Logg inn
Registrering


Nyhetsoppdatering #20 April 2023


Fredag 05. Mai 2023 17:03:24

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Musk bytter Twitter-logo til Dogecoin og sender prisen rett opp

Den 3. april overrasket Elon Musk nok en gang kryptovalutaverdenen ved å bytte ut Twitter-logoen med Dogecoin-logoen. Dette førte til en betydelig økning i Dogecoin-prisen, som steg med over 20% i løpet av noen timer etter Musks Twitter-stunt. Årsaken til endringen er uklar, men Musk delte nylig et skjermbilde fra en tidligere Twitter-utveksling der noen brukere foreslo at han burde kjøpe Twitter og endre logoen til Dogecoin. Musk svarte, "Haha, det ville vært sykt".

Ethereum oppgraderer til Shapella: åpner for uttak av tidligere låst Ether

Ethereum har gjennomført en oppgradering som gjør det mulig for brukerne å ta ut Ether som tidligere var låst på blokkjeden i staking. Oppgraderingen, kalt "Shapella", ble fullført 12. april. Shapella representerer den siste milepælen i Ethereum sitt flerårige skifte fra proof-of-work (PoW) til proof-of-stake (PoS) konsensus. Shapella er en stor utvikling for Ethereum på vei mot å oppnå sikkerhet, desentralisering og skalerbarhet.

MicroStrategy øker Bitcoin-beholdningen

Michael Saylors MicroStrategy fortsetter å vise sin tro på Bitcoin og har nylig kjøpt ytterligere 1 045 BTC til en gjennomsnittlig pris på 28 016 USD per BTC. Dette øker MicroStrategys totale Bitcoin-beholdning til 140 000 BTC, med en gjennomsnittspris på 29 803 USD per BTC. Selskapets investeringsstrategi for Bitcoin ser ut til å være basert på dollar-cost-averaging (DCA), men med betydelige pengebeløp.

JP Morgan tar kontroll over kriserammede First Republic Bank

Den kriserammede First Republic Bank i California er nå overtatt av JP Morgan. Den finansielle giganten har kjøpt en betydelig andel av bankens verdier og har samtidig tatt kontroll over banken for å forsøke å redde den fra konkurs. First Republic Bank er den tredje banken av betydelig størrelse som kollapser i USA i løpet av bare to måneder.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Ikke så mye denne måneden

Denne måneden har det rett og slett ikke skjedd så mye 🤷. Neida, det har skjedd en del, men det har mest vært på “bakrommet”. Vi kan si så mye som at vi forbereder oss på en periode med mest fokus på visuell design og utforming av plattformen.


Månedens tall

Kunder

959 +14

Handler

860+ -52%

Volum

3.46M+ +6%


Månedens tips

Bok: "Fraudcoin - 1000 år med inflasjon som politikk" av Rune Østgård

Denne måneden anbefaler vi boken "Fraudcoin" av Rune Østgård, som tar leserne med på en fascinerende reise gjennom inflasjonspolitikkens historie og dens innvirkning på samfunnet. Boken gir en dyp forståelse av hvordan ledere fra Harald Hardråde til Romerriket og Kina brukte inflasjon for å finansiere kriger, noe som førte til økonomisk oppløsning.

Boken avslører inflasjonspolitikkens konsekvenser på samfunnet, som omfordeling av rikdom, og viser hvordan dette har ført til økonomiske kriser gjennom historien. "Fraudcoin" er en viktig og innsiktsfull bok som hjelper leserne å forstå inflasjonens farer og dets påvirkning på vår økonomiske historie. Absolutt verdt å lese!