Logg inn
Registrering


Bitnord blir til JuJu!
Vi endrer navn til JuJu og lanserer en ny og forbedret plattform som reflekterer dette.
Du kan logge inn med samme konto på den nye plattformen og all historikk og data er den samme.
Tilgangen til Bitnord-plattformen blir fjernet 1. Desember 2023.

Nyhetsoppdatering #5 Januar 2022


Mandag 07. Februar 2022 23:10:00

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Gratulerer med dagen Bitcoin!

3. Januar 2022 var det 13 år siden den første blokken (genesis block) på Bitcoin-nettverket ble minet. Gratulerer med 13 år Bitcoin! Hipp hipp hurra!

Stort fall for Bitcoin og kryptomarkedet

Bitcoin starter nyåret med et fall på rundt 30%, og gikk helt ned til ca 33 000 dollar. Det generelle kryptomarkedet fulgte også tungt etter. Bitcoin hadde en pris på ca 48 000 dollar 1. januar 2022. Dette er den dårligste åpningen i Januar siden 2018. Historisk sett er Januar en "grønn" måned for Bitcoin, det samme gjelder også for November og Desember. Disse to månedene hadde det også veldig tungt med prisnedgang på ca 15% i November og 23% i Desember. Det er tilsynelatende ingen store nyheter som står for fallet kryptomarkedet har hatt, men det kan skyldes uro i verdensmarkedet grunnet covid, inflasjon og rentejusteringer.

Bitcoin overgår American Express og Discover i transaksjonsvolum

I en rapport utgitt av NYDIG kommer det frem at Bitcoin hadde et større transaksjonsvolum enn både American Express og Discover kombinert i 2021. Bitcoin har flyttet på over 3 billioner (tusen milliarder) dollar gjennom 2021. Til sammenligning hadde American Express 1.3 billioner dollar. Bitcoin er bare 13 år gammelt og dette er en utrolig vekst for et betalingsnettverk. American Express til sammenligning, ga ut sitt første kort i 1958.

El Salvador fortsetter å fylle på med BTC

President Nayib Bukele skrev på Twitter 21. Januar at El Salvador har kjøpt ytterlige 410 Bitcoin til en pris på ca 36 500 dollar per Bitcoin. El Salvador eier nå 1801 Bitcoin. Som skrevet i tidligere nyhetbrev, ble Bitcoin et lovlig betalingsmiddel i El Salvador 7. September 2021. Dette ble gjort som et forsøk på å overvinne den enorme inflasjonen landet sliter med.

Tonga gjør som El Salvador

Tonga er en øystat i det sørlige stillehavet og består av 172 småøyer med 103 300 innbyggere. Nå kan det se ut som Tonga legger planer for å følge i El Salvador sine spor. Den Tongasnke stormannen Lord Fusitu’a sier at Tonga kan ta i bruk Bitcoin innen November 2022. Dette skriver han på Twitter gjennom flere poster. I en oppfølgningskommentar sier Fusitu’a at lovforslaget er "modellert etter og er nesten identisk med El Salvador forslaget".


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Hurtighandel

Hurtighandel er nå lansert! Dette er for å gjøre det enklere å handle uten å kunne så mye om forskjellige ordretyper, grafer, volum, likviditet osv. Her skriver du bare inn hvor mye NOK du vil bruke eller hvor mye kryptovaluta du vil kjøpe, så tar hurtighandelen seg av resten.

Transaksjoner (oversikt og eksportering)

Du har nå et eget område under "konto-knappen" hvor du kan gå til transaksjoner. Her vil du finne en oversikt over alle transaksjoner som er blitt gjennomført på kontoen din. Det er forskjellige kategorier og filtre du kan bruke for å lettere finne frem til det du trenger. Du kan også eksportere valgte transaksjoner til CSV.

ChainLink (LINK) og USD Coin (USDC)

ChainLink (LINK) og USD Coin (USDC) er nå offisielt åpnet helt og holdent. Det har vært mulig å gjøre innskudd og handle disse en stund, men nå er også utbetaling åpnet helt.

OTC (Over-the-counter)

Vi har nå lansert OTC-handel hos Bitnord. Dette er tiltenkt for de om ønsker å handle for større summer, minimum 200 000 NOK. Vi tilbyr også handel i lang flere kryptovalutaer enn på internmarkedene våre. Vi tilbyr handel i hele 77 forskjellige kryptovalutaer. Se OTC-siden for mer informasjon.

Ferdigstilling av API og dokumentasjon

Vi har nå lansert ferdigstilt versjon av utviklerverktøy (API), API-nøkler og tilhørende dokumentasjon. For mer informasjon se Utviklerverktøy (API) dokumentasjon-siden.


Hva er planen for neste månede for Bitnord?

Verktøy for oversikt og beregning av skatt

I månedene fremover vil vi jobbe med å få på plass sider, funksjoner og informasjon for skatteberegning. Planen er å gi kundene mulighet til å få oversikt over beholdninger på starten og slutten av året (årsrapport/formue), samt informasjon om hvor mye du skal betale i skatt i forhold til dine handler.

Økt likviditet

Vi jobber kontinuerlig med å øke likviditeten i markedene våre. Vi jobber nå med et profesjonelt selskap som skal bistå oss med likviditet i markedene fremover, sannsynligvis fra Mars.


Månedens tall

Kunder

518 +46

Handler

3.2K+ -11%

Volum

2.6M+ -13%


Månedens tips

CoinMarketCap.com / CoinGecko.com

Denne måneden vil vi tipse om to nettsider hvor du kan finne både pris og informasjon om nesten alle kryptovalutaer.

Dette er en god måte å få rask oversikt over topp 100 kryptovalutaer, samt hvor de kan handles og mye mer.