hvis prisen på Bitcoin faller for mye må låntakeren øke sikkerheten for å ikke bli likvidert.

Dette er et stort steg i riktig retning for adopsjonen av Bitcoin.

Bitcoin som lovlig betalingsmiddel

Den sentralafrikanske republikk blir nå den andre nasjonen etter El Salvador som tar i bruk Bitcoin som lovlig betalingsmiddel. President Faustin Archange Touaderas kontor signerte lovforslaget som ble utarbeidet av ministeren for digital økonomi Onsdag 27. April. Lovverket gjorde Bitcoin til lovlig betalingsmiddel ved siden av CFA-franc, som er den nåværende valutaen landet bruker.

"Det er en felles fortelling om at afrikanske land sør for Sahara ofte er et skritt bak når det gjelder å tilpasse seg ny teknologi," sa finansminister Herve Ndoba forrige uke, sitert i Bloomberg. "Denne gangen kan vi faktisk si at landet vårt er ett skritt foran.".


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Skatteverktøy

Vi har lansert en forenklet versjon av skatteverktøyet som var planlagt. Dette skyldes at utviklingen av dette tok vesentlig mer tid enn forventet. Du finner dette under "Konto"-menyen og "Skatteberegning". Vi har også skrevet en kort artikkel om dette her: https://bitnord.no/helpCenter/article/42

Siden fristen for levering av skattemelding nå er forbi (30. April) kommer vi ikke umiddelbart til å prioritere videreutvikling av verktøyet, men vil levere et langt mer komplett verktøy til neste skattemelding for 2022 i 2023. Vi vil også jobbe med å få ut mer og bedre informasjon om skatt og kryptovaluta.


Hva er planen for neste månede for Bitnord?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer til etter sommeren. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid.

Sosiale medier

Vi jobber for tiden med å bli mer aktive på sosiale medier og markedsføring generelt. Følg oss gjerne på følgende plattformer ❤️


Månedens tall

Kunder

663 +35

Handler

600+ -40%

Volum

1.3M+ -31%


Månedens tips

Renter på krypto

Visste du at du kan tjene renter på kryptovaluta? Ofte gjøres dette på smartkontrakt-blokkjeder som Ethereum (DeFi / Staking) som kan være litt komplisert. Men det finnes også enklere sentraliserte løsninger:

Hos Nexo kan du for eksempel få 4% per år på opptil 50 000 dollar.

Et annet alternativ er Celsius hvor du kan få 6.5% på opptil 0.1 BTC (ca 4 000 dollar).

Det er også diverse ting du kan gjøre for å øke rentesatsen, eksempelvis ved å låse verdiene i en periode, holde en prosentandel i spesiell valuta (NEXO / CEL) og få rentene utbetalt i spesielle valutaer (NEXO / CEL).


Nyhetsoppdatering #7 Mars 2022


Tirsdag 05. April 2022 14:01:56

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro vil offisielt begynne å akseptere Bitcoin for skattebetalinger relatert til urban eiendom innenfor deres bygrenser. Cointelegraph Brasil skriver at skattelovene implementeres fra 2023, som ble kunngjort av sekretæren for økonomisk utvikling, innovasjon og forenkling Chicão Bulhões. Dette initiativet plasserer Rio de Janeiro som den første brasilianske byen som gjør Bitcoin-betalinger mainstream.

EU stemmer over PoW

Den Europeiske Union stemte 14. Mars om hvorvidt de skal forby proof-of-work (PoW) på grunn av bekymring for miljøpåvirkningen. Det foreslåtte forbudet var en del av et stort utkast til lovforslag i EU Markets in Crypto Assets (MiCA), introdusert i 2020 for å stramme inn reguleringen rundt kryptovaluta. Avstemningen endte med at den foreslåtte forbudet ble forkastet med 23 stemmer for, 30 mot og seks avholdte stemmer.

Russisk olje og gass

Den russiske føderasjonens energisjef Pavel Zavalny har uttalt seg om muligheten for å akseptere betaling i Bitcoin for russlands eksport av olje og gass fra såkalte vennlige land som f.eks Kina og Tyrkia. Zavalny sa at betaling i valutaer fra disse landenes nasjonale valutaer, altså rubler, yuan og lira, samt Bitcoin, sees på som alternative måter å betale på i stedet for den internasjonale standarden amerikanske dollar. Markedet ser ut til å reagere positivt og steg med rundt 2.5% etter uttalelsen.

Oppgang i markedet

Det har vært god oppgang i markedet i Mars, med Bitcoin opp ca 17% siden slutten av Februar, og Ethereum opp hele ca 25% i samme periode. Majoriteten av kryptomarkedet følger også denne trenden. Det spekuleres naturligvis en del i hvorfor dette er tilfelle, og som vanlig er det vanskelig å peke på én spesifikk ting. Likevel tror vi at en god andel av dette skyldes at Do Kwon og Terraform Labs annonserte en plan om å støtte Terra-blokkjedens stablecoin TerraUSD (UST) med et Bitcoin-basert reservefond. Det er Luna Foundation Guard (LFG) som har fått i oppgave å vedlikeholde dette reservefondet. Kwon har uttalt at de har som intensjon å kjøpt Bitcoin verdt 10 milliarder dollar for reservefondet.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Bitnord 1 år!

Onsdag 9. Mars 2022 feiret Bitnord 1 år med drift. Plattformen ble offentlig lansert 9. Mars 2021. Vi ønsker å takke alle kunder som benytter plattformen og gleder oss til fortsettelsen med nye oppdateringer og kule funksjoner! Hvem vet hva tiden fremover vil bringe? Solana, Cardano, Terra, Polygon, DeFi, renter, staking, swapping, P2P og betalingsløsninger... Mye å velge mellom. 😉

Vi jobber iherdig bak kulissene med flere spennende oppdateringer, noen som vil vise seg om kort tid og andre som vil komme til syne i løpet av året.


Hva er planen for neste månede for Bitnord?

Verktøy for oversikt og beregning av skatt

Vi jobber på for å levere sider, verktøy og informasjon for oversikt og beregning av skatt. Målet er å komme med dette før rapporteringsfristen for skatteåret 2021, 30. April 2022.

Det kan imidlertid bli utfordrende å levere dette i tide, som var grunnen til at vi først prioriterte å komme med transaksjoner-siden som vi lanserte i slutten av januar: https://bitnord.no/news/article/18.

Transaksjoner-siden gjør det mulig å få oversikt og beregne skatt manuelt, eller eksportere dette til eksterne verktøy for skatteberegning.


Månedens tall

Kunder

628 +41

Handler

1.0K+ -21%

Volum

1.9M+ +42%


Månedens tips

TradingView

TradingView er en pris-graf-plattform med trolig verdens største utvalg av prisinformasjon fra markeder innen krypto, aksjer, indekser, valutaer, råvarer og annet. Et flott verktøy for å få oversikt og undersøke diverse markeder.

Du finner alle markeder og pris-grafer her: https://www.tradingview.com/markets.


Bitnord 1 år!


Onsdag 09. Mars 2022 10:00:00

Bitnord åpnet dørene for nøyaktig 1 år siden i dag!

Vi ønsker å takke alle kunder som benytter plattformen. Vi gleder oss til fortsettelsen med nye oppdateringer og kule funksjoner!

Hvem vet hva tiden fremover vil bringe? Solana, Cardano, Terra, Polygon, DeFi, Renter, Staking, Swapping, P2P og betalingssystemer... Mye å velge mellom. 😉