Logg inn
Registrering


Nyhetsoppdatering #1 September 2021


Fredag 08. Oktober 2021 00:34:53

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

El Salvador innfører Bitcoin som valuta

Den 7. September ble El Salvador det første landet i verden som likestiller Bitcoin med landets offisielle valuta, som er amerikanske dollar. Det vil si at alle næringer i El Salvador må akseptere og få betalt i Bitcoin. Myndigheten har også lansert sin egen digitale lommebok, kalt Chivo. De som installerer Chivo vil få betalt 30 dollar i Bitcoin. På 10 dager hadde Chivo appen 1.1 millioner brukere. Så langt sitter El Salvador på 700 BTC (20.09.21).

Falsk pressemelding om Litecoin og Walmart

Den 12. September kom det kom en falsk pressemelding fra GlobalNewswire at Walmart-kunder kunne betale med Litecoin. Litecoin skrev selv om nyhetene på sin twitter-konto, men ble slettet etter kort tid. Charles Lee sa at personen som styrer twitter-kontoen til Litecoin ble selv lurt av den falske pressemeldingen. Litecoin økte med 30% før den etter en liten time falt tilbake.

Enorm vekst i Afrika

Det digitale analyseselskapet Chainalysis, gå nylig ut en rapport der man kan man se at Afrika har hatt en enorm vekst ved bruk av kryptovaluta. Det har steget med hele 1200% mellom juli 2020 til juni 2021. Kenya, Sør-Afrika, Nigeria og Tanzania var landene med størst vekst.

EU investerer i blokkjedeteknologi

Den europeiske union skal investere 177 milliarder dollar i områder som blokkjede, data infrastruktur, 5G, kvantedatamaskin og mer. Det er usikkert hvor pengene skal gå, og hvilke områder som får størst fokus.

Twitter tar i bruk Bitcoin

Twitter lanserte den 23. September en funksjon som heter "Tips". Det åpner for at alle som har iOS kan tipse andre brukere på plattformen med Bitcoin. Det skal også komme til Android om noen uker.

Kina forbyr kryptovaluta

Fredag 24. September melder People’s bank of China at kryptovaluta er ulovlig.

I de siste årene har handel og spekulasjon i bitcoin og andre kryptovalutaer blitt omfattende, har påvirket den økonomiske orden, gitt grobunn for hvitvasking, ulovlig pengeinnsamling, svindel, pyramidesvindel og andre ulovlige aktiviteter. - Uttaler Kinas sentralbank.

Markedet reagerte med en nedgang på rundt 10% og falt ned til 40.700 dollar.

Det er ikke så altfor lenge siden utvinning (mining) av kryptovaluta også ble ulovlig i Kina.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Nyhetsbrev!

Bitnord starter med månedlig nyhetsbrev, altså dette du leser nå! Her tar vi for oss de viktigste nyhetene innen krypto, nyheter fra Bitnord og litt ekstra.

Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger på support@bitnord.no!

Økt likviditet

Bitnord har i September jobbet med å få opp likviditeten på plattformen. Dette er kontinuerlig arbeid som pågår.

Kundemassen øker

Bitord har denne måneden hatt god vekst med kunder, samt drevet med videreutvikling av plattformen.

Nye tiltak mot hvitvasking

Bitnord har implementert daglige inn- og utbetalingsbegrensninger som tiltak mot hvitvasking. Du kan øke dine grenser ved å trykke på knappen "Øk grense" på inn- og utbetalingssidene.


Hva er planen for neste månede for Bitnord?

Registrering og innlogging med Vipps og BankID

I løpet av Oktober vil vi lansere registrering og innlogging med Vipps og BankID. Dette er for å gi kundene våre muligheten til å velge den innloggingsmetoden som de foretrekker, og for å forenkle prosessen med å oppgi og bekrefte epostadresse, telefonnummer, navn, adresse osv. Samtidig vil vi også fjerne brukernavn og heller belage oss på epostadresse. Det vil fremdeles være mulig å registrere seg og logge inn med epostadresse og passord.

Nye valutaer og markeder

Vi forbereder oss også på å lansere ChainLink (LINK) og USD Coin (USDC) på plattformen.

ChainLink er et desentralisert nettverk for orakler, som gir oppdatert informasjon til smartkontrakter på ulike blokkjeder. LINK er ChainLink sin token, som brukes til å betale for tjenestene i nettverket.

USD Coin er en stablecoin for amerikanske dollar. USD Coin vil gjøre det lettere og tryggere for våre kunder å handle mellom Bitnord, internasjonale kryptoaktører og DeFI med dollar.


Månedens tall

Kunder

332 +56

Handler

3K+ +38%

Volum

2.2M+ +40%


Månedens tips

Månedens tips er podcasten "Veien hit" av Finansavisen som har en episode kalt: "Krypto for Dummies". Dette er en kort og fin episode som forklarer hva både penger og kryptovaluta faktisk er. Flere i Bitnord har hørt på denne og mener den er å anbefale.

Shawn Munir er jurist. Hamza Nebolsi er seriegründer. De har brukt over tusen timer hver på virkelig å forstå blokkjede-mekanismene, har knekt noen koder og tjent seg rike på Ethereum. I denne episoden gjør de blant annet et dypdykk i pengenes historie, inflasjon, derivatmarkedet, Bitcoin, Ethereum og en oppskrift på hvilket nettsted som er det beste for kjøp og salg av kryptovaluta.

Spotify:

https://open.spotify.com/episode/3ALMRXpytqiGD800KnnzPl

Acast:

https://play.acast.com/s/veien-hit/kryptofordummies

Finansavisen:

https://finansavisen.no/podcast/veien-hit