Logg inn
Registrering


Nyhetsoppdatering #7 Mars 2022


Tirsdag 05. April 2022 14:01:56

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro vil offisielt begynne å akseptere Bitcoin for skattebetalinger relatert til urban eiendom innenfor deres bygrenser. Cointelegraph Brasil skriver at skattelovene implementeres fra 2023, som ble kunngjort av sekretæren for økonomisk utvikling, innovasjon og forenkling Chicão Bulhões. Dette initiativet plasserer Rio de Janeiro som den første brasilianske byen som gjør Bitcoin-betalinger mainstream.

EU stemmer over PoW

Den Europeiske Union stemte 14. Mars om hvorvidt de skal forby proof-of-work (PoW) på grunn av bekymring for miljøpåvirkningen. Det foreslåtte forbudet var en del av et stort utkast til lovforslag i EU Markets in Crypto Assets (MiCA), introdusert i 2020 for å stramme inn reguleringen rundt kryptovaluta. Avstemningen endte med at den foreslåtte forbudet ble forkastet med 23 stemmer for, 30 mot og seks avholdte stemmer.

Russisk olje og gass

Den russiske føderasjonens energisjef Pavel Zavalny har uttalt seg om muligheten for å akseptere betaling i Bitcoin for russlands eksport av olje og gass fra såkalte vennlige land som f.eks Kina og Tyrkia. Zavalny sa at betaling i valutaer fra disse landenes nasjonale valutaer, altså rubler, yuan og lira, samt Bitcoin, sees på som alternative måter å betale på i stedet for den internasjonale standarden amerikanske dollar. Markedet ser ut til å reagere positivt og steg med rundt 2.5% etter uttalelsen.

Oppgang i markedet

Det har vært god oppgang i markedet i Mars, med Bitcoin opp ca 17% siden slutten av Februar, og Ethereum opp hele ca 25% i samme periode. Majoriteten av kryptomarkedet følger også denne trenden. Det spekuleres naturligvis en del i hvorfor dette er tilfelle, og som vanlig er det vanskelig å peke på én spesifikk ting. Likevel tror vi at en god andel av dette skyldes at Do Kwon og Terraform Labs annonserte en plan om å støtte Terra-blokkjedens stablecoin TerraUSD (UST) med et Bitcoin-basert reservefond. Det er Luna Foundation Guard (LFG) som har fått i oppgave å vedlikeholde dette reservefondet. Kwon har uttalt at de har som intensjon å kjøpt Bitcoin verdt 10 milliarder dollar for reservefondet.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Bitnord 1 år!

Onsdag 9. Mars 2022 feiret Bitnord 1 år med drift. Plattformen ble offentlig lansert 9. Mars 2021. Vi ønsker å takke alle kunder som benytter plattformen og gleder oss til fortsettelsen med nye oppdateringer og kule funksjoner! Hvem vet hva tiden fremover vil bringe? Solana, Cardano, Terra, Polygon, DeFi, renter, staking, swapping, P2P og betalingsløsninger... Mye å velge mellom. 😉

Vi jobber iherdig bak kulissene med flere spennende oppdateringer, noen som vil vise seg om kort tid og andre som vil komme til syne i løpet av året.


Hva er planen for neste månede for Bitnord?

Verktøy for oversikt og beregning av skatt

Vi jobber på for å levere sider, verktøy og informasjon for oversikt og beregning av skatt. Målet er å komme med dette før rapporteringsfristen for skatteåret 2021, 30. April 2022.

Det kan imidlertid bli utfordrende å levere dette i tide, som var grunnen til at vi først prioriterte å komme med transaksjoner-siden som vi lanserte i slutten av januar: https://bitnord.no/news/article/18.

Transaksjoner-siden gjør det mulig å få oversikt og beregne skatt manuelt, eller eksportere dette til eksterne verktøy for skatteberegning.


Månedens tall

Kunder

628 +41

Handler

1.0K+ -21%

Volum

1.9M+ +42%


Månedens tips

TradingView

TradingView er en pris-graf-plattform med trolig verdens største utvalg av prisinformasjon fra markeder innen krypto, aksjer, indekser, valutaer, råvarer og annet. Et flott verktøy for å få oversikt og undersøke diverse markeder.

Du finner alle markeder og pris-grafer her: https://www.tradingview.com/markets.