Logg inn
Registrering


Nyheter


Her vil vi publisere nyheter om siden, kryptovalutamarkedet og andre ting som er relevant for våre medlemmer.

Nyhetsoppdatering #6 Februar 2022


Onsdag 02. Mars 2022 13:48:00

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Historisk Bitcoin-beslag i USA

To personer er arrestert for forsøk på å hvitvaske verdier som ble stjålet i et hackerangrep mot Bitfinex i 2016. Hackerne kom seg unna med 120.000 Bitcoin under angrepet og skal ha hvitvasket rundt 25.000 Bitcoins mellom 2016 og 2022. Bitfinex har sagt at de samarbeider med den Amerikanske regjeringen og håper at regjeringen vil returnere midlene. Per dags dato (01.03.22) utgjør midlene ca 45 milliarder kroner og er det største finansielle beslaget av sitt slag noensinne.

Oljegigant med Bitcoin-prosjekt

Olje og gass giganten ConocoPhillips utfører nå et pilotprosjekt for å tester ut hvordan overskuddsgass kan bli brukt til å utvinne Bitcoin. I stedet for å brenne overskuddsgass som et biprodukt av oljeboring, skal selskapet selge det til en tredjeparts som utvinner Bitcoin. ConocoPhillips vil ikke avsløre hvilket selskap som skal utvinne Bitcoin og heller ikke hvor lenge pilotprosjektet har pågått.

Russland / Ukraina

Tidlig om morgenen 24. Februar igangsatte Russland militært angrep mot Ukraina. Bitcoin stupte ned til 34 000 dollar under nyheten, men hentet seg fort inn igjen. Per 01.03.22 ligger Bitcoin på ca. 43 000 dollar.

Støtt Ukraina med krypto

I løpet av den første uken av Russland-Ukraina-krigen har den Ukrainske regjeringen nådd ut til kryptomiljøet på Twitter for innsamling av midler for å støtte sivile og militær i landet. Ukraina har nå begynt å akseptere Bitcoin, Ethereum, Tether USD og flere andre kryptovalutaer som donasjoner. Hittil skal Ukraina ha samlet inn ca. 37 millioner dollar gjennom kryptodonasjoner.

Her er adressene for donasjoner. Sørg alltid for å dobbeltsjekke troverdige kilder før du sender krypto på denne måten!:

Bitcoin: 357a3So9CbsNfBBgFYACGvxxS6tMaDoa1P
Ethereum og Tether USD (ERC20): 0x165CD37b4C644C2921454429E7F9358d18A45e14

Original Twitter-melding fra den offisielle kontoen til Ukraina: https://twitter.com/Ukraine/status/1497594592438497282.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Rolig måned

Det har det vært en rolig måned når det kommer til brukerrettede oppdateringer, men vi jobber som alltid bak kulissene! Fokuset nå er på skatteberegning, likviditet og oppgraderinger på infrastruktur.


Hva er planen for neste månede for Bitnord?

Verktøy for oversikt og beregning av skatt

I månedene fremover vil vi jobbe med å få på plass sider, funksjoner og informasjon for skatteberegning. Planen er å gi kundene mulighet til å få oversikt over beholdninger på starten og slutten av året (årsrapport/formue), samt informasjon om hvor mye du skal betale i skatt i forhold til dine handler.

Økt likviditet

Vi jobber for tiden med et selskap som skal bistå oss med likviditet i markedene. Dette arbeidet går fremover, og vi forventer en del mer likviditet snart.


Månedens tall

Kunder

587 +69

Handler

1.3K+ -59%

Volum

1.4M+ -46%


Månedens tips

CryptoPanic.com

I disse turbulente tider hvor det skjer mye og raskt, kan det være godt å ha et sted hvor man kan få oversikt over det hele. CryptoPanic er en aggregeringsside for nyheter som omhandler kryptovaluta. Du kan sortere og filtrere på flere ulike måter, for eksempel på språk, kildetype og viktighet.

Du finner siden her: https://cryptopanic.com.


Nyhetsoppdatering #5 Januar 2022


Mandag 07. Februar 2022 23:10:00

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Gratulerer med dagen Bitcoin!

3. Januar 2022 var det 13 år siden den første blokken (genesis block) på Bitcoin-nettverket ble minet. Gratulerer med 13 år Bitcoin! Hipp hipp hurra!

Stort fall for Bitcoin og kryptomarkedet

Bitcoin starter nyåret med et fall på rundt 30%, og gikk helt ned til ca 33 000 dollar. Det generelle kryptomarkedet fulgte også tungt etter. Bitcoin hadde en pris på ca 48 000 dollar 1. januar 2022. Dette er den dårligste åpningen i Januar siden 2018. Historisk sett er Januar en "grønn" måned for Bitcoin, det samme gjelder også for November og Desember. Disse to månedene hadde det også veldig tungt med prisnedgang på ca 15% i November og 23% i Desember. Det er tilsynelatende ingen store nyheter som står for fallet kryptomarkedet har hatt, men det kan skyldes uro i verdensmarkedet grunnet covid, inflasjon og rentejusteringer.

Bitcoin overgår American Express og Discover i transaksjonsvolum

I en rapport utgitt av NYDIG kommer det frem at Bitcoin hadde et større transaksjonsvolum enn både American Express og Discover kombinert i 2021. Bitcoin har flyttet på over 3 billioner (tusen milliarder) dollar gjennom 2021. Til sammenligning hadde American Express 1.3 billioner dollar. Bitcoin er bare 13 år gammelt og dette er en utrolig vekst for et betalingsnettverk. American Express til sammenligning, ga ut sitt første kort i 1958.

El Salvador fortsetter å fylle på med BTC

President Nayib Bukele skrev på Twitter 21. Januar at El Salvador har kjøpt ytterlige 410 Bitcoin til en pris på ca 36 500 dollar per Bitcoin. El Salvador eier nå 1801 Bitcoin. Som skrevet i tidligere nyhetbrev, ble Bitcoin et lovlig betalingsmiddel i El Salvador 7. September 2021. Dette ble gjort som et forsøk på å overvinne den enorme inflasjonen landet sliter med.

Tonga gjør som El Salvador

Tonga er en øystat i det sørlige stillehavet og består av 172 småøyer med 103 300 innbyggere. Nå kan det se ut som Tonga legger planer for å følge i El Salvador sine spor. Den Tongasnke stormannen Lord Fusitu’a sier at Tonga kan ta i bruk Bitcoin innen November 2022. Dette skriver han på Twitter gjennom flere poster. I en oppfølgningskommentar sier Fusitu’a at lovforslaget er "modellert etter og er nesten identisk med El Salvador forslaget".


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Hurtighandel

Hurtighandel er nå lansert! Dette er for å gjøre det enklere å handle uten å kunne så mye om forskjellige ordretyper, grafer, volum, likviditet osv. Her skriver du bare inn hvor mye NOK du vil bruke eller hvor mye kryptovaluta du vil kjøpe, så tar hurtighandelen seg av resten.

Transaksjoner (oversikt og eksportering)

Du har nå et eget område under "konto-knappen" hvor du kan gå til transaksjoner. Her vil du finne en oversikt over alle transaksjoner som er blitt gjennomført på kontoen din. Det er forskjellige kategorier og filtre du kan bruke for å lettere finne frem til det du trenger. Du kan også eksportere valgte transaksjoner til CSV.

ChainLink (LINK) og USD Coin (USDC)

ChainLink (LINK) og USD Coin (USDC) er nå offisielt åpnet helt og holdent. Det har vært mulig å gjøre innskudd og handle disse en stund, men nå er også utbetaling åpnet helt.

OTC (Over-the-counter)

Vi har nå lansert OTC-handel hos Bitnord. Dette er tiltenkt for de om ønsker å handle for større summer, minimum 200 000 NOK. Vi tilbyr også handel i lang flere kryptovalutaer enn på internmarkedene våre. Vi tilbyr handel i hele 77 forskjellige kryptovalutaer. Se OTC-siden for mer informasjon.

Ferdigstilling av API og dokumentasjon

Vi har nå lansert ferdigstilt versjon av utviklerverktøy (API), API-nøkler og tilhørende dokumentasjon. For mer informasjon se Utviklerverktøy (API) dokumentasjon-siden.


Hva er planen for neste månede for Bitnord?

Verktøy for oversikt og beregning av skatt

I månedene fremover vil vi jobbe med å få på plass sider, funksjoner og informasjon for skatteberegning. Planen er å gi kundene mulighet til å få oversikt over beholdninger på starten og slutten av året (årsrapport/formue), samt informasjon om hvor mye du skal betale i skatt i forhold til dine handler.

Økt likviditet

Vi jobber kontinuerlig med å øke likviditeten i markedene våre. Vi jobber nå med et profesjonelt selskap som skal bistå oss med likviditet i markedene fremover, sannsynligvis fra Mars.


Månedens tall

Kunder

518 +46

Handler

3.2K+ -11%

Volum

2.6M+ -13%


Månedens tips

CoinMarketCap.com / CoinGecko.com

Denne måneden vil vi tipse om to nettsider hvor du kan finne både pris og informasjon om nesten alle kryptovalutaer.

Dette er en god måte å få rask oversikt over topp 100 kryptovalutaer, samt hvor de kan handles og mye mer.


Giveaway-konkurranse!


Tirsdag 25. Januar 2022 20:08:14

Bitnord arrangerer giveaway-konkurranse i samarbeid med KryptoBasis!

Deltagere kan vinne opptil 5000 NOK, avgiftsfri konto hos Bitnord i opptil 5 år (handelsavgift) og opptil 1000 NOK du kan gi til noen du har delt konkurransen med. Alle som bruker vervekoden "Giveaway" vil uansett få 100 NOK ved etablering av kundeforhold.

Konkurransen varer fra 1. Februar 2022 til 1. Mars 2022. Ved konkurransens avslutning vil det trekkes tre tilfeldige vinnere.

Regler

 1. For å delta må du opprette en brukerkonto hos Bitnord.no og etablere kundeforholdet. Bruk vervekode “Giveaway” ved registrering: https://bitnord.no/referral/Giveaway

  Påkrevd (10 poeng). Hvis du allerede har brukerkonto hos oss, send oss en epost med "giveaway" på support@bitnord.no for å bli med på konkurransen.

 2. Lik og følg Bitnord på Facebook: https://www.facebook.com/bitnord.no

  Valgfritt, større vinnersjanse (+3 poeng)

 3. Følg Bitnord på Twitter: http://twitter.com/bitnord_no

  Valgfritt, større vinnersjanse (+3 poeng)

 4. Følg Bitnord på Instagram: https://www.instagram.com/bitnord.no

  Valgfritt, større vinnersjanse (+3 poeng)

 5. Del konkurransen med andre og få muligheten til å gi 1000 NOK eller 500 NOK til en person du har delt med. Du må kunne bevise at du har delt konkurransen med den du velger før konkurransens er avsluttet. Du kan ikke ta pengene selv.

Pengepremier gjøres tilgjengelig for vinnerne på brukerkonto hos Bitnord.no.

Premier

Førsteplass

 • 5000 NOK
 • Avgiftsfri konto hos Bitnord i 5 år (0% handelsavgift)
 • Kan dele ut 1000 NOK til en du har delt konkurransen med

Andreplass

 • 1000 NOK
 • Avgiftsfri konto hos Bitnord i 3 år (0% handelsavgift)
 • Kan dele ut 500 NOK til en du har delt konkurransen med

Tredjeplass

 • Velg mellom Kaffekopp, Hoodie eller T-skjorte
 • Avgiftsfri konto hos Bitnord i 1 år (0% handelsavgift)

Utviklerverktøy (API): Ferdigstilling, API-nøkler og dokumentasjon


Mandag 24. Januar 2022 15:23:21

Vi har nå ferdigstilt første versjon av utviklerverktøy (API), API-nøkler og tilhørende dokumentasjon.

Utviklerverktøy (API) gjør det mulig å skrive scripts/kode som henter ut data og utfører handlinger på Bitnord-plattformen. Eksempelvis kan du lage et program som henter ut prisdata og gir deg beskjed hvis prisen går over eller under det du ønsker, eller opprette kjøpsordre ved gitte tidspunkter. Mulighetene er endeløse.

API-nøkler oppretter du på API-siden under Min konto.

For mer informasjon se Utviklerverktøy (API) dokumentasjon-siden.


Nye valutaer og markeder: ChainLink og USD Coin


Søndag 23. Januar 2022 16:23:05

Vi har nå lagt til to nye valutaer: ChainLink (LINK) og USD Coin (USDC).

Nye markeder har også blitt åpnet:

 • ChainLink (LINK) / Stable NOK (NOK)
 • USD Coin (USDC) / Stable NOK (NOK)

Begge disse valutaene er implementert som ERC20-valutaer, som betyr at de sendes og mottas over Ethereum-nettverket.

Vi minner også om at avgiftene på utbetaling av ERC20-valutaer for tiden er svært høy, grunnet mye aktivitet på Ethereum-blokkjeden. Dette bør bedres når Ethereum kommer med oppdateringer til nettverket sitt.

Du kan lese mer om ChainLink (LINK) og USD Coin (USDC) på hjelpesenteret.