Logg inn
Registrering


Nyhetsoppdatering #8 April 2022


Tirsdag 03. Mai 2022 21:50:01

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Bare 2 millioner Bitcoin igjen!

19 millioner Bitcoin er nå i sirkulasjon. Da er det bare 2 millioner igjen som vil ta godt over 110 år for å utvinne (mine)! Den 19 million Bitcoinen ble utvunnet 1. April i blokk 730002 av SBI crypto. Selskapet fikk utbetalt 6.32 BTC for å ha løst blokken.

Bitcoin - Et steg nærmere valuta

Morgan Stanley skriver i en rapport at Bitcoin har nådd en viktig milepæl for å bli akseptert som en betalingsvaluta. Betalingsselskapet Strike har annonsert et partnerskap med NCR og Blackhawk som blir brukt av et stort antall butikker og restauranter for betalingsløsninger. Strike sitt planlagte betalingssystem skal ta i bruk Bitcoin Lightning network som vil gjøre at transaksjoner blir overført nesten umiddelbart med en avgift som er nær null.

Lån med sikkerhet i krypto

En talsperson fra Goldman Sachs fortalte Bloomberg at banken for første gang i historien hadde lånt ut kontanter med Bitcoin som sikkerhet. Bitcoin er fortsatt veldig volatilt noe som gjør at slike lån er risikable - hvis prisen på Bitcoin faller for mye må låntakeren øke sikkerheten for å ikke bli likvidert.

Dette er et stort steg i riktig retning for adopsjonen av Bitcoin.

Bitcoin som lovlig betalingsmiddel

Den sentralafrikanske republikk blir nå den andre nasjonen etter El Salvador som tar i bruk Bitcoin som lovlig betalingsmiddel. President Faustin Archange Touaderas kontor signerte lovforslaget som ble utarbeidet av ministeren for digital økonomi Onsdag 27. April. Lovverket gjorde Bitcoin til lovlig betalingsmiddel ved siden av CFA-franc, som er den nåværende valutaen landet bruker.

"Det er en felles fortelling om at afrikanske land sør for Sahara ofte er et skritt bak når det gjelder å tilpasse seg ny teknologi," sa finansminister Herve Ndoba forrige uke, sitert i Bloomberg. "Denne gangen kan vi faktisk si at landet vårt er ett skritt foran.".


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Skatteverktøy

Vi har lansert en forenklet versjon av skatteverktøyet som var planlagt. Dette skyldes at utviklingen av dette tok vesentlig mer tid enn forventet. Du finner dette under "Konto"-menyen og "Skatteberegning". Vi har også skrevet en kort artikkel om dette her: https://bitnord.no/helpCenter/article/42

Siden fristen for levering av skattemelding nå er forbi (30. April) kommer vi ikke umiddelbart til å prioritere videreutvikling av verktøyet, men vil levere et langt mer komplett verktøy til neste skattemelding for 2022 i 2023. Vi vil også jobbe med å få ut mer og bedre informasjon om skatt og kryptovaluta.


Hva er planen for neste månede for Bitnord?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer til etter sommeren. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid.

Sosiale medier

Vi jobber for tiden med å bli mer aktive på sosiale medier og markedsføring generelt. Følg oss gjerne på følgende plattformer ❤️


Månedens tall

Kunder

663 +35

Handler

600+ -40%

Volum

1.3M+ -31%


Månedens tips

Renter på krypto

Visste du at du kan tjene renter på kryptovaluta? Ofte gjøres dette på smartkontrakt-blokkjeder som Ethereum (DeFi / Staking) som kan være litt komplisert. Men det finnes også enklere sentraliserte løsninger:

Hos Nexo kan du for eksempel få 4% per år på opptil 50 000 dollar.

Et annet alternativ er Celsius hvor du kan få 6.5% på opptil 0.1 BTC (ca 4 000 dollar).

Det er også diverse ting du kan gjøre for å øke rentesatsen, eksempelvis ved å låse verdiene i en periode, holde en prosentandel i spesiell valuta (NEXO / CEL) og få rentene utbetalt i spesielle valutaer (NEXO / CEL).