Logg inn
Registrering


Nyheter


Her vil vi publisere nyheter om siden, kryptovalutamarkedet og andre ting som er relevant for våre medlemmer.

Transaksjoner: Oversikt og eksportering


Torsdag 20. Januar 2022 09:30:27

Vi har nå lansert en ny side med oversikt over alle dine transaksjoner og mulighet til å eksportere dette til CSV.

Du finner transaksjoner-siden under "konto-knappen". Her vil du finne en oversikt over alle transaksjoner som er blitt gjennomført på kontoen din. Det er forskjellige kategorier og filtre du kan bruke for å lettere finne frem til det du trenger. Du kan også eksportere valgte transaksjoner til CSV.

Du kan for eksempel bruke disse opplysningene til å beregne skatt og få oversikt over beholdning, handler, avgifter osv.

Dette systemet er første del av arbeidet vårt mot å gjøre det enkelt å utføre skatteberegninger på plattformen. Vi vil i månedene fremover jobbe videre med dette.


Nyhetsoppdatering #4 Desember 2021


Tirsdag 04. Januar 2022 23:05:27

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

El Salvador

El Salvador kjøpte ytterligere 150 BTC til en snittpris på 48 670 dollar 4. Desember. De kjøpte også 21 BTC 21. Desember. Dette var for å feire "siste 21. dag i år 21 av det 21. århundre". El Salvador holder nå til sammen 1391 BTC, som nå er verdt 572 millioner norske kroner.

Undersøkelse - Krypto eller aksjer?

En ny undersøkelse gjort av CivicScience ser at det er en stor økning av investorer som selger aksjer for å kjøpe mer krypto. Undersøkelsen ble sendt til folk over 18 år gjennom forskjellige tider i 2021. Av 3700 spurte økte antallet som sa at de ville være mer sannsynlig å investere pengene sine i kryptovaluta enn aksjer med 140% på bare fem måneder. I Juni var det bare 10% av de spurte som ville være mer sannsynlig å investere pengene sine i kryptovaluta enn aksjer, som steg til 24% i November. Det ble også utført en undersøkelse av Grayscale Investments som kom fram til at en fjerdedel av amerikanske investorer (26%) eier Bitcoin. Av denne gruppen hadde 46% og 44% også til felles at de eide Ethereum og Dogecoin. Tre fjerdedeler av deltakerne (77%) sa at de sannsynligvis ville få eksponering mot Bitcoin gjennom børsfond.

90% av alle Bitcoin er nå utvunnet gjennom mining

Fersk data fra Blockchain.com viser nå at 90% av Bitcoin sin totale beholdning er utvunnet gjennom mining. De første 90% av Bitcoin tok omtrent 12 år for å utvinne, de siste 10% vil ikke bli utvunnet før om 119 år. Dette er grunnet halveringen som skjer hvert 4 år på nettverket, som halverer gevinsten til alle som deltar med datakraft til nettverket (mining). Neste halvering er i 2024, da vil gevinsten være på 3.125 BTC for å lage en ny blokk.

Kun 1.3 millioner Bitcoin i sirkulasjon på børser

Bitcoin-tørken fortsetter på kryptovalutabørsene i verden. Den 24. Desember holdes bare 6.3% av all Bitcoin på kryptovalutabørser. Dette tilsvarer 1.3 millioner Bitcoin. Børs-lommebøkene utgjorde 9.5% av alle Bitcoin i Oktober 2020 og 7.3% i Juli 2021. Desember 2021 var tallet på 6.3%, og er det laveste som er registret i 2021. Dette vil si at rundt 17.5 millioner Bitcoin oppbevares andre steder.

Tyske sparebanker vil åpne for krypto

Tyske sparebanker planlegger nå at kunder skal kunne investere i kryptovaluter som Bitcoin og Ethereum direkte fra brukskontoer. Sparebanker i den tyske finansgruppen Sparkassen har også planer om å lansere en egen kryptovaluta-lommebok og vekslingstjeneste neste år (2022). Prosjektet skal godkjennes av sparebankkomiteen tidlig neste år (2022). En talsperson for den tyske sparebankforeningen bekreftet nyhetene til Cointelegraph og uttalte:

"Flere og flere forbrukere er interessert i kryptoaktiva. En av ti kunder i de tyske sparebankene oppgir at han/hun eier eller har eid kryptoaktiva. Med tanke på deres forventninger, må Savings Banks Finance Group også se nærmere på kryptoaktiva."


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Transaksjoner og skatteberegning

Bitnord har jobbet med å få på plass sider, systemer og verktøy for visning, sortering og uttrekk av transaksjoner, samt verktøy og informasjon for skatteberegning. Første del av dette vil bli tilgjengelig i løpet av Januar (transaksjoner).

Ferdigstilling av API og dokumentasjon

Som del av systemene rundt visning og uttrekk av transaksjoner har dette også blitt lagt til som API-endepunkter og tilhørende dokumentasjon. Dette blir også tilgjengelig i løpet av Januar.

ChainLink og USD Coin

Vi har jobbet videre med implementasjon av ChainLink og USD Coin, og forventer å ferdigstille og åpne for uttak av disse valutaene, samt Stable NOK som ERC20-token, i løpet av Januar.


Hva er planen for neste månede for Bitnord?

OTC (Over-the-counter)

Bitnord vil i tiden fremover lansere OTC-avtaler/handel. Dette blir trolig i løpet av Januar eller Februar. OTC-handel vil være en tjeneste hvor kunder kan handle (kjøp og salg) for større summer enn det våre interne markeder kan håndtere, samt kunne tilby langt flere valutaer. Minimumsbeløp for OTC-avtale vil trolig ligge på 200 000 NOK.

Enklere grensesnitt for handel (hurtighandel)

For å gjøre det enklere å handle uten å kunne så mye om forskjellige ordretyper, grafer, volum, likviditet osv. vil vi komme med et enklere grensesnitt for handel. Grensesnittet vil være tilgjengelig fra flere steder på plattformen og ha sin egen dedikerte side. Her skriver du bare inn hvor mye NOK du vil bruke eller hvor mye BTC du vil kjøpe/selge, så tar grensesnittet seg av resten.


Månedens tall

Kunder

472 +24

Handler

3.6K+ -36%

Volum

3.0M+ +3%


Månedens tips

Denne måneden vil vi tipse om en god YouTube-video som handler om kryptovaluta og skatt i Norge. Videoen er fra KryptoOle, som er en etablert figur i kryptomiljøet i Norge.

Sjekk ut videoen her: https://www.youtube.com/watch?v=idvNlnc4YLQ


Nyhetsoppdatering #3 November 2021


Tirsdag 07. Desember 2021 19:34:50

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Zimbabwe

Ifølge Cointelegraph kan Zimbabwes regjering vurdere å ta i bruk Bitcoin som et lovlig betalingsalternativ for å møte den økende veksten som landet har hatt det siste året. Zimbabwe har ikke kommet med en offisiell uttalelse enda.

Bitcoin oppdatering - Taproot

14. November, på block 709 632, gikk den største Bitcoin-oppdateringen på 4 år live, nemmelig Taproot! Taproot vil øke personvern og effektivisere transaksjoner. Det vil i tillegg til en viss grad åpne opp for smartkontrakter på Bitcoin-blokkjeden. Smartkontrakter muliggjør automasjon, tilleggstjenester og mye annet på blokkjeden.

Bitcoin City - El salvador

El salvador sin president Nayib Bukele kunngjorde på den siste dagen av landets Bitcoin-konferanse at landet har planer om å bygge verdens første Bitcoin-by. Dette skal bli finansiert gjennom å utstede statsobligasjoner for å kjøpe Bitcoin. Basert i La Unión vil byen bli forsynt av energi fra vulkaner som ligger i nærheten. Byen skal være fri for inntekts- og eiendomsskatt, men det skal føres en merverdiavgift.

Fall i markedet på Black friday

Bitcoin falt med rundt 9% fredag den 26. November. Majoriteten av de andre kryptovalutaene fulgte også etter, og det var mye uro i andre markeder verden over (aksjer, valuta, mm.). Fallet kommer trolig av økt frykt etter at sørafrikanske myndigheter meldte om en ny variant av koronaviruset. Noe av fallet i kryptomarkedet har imidlertid kommet seg igjen kort tid etter.

PlanB bommet på November

I forrige nyhetsbrev skrev vi om PlanB og stock-to-flow modellen som prøver å forutsi prisen på Bitcoin. Denne modellen sa at prisen skulle bli ca 98 000 USD i November. Dette endte opp med å ikke stemme, da prisen i November på det høyeste var ca 69 000 USD og endte på ca 57 000 USD. PlanB har kommentert dette og skrevet at modellen som bommet var hans "Floor model", men at stock-to-flow modellen fremdeles er på god vei.

Facebook åpner døren for kryptoannonser

Facebook har i lengre tid ikke tillatt annonser med eller relatert til kryptovaluta, med unntak av noen få som har kvalifisert for dette. 1. Desember annonserte Facebook at de endrer dette, og vil igjen tillate langt flere aktører å reklamere på plattformen.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Utviklerverktøy (API)

I November har vi jobbet med å få på plass en mer fullstendig og produksjons-klar versjon av utviklerverktøy (API). Dette består av ny funksjonalitet med API-nøkler, standarisering av API-endepunkter og oppdatert dokumentasjon for dette. API-dokumentasjon finner du her: https://bitnord.no/APIInfo.

Vi vil bruke de kommende dagene og ukene på å finpusse dette, men den absolutt store majoriteten av API-arbeidet er ferdig.

ChainLink (LINK) og USD Coin (USDC)

Vi har nå lansert to nye kryptovalutaer på plattformen: ChainLink (LINK) og USD Coin (USDC). Vi har også åpnet to nye markeder: LINK/NOK og USDC/NOK.

Vi stiller med noe likviditet i markedene, og vil øke/justere dette etter som vi ser bruken av de.

Utbetaling av LINK, USDC og NOK (ERC20) er midlertidig deaktivert, til vi har fått på plass de siste nødvendige tekniske justeringene. Vi forventer å åpne dette om kort tid. Innbetaling er åpent. Vi minner også om at avgiftene på utbetaling av ERC20-valutaer for tiden er svært høy, grunnet mye aktivitet på Ethereum-blokkjeden.

Ny artikkel: "Blockchain - En kort og enkel forklaring"

Bitnord har skrevet en artikkel som forklarer på et overordnet og enkelt nivå hva blockchain teknologi er. Artikkelen finner du her: https://bitnord.no/helpCenter/article/36.


Hva er planen for neste månede for Bitnord?

Transaksjoner og skatteberegning

I tiden fremover vil vi jobbe med å få på plass sider, systemer og verktøy for visning, sortering og uttrekk av transaksjoner, samt verktøy og informasjon for skatteberegning.

Målet er å få på plass alt man trenger til skatteberegning på neste skattemelding (Senest April 2022).


Månedens tall

Kunder

448 +46

Handler

5.7K+ +137%

Volum

2.9M+ +12%


Månedens tips

Denne måneden vil vi tipse om en Youtube-kanal som har gode forklaringer om forskjellige krypto konsepter - "Whiteboard Crypto". Absolutt verdt et besøk!

Sjekk ut kanalen her: https://www.youtube.com/channel/UCsYYksPHiGqXHPoHI-fm5sg


Nyhetsoppdatering #2 Oktober 2021


Tirsdag 02. November 2021 12:56:22

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Litecoin 10 år 🚀

13. Oktober 2021 feiret Litecoin 10 år. Litecoin ble utviklet av Charlie Lee, og er en av verdens første “alt coins”. Litecoin er nesten en identisk kopi av Bitcoin utenom noen få forskjeller, deriblant hashing-algoritmen (Scrypt), blokk-tid (2.5 minutter) og total antall coins (84 millioner LTC).

Mastercard inngår sammarbeid med Bakkt

Mastercard inngår et samarbeid med Bakkt - som skal gjøre det enklere for forhandlere, banker og fintech-aktører å tilby diverse kryptovaluta-relaterte løsninger og tjenester.

Bitcoin og Ethereum all-time-high

20. Oktober traff Bitcoin en ny all-time-high pris på ca. 67 000 USD eller ca. 560 000 NOK. Bitcoin er da opp ca. 131% hittil i år. 1. Januar 2021 kostet en Bitcoin ca. 29 000 USD eller ca 250 000 NOK.

Kort tid etter at Bitcoin slo sin tidligere all-time-high fulgte Ethereum etter. 29. Oktober traff Ethereum (Ether) en ny all-time-high pris på ca. 4460 USD eller ca. 37 500 NOK. Ether var var prisgitt til ca. 740 USD eller ca. 6 350 NOK i starten av 2021. Dette er en økning på ca. 500%.

Bitcoin ETF

ProShares Bitcoin Strategy ETF, forkortelse BITO, er verdens første amerikanske Bitcoin ETF. Kort forklart er en ETF et børsfond som følger prisen til Bitcoin. Dette gjør det mulig å investere i Bitcoin uten at du fysisk eier kryptovaluta selv, og gjør det lettere for investorer å handle Bitcoin. På åpningsdagen 19. Oktober hadde BITO nesten rekordnivå med handelsvolum på hele 1.01 milliard USD.

PlanB

PlanB har vokst seg veldig stor i det siste på Twitter. Han la ut en tweet 20. Juni der han mente Bitcoin skulle til 135 000 USD til Desember, samtidig spådde han Bitcoin til dette:

  • August: 47 000 USD
  • September: 43 000 USD
  • October: 63 000 USD
  • November: 98 000 USD
  • Desember: 135 000 USD

Hittil har han truffet ganske godt på 3 av 5 måneder, og det blir spennende å se om han treffer 5 av 5 i månedene fremover. Han baserer prognosene på en modell som heter stock-to-flow. Du kan lese mer om den her, samt se tweeten fra 20. Juni:

Stock-to-flow: https://medium.com/@100trillionUSD/modeling-bitcoins-value-with-scarcity-91fa0fc03e25

Tweet: https://twitter.com/100trillionUSD/status/1406577006230245376

El Salvador oppdatering

I forrige nyhetsoppdatering skrev vi om El Salvador som innførte Bitcoin som valuta i landet (7. September). Siden da har landet kjøpt inn ytterligere Bitcoin og sitter nå på ca. 1120 BTC til en verdi av ca. 66 millioner dollar. Landet bruker også energi fra vulkaner for bruk i utvinning (mining) av Bitcoin. Landets digitale lommebok Chivo har blitt lastet ned av mer enn 2 millioner personer, som i teorien utgjør omtrent en tredjedel av befolkningen i landet. Det er imidlertid enkelte som melder om identitetstyveri, feil, mangler og negativ utnyttelse av appen og adopsjonen av Bitcoin i landet. Det er uansett spennende å følge utviklingen i dette eksperimentet.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Vipps og BankID

Du kan nå registrere brukerkonto og logge deg inn med både Vipps og BankID på Bitnord. Les mer om dette her: https://bitnord.no/news/article/11

Ny artikkel: Hva er en wallet/lommebok?

Bitnord har skrevet en artikkel som forklarer hva en wallet/lommebok faktisk er. Artikkelen finner du her: https://bitnord.no/helpCenter/article/35

Likviditet og videreutvikling

Bitnord har jobbet videre med å øke likviditeten i alle markeder denne måneden. I tillegg gjør vi kontinuerlig små endringer og oppdateringer på plattformen.


Hva er planen for neste månede for Bitnord?

ChainLink (LINK) og USD Coin (USDC)

Bitnord sikter seg inn på å implementere både ChainLink (LINK) og USD Coin (USDC) som nye valutaer i løpet av November. Dette vil åpne for markedene LINK/NOK og USDC/NOK.

Utviklerverktøy (API)

I November vil vi også jobbe med å få på plass en mer fullstendig og produksjons-klar versjon av utviklerverktøy (API). Dette vil primært bestå av ny funksjonalitet med API-nøkler, standarisering av API-endepunkter og oppdatert dokumentasjon for dette.


Månedens tall

Kunder

403 +71

Handler

2.4K+ -20%

Volum

2.6M+ +20%


Månedens tips

Denne måneden vil vi tipse om en Youtube-kanal som har mye bra innhold om krypto - "Coin Bureau". Her forklares det både om fundamentale konsepter, guider, samt nyheter om krypto.

Sjekk ut kanalen her: https://www.youtube.com/c/CoinBureau


Registrering og innlogging med Vipps og BankID


Søndag 24. Oktober 2021 08:04:31

Det er nå mulig å registrere brukerkonto og logge inn med Vipps og BankID!

Vipps

Ved registrering med Vipps henter vi epostadresse, telefonnummer, adresse, navn og fødselsnummer slik at du slipper å skrive inn dette selv. Dette gir deg også muligheten til å logge inn med Vipps, som gjør det hele veldig enkelt og trygt.

Du kan også koble til Vipps hvis du allerede har en konto som ikke ble opprettet med dette. Dette gjøres på Kontoinnstillinger.

Du kan lese mer om innlogging med Vipps her: https://vipps.no/produkter-og-tjenester/privat/logg-inn-med-vipps/logg-inn-med-vipps/

BankID

Ved registrering av brukerkonto med BankID henter vi epostadresse, telefonnummer, adresse hvis tilgjengelig, i tillegg til navn og fødselsnummer. Da slipper du å gjøre dette senere og du kan også logge inn med BankID på samme måte som i nettbank.

Du kan også koble til BankID hvis du allerede har en konto som ikke ble opprettet med dette. Hvis du har BankID hos oss fra før av og ønsker å benytte deg av innlogging med BankID, må du aktivere dette på Kontoinnstillinger.


Registrering

Slik ser registreringssiden ut etter oppdateringen:

Innlogging

Slik ser innloggingssiden ut etter oppdateringen:


Allerede registrert?

Hvis du allerede har registrert deg kan du aktivere innlogging med Vipps og bankID på Kontoinnstillinger som ligger under Min konto.

Innstillinger for innlogging med Vipps

Innstillinger for innlogging med BankID