Logg inn
Registrering


Nyhetsoppdatering #21 Mai 2023


Mandag 05. Juni 2023 23:27:21

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Bitcoin Pizza Dag 2023

22. mai 2010 gjorde Laszlo Hanyecz det første dokumenterte kjøpet av en vare med Bitcoin. Byttehandelen involverte 10 000 BTC - verdt 41 dollar på den tiden - og to pizzaer fra en lokal restaurant i Florida. Denne milepælen har blitt en årlig feiring i kryptomiljøet, der medlemmer av fellesskapet ser tilbake på hvor langt bransjen har kommet siden siden den gang. På samme måte som tidligere år, feiret kryptofans dagen ved å spise pizza.

Over 1 Million BTC-adresser med 1 BTC

Data fra Glassnode, et analysefirma for on-chain-data, bekrefter at per 18. mai finnes det over 1 million adresser som inneholder minst 1 BTC. Det er også en økning i antall adresser som inneholder 1 000 til 9 999 BTC som har hatt en fallende trend siden midten av 2022. Adresser med 10 000 BTC og oppover er fortsatt innenfor samme område etter kollapsen av FTX i november i fjor (117 lommebøker for øyeblikket).

USAs sentralbank hever styringsrenten

Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve (Fed) hever styringsrenten nok en gang med 0.25 prosentpoeng og utelukker ikke ytterligere rentehevinger. Rentenivået ligger nå på 5.25 prosent. Sentralbanken har satt opp renten i store, hyppige sprang i forsøket på å tøyle en skyhøy prisvekst.

Bitcoin-minere har tjent 50 milliarder dollar fra BTC-blokkbelønninger og transaksjonsgebyrer siden 2010.

Beregninger fra analysefirmaet Glassnode, som analyserer data på blokkjeder, antyder at mining fra transaksjonsgebyrer og blokkbelønninger har gitt minere over 50 milliarder dollar. Minernes totale inntekt gjennom tidene er nesten 40% høyere enn deres estimerte kostnader. Inntektene ligger på 50.2 milliarder dollar, mens kostnadene er anslått til 36.6 milliarder dollar.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Store ting skjer i kulissene

Det jobbes på flere og store ting bak kulissene hos oss for tiden. Vi ønsker ikke å avsløre alt for mye, men det blir store endringer på utseende og grensesnitt på hele plattformen. Dette tar naturligvis litt tid, så det blir nok ikke all verden å vise til i noen måneder fremover. Vi gleder oss til å avduke dette i løpet av året, og håper det faller i smak hos eksisterende og nye kunder.


Månedens tall

Kunder

983 +24

Handler

680+ -20%

Volum

4.47M+ +29%


Månedens tips

Utforsking av blokkjedene med Blockchain Explorer

Hvor finnes dataen for alle transaksjoner i blokkjedene, lurer du kanskje? Svaret er rett foran deg - det er lagret på selve blokkjeden!... Den nøyaktige lokaliseringen av dataen og hvordan den distribueres mellom forskjellige noder i nettverket, er et komplekst tema. Men for å oppsummere, all denne informasjonen er lagret på datamaskinene som er en del av blokkjedenettverket og kjører det som kalles "fulle noder".

Men hvordan kan vi få tilgang til, utforske og søke i disse dataene? Svaret er ved hjelp av "Blockchain explorere".

En Blockchain explorer er et verktøy som gir deg detaljert innsikt i alle blokker, transaksjoner, adresser og mye mer som er lagret på en blokkjede. Det er mange slike explorere tilgjengelige, og de varierer basert på hvilken blokkjede de støtter. Her er noen av våre favoritter:

Med disse verktøyene kan du dykke ned i blokkjedenes verden, forstå transaksjonene bedre og kanskje til og med oppdage nye mønstre og innsikter. Prøv dem ut!